Markus Granlund2

Vancouver Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlund teki joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia San Jose Sharksia vastaan pelatussa ottelussa. Kahden tehopisteen iltaa viettivät suomalaisista myös Carolina Hurricanesin Sebastian Aho, Los Angeles Kingsin Jussi Jokinen ja Dallas Starsin Esa Lindell.

Vancouver Canucks - San Jose Sharks 4-3 ja.
Markus Granlund laukoi ottelun avausmaalin jo ensimmäisellä minuutilla ja vei Canucksin uudestaan johtoon erän loppupuolella. Henrik ja Daniel Sedin nappasivat syöttöpisteet Granlundin kumpaankin maaliin. Sedinit huipensivat tehokkaan iltansa toisessa erässä, kun he pohjustivat Brock Boeserin 3-1-maalin.
Sharks nousi kuitenkin tasoihin Marcus Sörensenin ja Brent Burnsin maaleilla. Burns teki 3-3-tasoituksen lisäksi myös 1-1-maalin. Jatkoajalla Sam Gagner laukoi Canucksille voittomaalin. Sharksin Joel Ward pelasi 700. runkosarjaottelunsa ja nappasi syöttöpisteen Burnsin 3-3-maaliin. Tehopiste oli Wardille uran 300:s. Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi jäi pisteittä.

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 4-5 ja.
Sabresin Jack Eichel teki kolme maalia, joista kaksi syntyi kolmannen erän puolivälissä kymmenen sekunnin välein. Sabres venytti pelin jatkoajalle, mutta voiton vei lopulta Hurricanes. Voittomaalin laukoi Jaccob Slavin. Sebastian Aho nappasi kakkossyötöt sekä Carolinan voittomaaliin että 4-2-osumaan. Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Sabresin Rasmus Ristolainen jäivät pisteittä. Teräväinen laukoi kahdesti ja Ristolainen kerran kohti vastustajan maalia.

New York Rangers - Los Angeles Kings 4-2
Kingsin Marian Gaborik herkutteli NHL-uransa 1 000. runkosarjaottelussa pisteet 1+1, mutta Rangers pilasi lopulta juhlat ja aiheutti Kingsille tappion vieraskiertueen toisessakin ottelussa. Rick Nash laukoi 3-2-johtomaalin kolme ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. J.T. Miller viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.
Kingsin Jussi Jokinen nappasi syöttöpisteen joukkueensa kumpaankin osumaan. Ennen perjantain ottelua Jokinen jäi pisteittä viidessä ottelussa peräkkäin.

New Jersey Devils - Dallas Stars 5-2
Kari Lehtonen ei pystynyt torjumaan Starsille kolmatta peräkkäistä voittoa vaan joutui antautumaan neljä kertaa ja torjui 21 laukausta. Viimeisen osumansa Devils teki tyhjään Starsin maaliin. Tyhjiin viimeistellyt Brian Boyle laukoi myös ottelun 3-2-voittomaalin, joka syntyi toisen erän lopussa ylivoimalla. Boyle kasvatti tuolla osumalla uransa maalisaldon sataan.
Starsin suomalaispuolustajista Esa Lindell nappasi syöttöpisteet joukkueensa 1-1 ja 2-2-tasoituksiin. Julius Honka jäi pisteittä. Kumpikin jäi plus-miinustilastossa pakkaselle yhden maalin. Devilsin Sami Vatanen ei päässyt pisteille, mutta plus-miinuslukemaksi jäi +1.

Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs 3-1
Maple Leafs ei löytänyt ratkaisua maalinteko-ongelmiinsa ja kärsi kolmannen peräkkäisen tappion. Andreas Borgmanin 1-0-osuma jäi Maple Leafsin ottelun ainoaksi. Red Wings rokotti kahdesti toisessa erässä ja kerran kolmannessa. Red Wingsin maalintekijät olivat Danny DeKeyser, Trevor Daley ja Tomas Tatar. Maple Leafsin Leo Komarov ja Kasperi Kapanen jäivät pisteittä, mutta Kapanen sai plussan joukkueensa ainoasta maalista.

Sabresin Jack Eichel oli tyytyväinen kolmen maalin iltapuhteeseensa.
- Tunsin oloni hyväksi, ja tuntui kuin olisin ottanut ison loikan. Olen yrittänyt käyttää nopeuttani, laukoa kiekkoa ja luoda tilanteita joukkueellemme, Eichel kertoi NHL.comin Joe Yerdonin haastattelussa.
Kaksi maalia tehnyt Brian Boyle jakoi kiitosta Devilsin maalivahti Cory Schneiderille.
- Schneiderin panos oli valtava silloin, kun sitä tarvittiin. Hän antoi meille lisäaikaa päästä mukaan peliin, Boyle sanoi NHL.comin David Satrianon haastattelussa.
Red Wings antoi näytteen potentiaalistaan, kun joukkue kukisti Maple Leafsin.
- Tämä oli meille hyvä ilta. Jäimme alussa takaa-ajajaksi, mutta taistelimme itsemme mukaan peliin ja saimme lopulta voiton. Tiedämme olevamme hyvä joukkue, mutta tulokset eivät ole viime aikoina olleet sen mukaisia. Tänä iltana saimme palkinnon työstämme, kauden ensimmäisen maalinsa tehnyt Trevor Daley tuumi NHL.comin Dave Hoggin haastattelussa.