WPG-TBL: Cirellille NHL-uran ensimmäisen hattutemppu

Perjantain NHL-kierroksella pelattiin kolme ottelua. Tampa Bay Lightning jatkoi vahvoja otteitaan ja murskasi Winnipeg Jetsin. Sebastian Ahon maali ei riittänyt Carolina Hurricanesille, joka taipui Anaheim Ducksille. Pittsburgh Penguins jatkoi vahvaa virettään kaatamalla Detroit Red Wingsin.

Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning 1-7
Lightning ei jättänyt Jetsille perjantaina mitään mahdollisuuksia. Vieraat aloittivat ottelun vahvasti, sillä Jets lähti erätauolle peräti kolmen maalin tappioasemasta. Tampa jatkoi myllytystä myös toisessa erässä, kun Nikita Kutsherov ja Carter Verhaeghe veivät joukkueen jo 5-0 johtoon. Lightning niputti ottelun pakettiin päätöserässä, kun Anthony Cirelli viimeisteli hattutempun ja Alex Killorn onnistui maalinteossa. Isäntien ainokaisen iski Jack Roslovic.
Jetsin Patrik Laine ja Sami Niku jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

CAR-ANA: Aho ohjaa joukkueensa johtoon

Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks 1-2 ja.
Hurricanesin vaikeudet jatkuivat, kun Ducks kaatoi isännät jatkoajalla. Tappio oli Carolinalle jo kolmas peräkkäinen. Isännät aloittivat ottelun hyvin, kun Sebastian Aho vei Hurricanesin johtoon ajassa 3.59. Ahon maalin alustivat Joel Edmundson ja Teuvo Teräväinen. Ducks nousi kuitenkin tasoihin Erik Gudbransonin osumalla avauserän viimeisillä minuuteilla. Ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta, jossa Ducks oli parempi Sam Steelin osumalla.
Hurricanesin kolmas suomalaishyökkääjä Erik Haula jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

DET-PIT: Crosby ratkaisee voiton jatkoajalla

Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 1-2 ja.
Penguins osoitti henkisen kovuutensa kukistamalla perjantaina Red Wingsin. Kotijoukkue meni ottelun toisessa erässä johtoon Filip Zadinan ylivoimamaalilla, mutta Penguins taisteli tiensä rinnalle ja ohi. Bryan Rust tasoitti ottelun ylivoimaosumallaan ottelun kolmannessa erässä, ja Sidney Crosby iski ratkaisun jatkoajalla, kun Red Wingsin Luke Glendening istui jäähyaitiossa.
Detroitin Valtteri Filppula ja Pittsburghin Juuso Riikola jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

DET-PIT: Rust päättää hienon kuvion ylivoimalla

Tampa Bay Lightning on voittanut 14 viime ottelustaan peräti 12. Yksi suurimmista syistä hyvään vireeseen on maalivahti Andrei Vasilevski, joka on voittanut kymmenen starttia putkeen.
- Kun voitat näin paljon otteluita, kaikkien täytyy onnistua. Maalivahdin panos on kuitenkin todella tärkeä. Tänään pääsimme nopeaan johtoasemaan, mutta tiesimme, että Jets tulee painostamaan meitä kovaa. Vasilevski piti meitä pystyssä toisessa erässä, kehui Lightningin päävalmentaja Jon Cooper.
Anaheim Ducks yllätti perjantain kierroksella Carolina Hurricanesin. Voitto tuli ankoille tutulla sapluunalla. Ducks puolusti ottelussa todella laadukkaasti ja pysäytti Hurricanesin tulivoimaisen hyökkäyksen.
- Meidän täytyy pelata laadukasta ja virheetöntä jääkiekkoa. Se on meidän tapamme voittaa otteluita. Pelasimme hyvin Nashvillessa, mutta tänään pelasimme tyylillä, jolla meidän täytyykin pelata, kehui Ducksin päävalmentaja Dallas Eakins.