BarkovToronto

Suomalaiset erottuivat edukseen lauantain NHL-kierroksen vilinässä ja vilskeessä. Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov kampesi Toronton nurin lähes yksin, Denverissä taas Colorado Avalanchen Mikko Rantasen ilmiömäinen kausi jatkui tehokkaalla illalla maalijuhlassa Dallas Starsia vastaan. Makoisasta onnistumisesta nautiskeli myös Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi.

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 4-3 ja.
Aleksander Barkov tehtaili hattutempun Floridassa, jonne vieraaksi oli saapunut Toronto. Barkov iski ensimmäisen kerran vain neljä sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa ylivoimalla, ja toisessa erässä Jonathan Huberdeau vankisti johtoa. Leafs nousi kolmannessa erässä tasatilanteeseen, mutta vain 27 sekunnin ajaksi ennen Barkovin 3-2 osumaa. Sekään ei vielä riittänyt, vaan Mitch Marnerin illan toinen maali vei ottelun jatkoajalle. Barkov niittasi kiekon reppuun vielä kerran ja sinetöi triplansa jatkoajan neljännellä minuutilla.
Panthersin Henrik Borgström ja Juho Lammikko sekä Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäivät pisteittä.

Colorado Avalanche - Dallas Stars 6-4
Tutut miehet olivat asialla Avalanchen ottaessa voiton kierroksen maalijuhlasta. Mikko Rantanen osui kertaalleen jo ensimmäisessä erässä, jonka Colorado voitti 3-0 ja pakotti Starsin vaihtamaan maalivahtiaan. Se myös sytytti vieraat, sillä Esa Lindellin alivoimamaali ja Tyler Seguinin kavennus heti perään nostivat Starsin hetkellisesti maalin päähän. Sitten Rantanen iski kuitenkin uudelleen. Seguin oli vieraiden vastaus Coloradon ykkösketjulle, sillä kanadalainen teki itse kaksi maalia ja alusti vielä kolmannen, jolla Jamie Benn nosti Dallasin 4-4 tasatilanteeseen kolmannen erän loppuhetkillä. Avalanche löysi vielä yhden vaihteen ja kiihdytti voittoon Gabriel Landeskogin sekä Nathan MacKinnonin osumilla.
Rantasen tehoiksi merkittiin 2+1, MacKinnonille 1+3 ja Landeskogille 2+0. Rantanen on nyt 14 ottelun pisteputkessa. Dallas Starsin suomalaispuolustajat Miro Heiskanen ja Julius Honka eivät tehneet pisteitä.

COL-DAL: Rantanen jatkaa pisteputkeaan ylivoimalla

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 5-2
Jesperi Kotkaniemen tekemä maali käynnisti Montrealin kotikirin Senatorsia vastaan. Kotkaniemi iski 2-2 tasoituksena kolmannen erän alussa Artturi Lehkosen esityöstä. Canadiens sai hengen päälle ja iski erän jälkipuoliskolla peräti kolme kertaa. Näistä osumista Kotkaniemi ja Lehkonen alustivat yhden ja saivat illan toiset tehopisteensä.
Columbus Blues Jackets - Anaheim Ducks 1-2 ja.
Markus Nutivaaran maali jäi lopulta laihaksi lohduksi Columbukselle, kun Anaheim väänsi voiton jatkoajalle venyneessä ottelussa. Ducksin tykkinä toimi Daniel Sprong, joka nosti joukkueensa tasatilanteeseen ensimmäisen erän lopulla. Sen jälkeen pelattiin kaksi erää maaleitta ennen kuin Sprong iski uudelleen jatkoajalla.
Blue Jacketsin Markus Hännikäinen ei päässyt pisteille.

