HartMask818

Tiistain ottelukierroksella pelattiin kaikkiaan neljä kamppailua. Iltaottelussa Philadelphia Flyers kaatoi Montreal Canadiensin kolmannen kerran. Aamuyöllä Dallas Stars päihitti Calgary Flamesin ja Washington Capitals avasi vihdoin voittotilinsä. Kierroksen huipennuksessa Vegas Golden Knights pudotti Chicago Blackhawksin ja eteni toiselle kierrokselle.

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers 0-2
Carter Hart piti jälleen maalinsa puhtaana ja johdatti Flyersin ottelusarjassa 3-1 johtoon.

Flyers oli alusta alkaen aktiivisempi ja loi tilanteita Carey Pricen vartioimalle Canadiensin maalille. Konkarin torjuntavire oli jälleen kohdallaan, mutta Michael Rafflin laukausta seitsemän minuutin kohdalla ei olisi torjunut kukaan. Itävaltalainen sijoitti kiekon aivan ylänurkkaan ja teki avausmaalin, joka on ollut Philadelphialle kultaakin kalliimpi, sillä se ei ole hävinnyt näissä pudotuspeleissä kertaakaan tehtyään ottelun ensimmäisen osuman.

Montrealillakin oli mahdollisuutensa, joista ensimmäisen erän osalta paras osui Alex Belzilen kohdalle. Tämä pääsi ylivoimahyökkäyksessä nokikkain Carter Hartin kanssa, mutta laukoikin lähietäisyydeltä pleksiin.

Huippupaikkojen hukkaaminen on erityisen kohtalokasta sarjassa, jossa vastakkain on kaksi pudotuspelivaiheen tiiviimmin puolustanutta joukkuetta. Ja kun Canadiensille ei kelvannut, Flyers onnistui toistamiseen. Price sai ottaa maalin piikkiinsä, sillä Philippe Myersin laukaus vaatimattomasta kulmasta valui hänen varusteidensa läpi yllättävän helposti.

Myers antoi Montrealille vielä sauman ottaessaan rangaistuksen alle seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Canadiens saikin aikaan pyörityksen, mutta Hart piti pintansa. Price jätti maalinsa, kun pelaamatta oli puolitoista minuuttia, mutta kuudes kenttäpelaajakaan ei tuonut Montrealille edes kavennusta.

Hart jätti Canadiensin nollille jo toisen kerran peräkkäin. Tällä kertaa torjuntoja kertyi 29.

Dallas Stars - Calgary Flames 2-1
Dallasin ja Calgaryn viides ottelu ei myöskään osoittautunut maalijuhlaksi.

Stars teki avausmaalin alivoimalla Aleksandr Radulovin kärsiessä estämisrangaistustaan. Asialla oli Jamie Benn, joka tökkäsi kiekon Tyler Seguinin syötöstä maaliin vyöryessään itsekin sen mukana. Flamesin tasoitus nähtiin juuri ennen ensimmäistä erätaukoa Mikael Backlundin laukauksella ruuhkan läpi.

Ratkaisua saatiin odotella kolmanteen erään asti, mutta sitten Starsin kiekollisesti taitavat puolustajat tekivät jälleen tuhojaan. John Klingberg laukoi siniviivan tuntumasta tarkasti ja yläkulmassa heilahti voittomaalin merkiksi.

Stars johtaa sarjaa nyt voitoin 3-2.

DAL-CGY: Klingberg osuu Janmarkin syötöstä

New York Islanders - Washington Capitals 2-3
Washington pelasi jo kautensa jatkumisesta Islandersin voitettua sarjan kolme ensimmäistä ottelua. Myös nelospelin alku oli Capitalsin näkökulmasta lähes katastrofaalinen, sillä kymmenen minuutin pelin jälkeen Islanders oli tehnyt jo kaksi maalia.

Jean-Gabriel Pageaun ja Mathew Barzalin osumat olivat ensimmäisen erän ainoat, ja toisessa myös Capitals pääsi kunnolla mukaan peliin. Evgeny Kuznetsov hyödynsi lukuisten rangaistusten myötä jäälle avautuneen tilan tehdessään kavennuksen, jota seurasi vielä yksi jäähy. Ylivoimalla esiin marssi tuttu mies; Alex Ovechkin tasoitti lukemat ja ottelu alkoi käytännössä alusta.

Tärkeässä kolmannessa erässä kapteeni otti joukkueensa kunnolla reppuselkään. Ovetshkin sai kiekon hyvään vauhtiin vastahyökkäyksessä, hakeutui vetopaikkaan ja ampui matalalla laukauksella Capitalsin johtoon ensimmäisen ja viimeisen kerran.

NYI-WSH: Ovetshkin laukoo Capitalsin johtoon

Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks 4-3
Vegas kaatoi Chicagon neljännen kerran ja marssi toiselle kierrokselle runsasmaalisen mittelön jälkeen.

Taistelemaan tullut Blackhawks meni johtoon Jonathan Toewsin ja Alex DeBrincatin osumilla, mutta menetti karkumatkansa nopeasti. Max Pacioretty kavensi ensimmäisen erän viimeisellä ja Mark Stone tasoitti toisen erän ensimmäisellä minuutilla.

Seuraavana iski Patrick Kane, mutta Blackhawks otti rangaistuksen pian kolmannen maalinsa jälkeen. Golden Knights hyödynsi illan ensimmäisen ylivoimansa, ja Alec Martinezin osumalla peli oli jälleen tasan.

Ritareiden vahva alku toistui kolmannessa erässä ja ratkaisi Blackhawksin kauden kohtalon. Puolentoista minuutin kohdalla Alex Tuch seurasi omaa laukaustaan ja teki paluukiekosta 4-3 voittomaalin. Vegasin ensimmäinen johto myös riitti, sillä Chicagolta ei löytynyt enää paukkuja tasoitukseen.

Vegas voitti ja eteni toiselle playoff-kierrokselle

Montrealin leirissä tunnustettiin Philadelphian maalia vartioineen Hartin taso, mutta löydettiin suuria puutteita omasta pelaamisesta.

• Hart on ollut hyvä, mutta minusta emme ole koetelleet häntä kauheasti kahdessa viime ottelussa. Meidän on ehdottomasti oltava maalin ympärillä parempia ja nälkäisempiä, sanoi Canadiensin keskushyökkääjä Phillip Danault.

Washington piti haaveensa hengissä tärkeällä voitolla. Venäläishyökkääjä Jevgeni Kuznetsovin mukaan taustalla oli paluu Capitalsin perusperiaatteisiin.

• Lakkasimme miettimästä Corsia tai muita vastaavia tilastoja ja yritimme vain pelata hauskaa lätkää. Yritämme pitää kiekkoa ja väsyttää heidät. Kiekonhallinta on tärkeämpää kuin tuhat laukausta. Tärkeintä on nauttia pelaamisesta. Jos nautimme pelaamisesta, menestymme, Kuznetsov pohdiskeli.