Crosby-Bench

Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby jaksaa hämmästyttää ottelusta toiseen. Lauantaina hän viimeisteli kaksi tyylikästä ohjurimaalia. Calgary Flamesin Jaromir Jagr nappasi kauden ensimmäisen pisteensä. Suomalaispelaajista Dallas Starsin Esa Lindell teki kauden ensimmäisen maalinsa.

Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 4-3
Penguinsin Sidney Crosby ohjasi joukkueensa 1-0 ja 4-2-maalit, joista jälkimmäinen jäi voitto-osumaksi. Myös Panthersin Jonathan Huberdeau teki kaksi maalia ja nosti joukkueensa kahdesti tasoihin. Penguins kuitenkin karkasi Patric Hörnqvistin ja Crosbyn maaleilla. Puolustaja Olli Määttä jatkoi hyvässä vireessä ja nappasi syöttöpisteen Hörnqvistin maaliin. Panthersin Aleksander Barkov jäi pisteittä ja plus-miinustilastossa kaksi pykälää pakkaselle.
Vancouver Canucks - Calgary Flames 2-5
Jaromir Jagr sai tämän kauden pistetilinsä auki, kun hän syötti kolmannen erän alussa Flamesin 4-1-maalin. Maalin makuun pääsi myös Calgaryn laituri Johnny Gaudreau. Flamesin tehokkain oli puolustaja Dougie Hamilton (1+1=2). Canucksin Markus Granlund jäi pisteittä ja plus-miinuslukemaan -2.

Dallas Stars - Colorado Avalanche 3-1
Puolustaja Esa Lindell teki kauden ensimmäisen maalinsa, kun hän vei Starsin 3-1-johtoon kolmannen erän lopussa. Lindell iski kiekon tyhjään Avalanchen maaliin. Starsin tehomiehet olivat Jamie Benn (1+1=2) ja Tyler Seguin (1+1=2). Avalanchen Mikko Rantanen ja Starsin Julius Honka jäivät pisteittä. Kari Lehtonen toimi Starsin luukkuvahtina.
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 2-1
Vahvaa alkukautta pelaava Nikolaj Ehlers oli Jetsin tehomies pistein 1+1=2. Tanskalainen pohjusti Patrik Laineen kanssa Bryan Littlen 1-0-maalin ja teki itse kolmannessa erässä 2-1-osuman. Hurricanesin 1-1-tasoituksen teki avauserässä Jeff Skinner. Jetsin Joel Armia sekä Hurricanesin Sebastian Aho, Janne Kuokkanen ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä. Nelikosta hanakimmin laukoi Teräväinen, joka kokeili Jetsin maalivahti Connor Hellebuyckin (28 torjuntaa) kestävyyttä neljä kertaa.
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets 4-5 ja.
Blue Jacketsin Cam Atkinson ja Josh Anderson nostivat päätöserän maaleillaan joukkueensa tasoihin Alex Wennberg teki Blue Jacketsille voittomaalin jatkoajalla. Wild on voittanut vain yhden ottelun neljästä, mutta ottanut pisteitä kolmesta ottelusta. Mikko Koivu syötti päätöserän alussa Wildin 4-2-maalin, jonka teki Tyler Ennis. Maali syntyi ylivoimalla, ja Ennis rokotti ylivoimalla myös toisen erän alussa 2-1-osumallaan.

Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 3-4 ja.
Maple Leafs jatkoi Canadiensin ahdinkoa jatkoaikavoitollaan. Auston Matthews vei Maple Leafsille avauserässä 2-1-johtoon ja iski ratkaisun jatkoajalla. Canadiens johti ottelua kaksi kertaa, mutta Maple Leafsin James van Riemsdyk laukoi 1-1-tasoituksen. Päätöserässä tärkeästä 3-3-tasoituksesta vastasi Patrick Marleau. Artturi Lehkonen nappasi syöttöpisteen Canadiensin ensimmäiseen maaliin. Maple Leafsin Leo Komarov jäi pisteittä, mutta sai plus-miinuslukeman +1.
Philadelphia Flyers - Washington Capitals 8-2
Capitalsin Aleksandr Ovetshkin jäi maaleitta sekä karuun plus-miinuslukemaan -4. Flyersin tehokkaimmat olivat Claude Giroux (2+2=4), Jakub Voracek (0+3=3), Sean Couturier (2+1=3) ja Shayne Gostisbehere (0+3=3). Valtteri Filppula teki Flyersin 5-2-maalin toisen erän lopussa. Jori Lehterä ei ollut Flyersin kokoonpanossa.

