russian roundup mw 0317

Sunnuntain seitsemän ottelun kierroksella väännettiin kolme jatkoaikaa ja pelattiin yksi nollapelikin. Aleksander Barkov oli jälleen Florida Panthersin hyökkäyksen tukipilari, mutta Anaheim Ducks vei pisteet. Pennsylvanian paikalliskamppailu puolestaan kääntyi viime hetkillä Philadelphia Flyersin eduksi.

Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 1-2 ja.
Pennsylvanian klassisessa paikalliskamppailussa maaleja tehtiin mieluusti aivan viime hetkillä. Penguins oli nimittäin kiinni voitossa ja nollapelissä Teddy Bluegerin maalilla viimeiselle minuutille asti ennen kuin James van Riemsdyk tasoitti pelin 19 sekuntia ennen loppusummeria. Jatkoajalla pingviinien kannattajat joutuivat kokemaan samanlaisen pettymyksen vielä toistamiseen, kun Sean Couturier ohitti 36 kertaa torjuneen Matt Murrayn 3,4 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Toinen Flyersin sankari löytyy maalilta, sillä Carter Hartille kertyi 41 torjuntaa.

Anaheim Ducks - Florida Panthers 3-2
Panthersin neljän ottelun voittoputki katkesi kaukana kotoa Anaheimin käsittelyssä. Lupaavassa vireessä oleva ankkaparvi piti ottelun koko ajan hyppysissään eikä käynyt missään vaiheessa tappioasemassa. Devin Shoren ja Adam Henriquen osumat veivät Ducksin kahdesti edelle, mutta Aleksander Barkovin johtama Panthersin ykkösketju järjesteli tasoitukset. Suomalainen toimi syöttäjänä molemmissa joukkueensa osumissa ja venytti pisteputkensa kuuden ottelun mittaiseksi. Ducksin ykköspyssy Jakob Silfverberg teki lopulta ratkaisevan osuman kolmannen erän loppuhetkillä saatuaan syötön maalin takaa Rickard Rakellilta.

Colorado Avalanche - New Jersey Devils 3-0
Philipp Grubauer oli isäntien sankari, kun Avalanche palasi voittojen tielle kotikentällään. Grubauer torjui Avalanchen maalilla 22 kertaa matkalla nollapeliin. Colorado teki tarvittavat maalit toisessa erässä. Molemmilla kerroilla asialla oli sama mies, sillä Tyson Barrien laukaukset osoittautuivat Devilsille vaikeiksi pideltäviksi. Tyhjään maaliin viimeisen niitin löi Nathan MacKinnon, joka kirjautti myös syöttöpisteen ja saavutti 90 tehopisteen rajapyykin toisella peräkkäisellä kaudella vasta kautta aikain toisena Avalanche-pelaajana.

COL-NJD: Grubauer saa kilpikätensä laukauksen eteen

Buffalo Sabres - St. Louis Blues 4-3 vl.
Myös Carter Huttonin torjunnat palkittiin, vaikka hän jäikin kauas nollapelistä. Hän pysäytti 30 laukausta, kun Sabres vei ottelun nimiinsä voittolaukauksilla. Buffalo oli kauan kiinni voitossa, mutta Brayden Schenn tasoitti pelin kolmannen erän keskivaiheilla. Hänen vanhanaikaisensa jälkeen verkko ei enää heilunutkaan pelitilanteissa. Voitto oli Buffalon ensimmäinen St. Louisista yli kahteen vuoteen.
Minnesota Wild - New York Islanders 2-3 ja.
Molempien joukkueiden pistetili karttui myös St. Paulissa, missä Islanders oli lopulta vahvempi ja nousi jälleen jakamaan Metropolitan-divisioonan kärkipaikkaa. Newyorkilaisten sankarit olivat tuttuja, sillä Anders Leen maaliputki venyi jo neljään otteluun. Mathew Barzal puolestaan syötti kaksi maalia, joista jälkimmäinen oli Brock Nelsonin rannelaukauksella viimeistelemä jatkoaikamaali. Wildin tappio tarkoitti sitä, että Calgary Flames varmisti pudotuspelipaikkansa ensimmäisenä Läntisen konferenssin joukkueena.

MIN-NYI: Parise iskee upeasti ylivoimalla

Dallas Stars - Vancouver Canucks 2-3 vl.
Jacob Markströmiä ei hevillä ohitettu Texasin sunnuntai-illassa. Vancouverin maalivahti ahnehti huimat 44 torjuntaa ja pysäytti vielä neljä Dallasin yritystä voittolaukauskilpailussakin. Canucksin varsinaisen peliajan osumista vastasi Tim Schaller, jolle onnistumiset todella maistuivat vaikeiden aikojen jälkeen. Jamie Benn ja Taylor Fedun kuitenkin auttoivat Starsia saamaan yhden sarjapisteen. Stars on Läntisen konferenssin ensimmäisellä villi kortti -pudotuspelipaikalla kaksi pistettä Arizona Coyotesin edellä.
Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 6-3
Connor McDavidista tuli 11 vuoteen ensimmäinen pelaaja, joka on kirjauttanut vähintään kaksi pistettä vähintään kahdeksassa peräkkäisessä ottelussa. Edmontonin megatähti syötti sunnuntaina kaksi maalia, mutta ei kyennyt vastustelemaan Vegasin vahvaa iltaa. Kahden erän jälkeen oltiin vielä tiukassa 3-2 tilanteessa, mutta sitten Golden Knights alkoi mennä menojaan. Jonathan Marchessault'n toinen maali oli lopun alkua, ja Oilersin kavennuksen jälkeen isännät iskivät vielä kahdesti uudelleen.

VGK-EDM: Koskinen antautuu Marchessault'n kudille

Anaheim on vielä voittonsa jälkeenkin yhdeksän pisteen päässä pudotuspelisijasta. Bob Murrayn hyppy valmentajan saappaisiin on kuitenkin luonut Ducksin pukukoppiin voittavan ilmapiirin.
- Hän on tehnyt todella hyvää työtä ja ollut positiivinen. Pelaamme nyt itseluottamuksella ja yksinkertaisesti, Ducksin hyökkääjä Max Jones kehaisi.
Vancouverin Elias Pettersson saavutti sunnuntaina jo 60 pisteen rajapyykin. Sen myötä hän nousi tasoihin Ivan Hlinkan ja Pavel Buren kanssa Canucks-tulokkaiden ennätyspisteissä.
- Olen totta kai todella ylpeä tästä. Tasoihin Buren kanssa? Hän oli ihan hyvä pelaaja, joten olen tästä todella ylpeä, ruotsalainen naureskeli.