Puljujarvi

Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi iski joukkueelleen tärkeän tasoitusmaalin, kun Oilers otti jatkoaikavoiton Winnipeg Jetsistä. Tiistain kierroksen suurin nimi oli kuitenkin Puljujärven joukkuetoveri Connor McDavid, joka vietti neljän tehopisteen iltaa. Aleksander Barkov, Mikko Rantanen ja Sebastian Aho jatkoivat hyviä esityksiään.

Tampa Bay Lightning - Carolina Hurricanes 4-2
Hurricanesin hyvä alkukausi ei saanut jatkoa keskiviikkona, kun Lightning otti pisteet kotonaan. Tampan sankariksi nousi Tyler Johnson, joka teki ottelussa kolme maalia. Carolinan suomalaiset Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho nappasivat syöttöpisteen mieheen, kun kaksikko alusti Micheal Ferlandin maalin avauserässä.
New Jersey Devils - Dallas Stars 3-0
Devils jätti kauden neljännessä ottelussaan Starsin nollille ja jatkaa ainoana NHL-joukkueena tappioitta. Isäntien maaleista vastasivat hirmuvireessä oleva Kyle Palmieri sekä Blake Coleman ja Jean-Sebastian Dea. Keith Kinkaid tarvitsi nollapeliinsä 24 torjuntaa. Suomalaiset jäivät ottelussa pisteittä.

NJD-DAL: Palmieri jatkaa maalitehtailuaan ylivoimalla

New York Rangers - Colorado Avalanche 3-2 vl.
Rangers sai helpotusta hankalaan alkukauteensa, kun se löi Avalanchen voittolaukauksilla. Kotijoukkueen tehomiehet olivat Mats Zuccarello ja Kevin Shattenkirk, jotka molemmat saalistivat tehot 0+2 ja onnistuivat voittolaukauskilpailussa. Coloradon Mikko Rantanen saalisti yhden syöttöpisteen ja iski joukkueensa ainoan osuman rankkareilla.
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 6-5 vl.
Florida ei onnistunut vieläkään ottamaan kauden avausvoittoaan, kun Philadelphia ratkaisi ottelun voittolaukauksilla. Ratkaisevan osuman iski Jordan Weal. Varsinaisella peliajalla Flyersin peliä johtivat Wayne Simmonds (2+0) ja Claude Giroux (2+0). Kahden maalin iltaa viettivät myös Panthersin Aleksander Barkov ja Frank Vatrano. Barkov pelasi ottelussa lähes 23 minuuttia.

Pittsburgh Penguins - Vancouver Canucks 2-3 ja.
Canucks vei tasaisen väännön Pittsburghissa, jossa ratkaisu syntyi jatkoajalla Brock Boeserin lavasta. Suomalaiset jäivät ottelussa pisteittä. Pittsburghin puolustajat Juuso Riikola ja Olli Määttä kellottivat yli 18 minuutin jääajan. Canucksin Markus Granlund sai jälleen kerran hyvin vastuuta, kun peliaikaa kertyi 17 minuuttia.
Minnesota Wild - Arizona Coyotes 2-1
Eric Staalin ja Mikael Granlundin osumat toivat Wildille voiton varsinaisella peliajalla. Vieraiden ainokaisen iski Brendan Perlini. Minnesotan kapteeni Mikko Koivu jätti ottelun väliin, sillä hän on saamassa vaimonsa kanssa perheenlisäystä. Arizonan maalissa pelasi Antti Raannan sijaan Darcy Kuemper.
Winnipeg Jets - Edmonton Oilers 4-5 ja.
Oilers paineli voittoon Darnell Nursen jatkoaikamaalin turvin. Nursen lisäksi sankareina häärivät Connor McDavid (2+2) ja Ryan Nugent-Hopkins (0+3). Oilersin Jesse Puljujärvi iski kauden avausmaalinsa, kun hän ohjasi 4-4 tasoitusosuman päätöserässä. Jetsin Patrik Laineen pistetili karttui yhdellä syöttöpisteellä.

WPG-EDM: Puljujärvi tasoittaa ottelun päätöserässä

Vegas Golden Knights - Buffalo Sabres 4-1
Vegas onnistui nappaamaan voiton varsinaisella peliajalla. Ratkaisevan maalin iski Cody Eakin toisessa erässä. Kotijoukkueen tehomiehinä häärivät William Karlsson (1+2), Jonathan Marchessault (2+0) ja Reilly Smith (0+2). Marc-Andre Fleuryn nollapelihaaveet kaatuivat vasta puoli minuuttia ennen loppua, kun Vladimir Sobotka iski kavennuksen.

VGK-BUF: Karlssonin ohjuri löytää tiensä perille

Panthersin Frank Vatrano innostui kehumaan kapteeni Aleksander Barkovia.
- Parhaat pelaajat yleensä nousevat esiin, kun heitä tarvitaan, ja hän teki niin. Hän teki meille kaksi tärkeää maalia kuten niin monesti ennenkin, joten en ole yllättynyt. Hän on supertähti tässä sarjassa, Vatrano ylisti.
Avalanchen Mikko Rantasta harmitti tappio, mutta yksikin piste kelpasi.
- Mielestäni pelasimme hyvän pelin, mutta emme vain jotenkin onnistuneet. Meillä oli paljon paikkoja ja olisimme voineet voittaa ottelun päätöserässä, mutta joskus jääkiekko on tällaista. Ei meidän tarvitse hävetä esitystämme, sillä pelasimme hyvän pelin. Yksikin piste on tärkeä, kun muistellaan vaikkapa viime vuotta, kun pudotuspelipaikka ratkesi vasta viimeisessä ottelussa, Rantanen kommentoi.
Coloradon Nathan MacKinnon teki seurahistoriaa osumalla kuudennessa ottelussa peräkkäin kauden alussa. Aiempi ennätys oli Mats Sundinilla, jonka ennätys oli viisi ottelua.
- Sundinin kaltaisen pelaajan lyöminen on todella erityistä. On mahtavaa tehdä tällainen ennätys, MacKinnon iloitsi.
Tuoreimmat uutiset maailman parhaan jääkiekkosarjan tapahtumista tarjoaa [@NHL\_fi]