barkov 0217

Florida Panthersin suomalaiskippari Aleksander Barkov viimeisteli kolme maalia, kun Panthers kukisti Montreal Canadiensin. Hattutemppu oli hänelle NHL-uran toinen. St. Louis Blues otti arvokkaan voiton Minnesota Wildista ja vahvisti otettaan pudotuspelipaikasta. Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin saavutti 40 maalin rajapyykin kymmenennen kerran NHL-urallaan.

Florida Panthers - Montreal Canadiens 6-3
Aleksander Barkov rohmusi pisteet 3+1, kun Panthers kukisti Canadiensin. Barkov teki ottelun avausmaalin ja saalisti vielä ensimmäisessä erässä syöttöpisteen Frank Vatranon 3-1 maaliin. Canadiens nousi tasoihin toisessa erässä, mutta Barkov vei Panthersin 4-3 johtoon erän lopussa. Kolmannen erän puolivälissä suomalainen viimeisteli hattutemppunsa laukomalla joukkueensa viidennen osuman.
Panthersin Henrik Borgström kirjautti syöttöpisteen Denis Malginin 2-0 maaliin. Canadiensin suomalaiset Joel Armia, Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät pisteittä. Antti Niemi luisteli vaihtoon Montrealin maalilta päästettyään avauserässä yhdeksästä laukauksesta kolme taakseen. Canadiensille tappio oli neljäs peräkkäinen.

Minnesota Wild - St. Louis Blues 0-4
Wild hyytyi täysin kauden tähän asti tärkeimmässä ottelussaan. Blues porhalsi karkuun kaukalossa ja sarjataulukossa, kun Jordan Binnington piti maalinsa puhtaana 31 torjunnalla ja Vladimir Tarasenko heilui tehomiehenä pistein 1+2. Tarasenko teki avauserässä 1-0 maalin, syötti erän lopussa Ryan O'Reillyn 2-0 osuman ja pohjusti toisessa erässä Brayden Schennin 4-0 maalin. Binnington teki Bluesin tulokasmaalivahtien ennätyksen kirjauttamalla jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa.
Central-divisioonan kolmas sija karkasi Wildilta jo seitsemän pisteen päähän. Bluesille voitto oli kymmenes putkeen, mikä sivuaa seuran ennätystä. Nuottipaidat ovat jättäneet vastustajansa nollille kolmesti peräkkäin. Wildin Mikael Granlund laukoi kaksi kertaa kohti Binningtonin vartioimaa maalia.

MIN-STL: Tarasenko pisteille 12. ottelussa peräkkäin

Pittsburgh Penguins - New York Rangers 6-5
Penguins nappasi kolmannen voittonsa neljään viime otteluun, kun se kukisti Rangersin. Kris Letang sekä Jevgeni Malkin iskivät kumpikin kaksi maalia, ja Sidney Crosby rohmusi kolme syöttöpistettä. Rangersin kahden maalin mies oli Mats Zuccarello, joka teki ylivoimalla 1-1 tasoituksen ja tasakentällisin 2-3 kavennuksen. Ryan Strome toi Rangersin tasoihin, mutta Penguins karkasi uudestaan kolmannen erän alkupuolella. Letang teki johtomaalin, ja Malkin iski karkumatkan pidemmäksi kahdella täysosumalla. Kevin Hayes kavensi vajaat kuusi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä 4-6:een, mutta Mika Zibanejadin 5-6 kavennus syntyi turhan myöhään vasta varsinaisen peliajan päätösminuutilla.

PIT-NYR: Malkin pyörähtää ja viimeistelee rystyltä

Detroit Red Wings - Philadelphia Flyers 1-3
Flyers jatkoi pudotuspelipaikan jahtaamistaan, kun se kukisti kahden maalin mies Oskar Lindholmin johdolla Red Wingsin. Lindholm teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä ja viimeisteli loppulukemat kolmannen erän lopulla. Voittomaalin kirjautti Ivan Provorov, joka teki 2-1 johto-osuman kolmannen erän alussa. Carter Hart torjui Flyersin maalilla 37 laukausta.

New Jersey Devils - Buffalo Sabres 4-1
Otteen pudotuspelipaikasta menettänyt Devils yllätti Sabresin, joka olisi tarvinnut pisteitä omaan jahtiinsa. Sabresin tilanne on sikäli hyvä, että Itäisen konferenssin viimeiseen villi kortti -paikkaan on matkaa vain kuusi pistettä. Kaksi pistettä Devilsiltä olisi toki kaventanut eroa. Devilsin tehomies oli Kyle Palmieri, joka napsi pisteet 1+2. Hän alusti toisessa erässä Miles Woodin ja Jesper Brattin täysosumat, ja teki itse kolmannen erän lopulla 3-1 maalin. Sabresin Rasmus Ristolaisen plus-miinuslukema oli -2.

NJD-BUF: Palmieri kasvattaa johtoa

Anaheim Ducks - Washington Capitals 5-2
Ryan Miller torjui voiton piristyneelle Ducksille ja nousi yhdysvaltalaissyntyisten maalivahtien voittotilaston kärkeen. Ennen sunnuntain ottelua Miller jakoi kärkipaikan John Vanbiesbrouckin kanssa. Millerillä on 375 voittoa. Capitalsin venäläistykki Aleksandr Ovetshkin yllätti Millerin avauserässä ja teki kauden 40. täysosumansa. Ducks käänsi pelin edukseen toisessa ja kolmannessa erässä Jakob Silfverbergin (2+0) ja Adam Henriquen (2+1) johdolla. Maalin makuun pääsi myös pitkästä loukkaantumisesta toipunut Corey Perry, jolle osuma oli kauden ensimmäinen.

ANA-WSH: Ovetshkin osuu ylivoimalla

Aleksander Barkov ujutti kiekon ja mailan taidokkaasti jalkojensa välistä ennen kuin laukoi voitto-osumaksi jääneen komean maalin.
- Tuollaiset ovat kivoja maaleja. Olen yrittänyt tätä jotain 17 kertaa urallani. Nyt se toimi ensimmäistä kertaa. Olen aika iloinen, mutta tärkeämpää ovat kaksi pistettä, Barkov kertoi.
Rasmus Ristolaisen Sabres kärsi kirvelevän tappion Devilsille. Mikä käänsi ottelun vastustajalle? Teillä oli enemmän vetoja ja olitte enemmän kiekolla?
- Maalit ratkaisevat, ja ne virheet. Tässä vaiheessa kautta on isoja ja tiukkoja pelejä. Nyt on tullut huomattua, että ei sillä ole merkitystä, miten pelaa tai miten paljon laukauksia tulee. Ei tyylillä ole väliä. Pitää vain saada maalit ja voitot. Ei olla oikein nyt onnistuttu, Ristolainen kommentoi ottelun jälkeen NHL.com/fi:lle.
Sabresin vieraskiertue jatkuu Panthersin (19.2.) ja Lightningin (21.2.) luo.
- Kauheasti ei tarvitse muuttaa mitään. Virheet pitää minimoida ja tehdä vähemmän virheitä kuin kaveri. Pitää saada vaan yksi maali enemmän. Nämä pelit ovat niin pienestä kiinni, Ristolainen jatkoi.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]