MapleLeafsWin

Chicago Blackhawks ei antanut edes ykkösmaalivahti Corey Crawfordin sairastumisen häiritä keskiviikkona Toronto Maple Leafsia vastaan pelattua vierasottelua, vaan kakkosmaalivahti Collin Delia hoiti kolmannessa erässä voiton kotiin ja piti chicagolaisten pudotuspelihaaveet elossa. Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskisen iltapuhde päättyi jo toisessa erässä.

Toronto Maple Leafs - Chicago Blackhawks 4-5
Blackhawks tyrmäsi Maple Leafsin jo avauserässä tekemällä neljä maalia. Alex DeBrincat laukoi Blackhawksin viidennen maalin toisen erän puolivälin jälkeen Brendan Perlinin (1+2) syötöstä, mutta sitten Maple Leafs aloitti kirin. Andreas Johnsson (1+1) kavensi 1-5:een toisen erän lopussa. Päätöserässä maalien makuun pääsivät Auston Matthews (1+1), Morgan Rielly (1+1) ja John Tavares, mutta tasoihin asti kiri ei kantanut. Aivotärähdyksestä toipuva laitahyökkääjä Kasperi Kapanen ei ollut Maple Leafsin kokoonpanossa.
Toronton Patrick Marleau pelasi 776. peräkkäisen runkosarjaottelunsa ja nousi NHL:n teräsmieslistalla kuudennelle sijalla tasoihin Craig Ramsayn kanssa.

TOR-CHI: Saad kasvattaa johtoa

Edmonton Oilers - New Jersey Devils 3-6
Devils katkaisi seitsemän ottelun tappioputkensa, kun se yllätti pudotuspelipaikkaa jahtaavan Oilersin. Ratkaiseviksi nousivat Damon Seversonin, John Quennevillen ja Kevin Rooneyn maalit, joilla Devils karkasi toisessa erässä 5-2 johtoon. Quennevillen maali oli liikaa Oilersin suomalaismaalivahti Mikko Koskiselle, joka jätti pelin kesken neljännen takaiskun jälkeen. Koskiselle ehti kertyä 14 torjuntaa. Maalille vaihdettu Anthony Stolarz torjui 15 kertaa ja antautui kahdesti.
Oilersin Connor McDavid rohmusi keskiviikkona kaksi syöttöpistettä ja saavutti 100 tehopisteen rajan jo kolmannella kaudella peräkkäin. Hänestä tuli NHL-historian viides pelaaja, joka on pelannut vähintään kolme 100 pisteen kautta 23-vuotispäiväänsä mennessä. Edelliset olivat Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Dale Hawerchuk ja Sidney Crosby.

EDM-NJD: Coleman iskee kiekon maaliin längistä

Vancouver Canucks - New York Rangers 4-1
Canucks kukisti Rangersin ja piti pienet pudotuspelihaaveensa elossa. Vancouverin tehohetki osui toisen erän alkupuolelle, kun Brock Boeser ja kahdesti osunut Tyler Motte veivät kotijoukkueen kolmen maalin karkumatkalle. Pavel Butshnevitsh kavensi kolmannen erän puolivälissä, mutta Jacob Markström (21 torjuntaa) pysäytti loput maalintekoyritykset. Jake Virtanen viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin.

VAN-NYR: Edler syöttää Motten maalin

Blackhawksin tehomies Brendan Perlini piti joukkueensa saavuttamia kahta pistettä elintärkeinä.
- Pelasimme todella hyvät kaksi ensimmäistä erää ja sitten nostimme jalan kaasulta. Pääasia oli kuitenkin se, että saimme kaksi pistettä. Meillä on edelleen mahdollisuus pudotuspeleihin, ja meidän täytyy jatkaa tähän malliin, Perlini tuumi.
Blackhawksin maalivahti Corey Crawford jätti pelin kesken toisella erätauolla, koska tunsi olonsa kipeäksi. Tilalle vaihdettu Collin Delia antautui päätöserässä kolmesti, mutta piti joukkueensa johdossa.
- Ottelun viimeiset sekunnit tuntuivat puolelta tunnilta. Hikoilin kovasti ottelun jälkeen. Aamulla vedin kovat luisteluharjoitukset. Kolmannessa erässä tuntui kuin takana olisi kokonainen ottelu, Delia puhalteli yllättävän komennuksensa jälkeen.