Chicago Blackhawks - Nashville Predators 2-1 ja.
Pekka Rinne antautui Predatorsin maalilla ensimmäisen kerran vasta kolmannen erän loppupuolella, kun Patrick Sharp teki Blackhawksin 1-1-tasoituksen. Rinteen 33 torjuntaa eivät riittäneet voittoon vaan 37 kertaa torjuneen Corey Crawfordin Blackhawks vei voiton. Jatkoajalla Blackhawksin Brandon Saad viimeisteli ratkaisevan maalin. Predatorsin ainoan teki Filip Forsberg.
Arizona Coyotes - Boston Bruins 2-6
Suomalaismaalivahtien kohtaaminen jäi näkemättä, kun Bruinsin Tuukka Rask katseli ottelua vaihtoaitiosta ja Coyotesin Antti Raanta on sivussa loukkaantumisen takia. Bruins otti kauden toisen voittonsa, kun joukkueen tehomieheksi nousi puolustajakolossi Zdeno Chara. Slovakialaispuolustaja syötti joukkueensa 1-1-tasoituksen, teki 3-1-johtomaalin ja syötti vielä 4-1-maalin.
Edmonton Oilers - Ottawa Senators 1-6
Senators otti jo toisen peräkkäisen murskavoittonsa. Nyt tehomiehinä häärivät Kyle Turris (1+2=3) ja Mike Hoffman (2+1=3). Maalivahti Mike Condon torjui ottelussa 35 kertaa. Oilersin suomalaiset Iiro Pakarinen ja Jussi Jokinen jäivät pisteittä.
New York Rangers - New Jersey Devils 2-3
Devils jatkoi vahvaa virettään, mutta sopassa oli uusi mauste. Maalivahti Keith Kinkaid pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ja torjui heti voiton. Kinkaidille kirjattiin 29 torjuntaa, kun Rangersin Ondrej Pavelec venyi kiekon tielle vain 16 kertaa. Devils teki toisen erän puolivälistä lähtien kolme maalia peräkkäin, kun maalin makuun pääsivät Adam Henrique, Miles Wood ja Drew Stafford. Noilla täysosumilla Devils nousi 0-1-takaa-ajoasemasta 3-1-voittoon.

Tampa Bay Lightning - St. Louis Blues 2-1
Andrei Vasilevski torjui Tampan maalilla 28 kertaa ja pohjusti joukkueensa voiton. Tyler Johnson ja Nikita Kutsherov kävivät tekemässä Tampalle tarvittavat maalit. Bluesin ainoasta vastasi Vladimir Tarasenko, jonka 1-2-kavennus jäi ottelun viimeiseksi osumaksi.
San Jose Sharks - New York Islanders 1-3
Kevin Labanc teki Sharksille ottelun avausmaalin, mutta tuon jälkeen maalinteossa onnistuivat vain Islandersin pelaajat Anders Lee, Brock Nelson ja Cal Clutterbuck. Thomas Greiss torjui Islandersin maalilla 40 kertaa. Sharksin Joonas Donskoi laukoi kaksi kertaa kohti Greissin vartioimaa maalia, mutta ei päässyt pisteille.
Los Angeles Kings - Buffalo Sabres 4-2
Sabresia koetellaan nyt kovaa. Joukkue on hävinnyt kauden kaikki viisi otteluaan. Jo kolmannen kerran tappio tuli yhden maalin erolla. Jack Eichel nosti päätöserässä Sabresin tasoihin, mutta Drew Doughty teki Kingsille 3-2-maalin vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tanner Pearson viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen pelasi reilut 28 minuuttia.
Omin sanoin:
Sidney Crosbyn kaksi ohjauksella syntynyttä maalia eivät yllättäneet Pittsburgh Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivania.
- Eivät ne yllättäneet minua, koska näen hänen tekevän niitä koko ajan. Sid on erinomainen maalin edessä. Hän on koko ajan sota-alueella, Sullivan hehkutti NHL.comin Wes Crosbyn haastattelussa.
Winnipeg Jetsin maalivahti Connor Hellebuyck torjui vahvasti, mutta antoi kiitoksen koko joukkueelle.
- Olen tehnyt koko kesän hommia tämän eteen. Olen pelannut hyvissä joukkueissa, ja edessäni on ollut hyviä pelaajia. Täällä on sama homma. Jätkät blokkaavat laukauksia, taistelevat ja pitävät vastustajan poissa maalilta, Hellebuyck kiitteli NHL.comin Scott Billeckin haastattelussa.

Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsin ja William Nylanderin yhteispeli on tehokasta.
- Minun täytyi vain pitää huolta siitä, että olen valmiina. Tiesin kiekon olevan tulossa, koska hän antaa tuon tyyppisiä syöttöjä, Matthews ruoti NHL.comin Sean Farrellin haastattelussa Nylanderin jatkoajalla antamaa poikittaissyöttöä.