CBJ-ANA: Sprongin illan toinen ratkaisee jatkoajalla

Minnesota Wild - Calgary Flames 1-2
Tunteet kävivät kuumana Minnesotassa, missä tapeltiin useampaankin otteeseen heti ensimmäisessä erässä. Kylmempänä päänsä piti vierailija Calgary Flames, joka kairasi voiton niukkamaalisesta taistosta. Mark Giordano iski Flamesin johtoon alivoimalla, mutta Minnesota tuli tasoihin Mikael Granlundin alustamalla osumalla. Voittomaalin niittasi Matthew Tkachuk kolmannessa erässä.
New York Islanders - Detroit Red Wings 4-3 vl.
Red Wingsin vierailu Long Islandilla alkoi vahvasti, sillä se pääsi ensimmäiselle erätauolle 2-1 johdossa, mutta sitten jäähyily kostautui. Detroit otti kuusi kaksiminuuttista peräjälkeen, ja lopulta Mathew Barzal viimeisteli ylivoimalla isäntien tasoituksen. Kotijohtokaan ei kuitenkaan pitänyt, vaan 3-3 tilanteessa ratkaisu haettiin voittolaukauskilpailusta, missä sankariksi nousi jälleen Barzal.
Islandersin Leo Komarov ja Valtteri Filppula eivät tehneet pisteitä.
Pittsburgh Penguins - Los Angeles Kings 4-3 ja.
Penguins menetti kahden maalin johtonsa kahteen otteeseen, mutta Kingsin pyristelyt poikivat lopulta vain yhden pisteen. Pittsburgh oli 2-0 johdossa ensimmäisessä erässä ja 3-1 johdossa toisessa ennen vieraiden osumia, jotka saattelivat tämänkin taiston jatkoajalle. Siellä Phil Kessel viimeisteli loppulukemat Jevgeni Malkinin ja Olli Määtän esityöstä.
Penguinsin suomalaispuolustaja Juuso Riikola ei tehnyt pisteitä.

PIT-LAK: Kessel laukoo jatkoaikaratkaisun

Washington Capitals - Buffalo Sabres 4-3 vl.
Tulokaspuolustaja Rasmus Dahlin oli mukana kaikissa kolmessa Buffalon maalissa, mutta jäi tilastovertailussa lopulta Aleksandr Ovetshkinin varjoon. Dahlin siirsi Sabresin 3-2 johtoon ottelun puolivälissä ennen kuin Ovetshkin iski tasoituksen. Sen myötä venäläinen kasvatti pisteputkensa jo 14 ottelun mittaiseksi kauden 29 maalillaan. Ovetshkin onnistui myös voittolaukauskilpailussa, jossa Capitals käänsi ottelun edukseen.
Sabresin Rasmus Ristolainen nappasi yhden syöttöpisteen.

WSH-BUF: Ovetshkinin pyssy puhuu Huttonia vastaan

Nashville Predators - New Jersey Devils 2-1 ja.
Mikään ei meinannut erottaa Predatorsia ja Devilsiä. Miikka Salomäen alustama ja Frederick Gaudreaun tekemä johtomaali piti Nashvillen edellä kauan, kunnes Brian Boyle tasoitti puolitoista minuuttia ennen loppusummeria. Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, ja voittolaukauskilpailussakin saatiin urakoida peräti kuusi kierrosta. Lopulta Nashville kuitenkin jatkoi tappiotonta saldoaan otteluissa Itäisen konferenssin joukkueita vastaan.
Juuse Saros torjui Predatorsin maalilla 33 kertaa. Devilsin puolustaja Sami Vatanen jäi pisteittä.
Vancouver Canucks - Philadelphia Flyers 5-1
Canucksin ensimmäinen erä riitti katkaisemaan Flyersilta siivet. Vancouver meni kolmen maalin johtoon jo 11 minuutin kohdalla, eikä vieraista ollut nousemaan missään kohtaa enää lähellekään voittotaistelua.
Vancouverin Markus Granlund pääsi tekemään yhden osuman tyhjään maaliin. Philadelphian Jori Lehterä jäi nollille.

VAN-PHI: Boeser iskee ruuhkan läpi

Kolmen maalin upea ilta sai Barkovin häkeltyneeksi. Yleensä enemmän taustalla uurastava ja puolustussuunnan kategorioissa loistava sentteri oli lauantaina huomion keskipisteenä.
- En voi vieläkään uskoa tätä. Edellisestä hattutempustani on varmaan kymmenen vuotta. Olen tavallaan unohtanut, miltä tämä tuntuu. Ehkä tajuan myöhemmin, mitä tapahtui, Barkov sanoi.
Aleksandr Ovetshkin puolestaan oli jo tottunut hattutemppuihin, sillä hän tavoitteli lauantaina jo kolmatta hatullista peräkkäin. Voitosta huolimatta yksi pelitilannemaali ja yksi osuma voittolaukauskilpailussa jäivät vähän kaivelemaan.
- Tänään oli kyllä aika hyviä tilanteita. Olisi ollut kiva saada yksi hattutemppu lisää. En kuitenkaan voi asialle mitään, venäläinen totesi.