fiPrime

Taistelu tiivistyi sekä Itäisen että Läntisen konferenssin kärkipäässä. Boston Bruins otti voiton Calgary Flamesista, mutta samaan aikaan Tampa Bay Lightning kompastui Buffalo Sabresiin. Lännessä Vegas Golden Knights piti kärkipaikkansa, ja myös seuraavina olevat Nashville Predators ja Winnipeg Jets voittivat. Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen tehoilivat Los Angeles Kingsin kustannuksella.

Lisää aiheesta: [Aho rikkoi toistamiseen 20 maalin rajan]
Boston Bruins - Calgary Flames 5-2
Tuukka Rask torjui 28 kertaa ja Patrice Bergeron sekä Riley Nash viimeistelivät kumpikin kaksi maalia, kun Bruins nappasi arvokkaan voiton ja nousi pisteen päähän Itäisen konferenssin kärkijoukkue Lightningista. Flames tiedotti, että maalivahti Mike Smith on sivussa vähintään kahden ottelun ajan.
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning 5-3
Lightning kärsi yllätystappion Sabresille, jonka tehomiehinä häärivät Ryan O'Reilly (1+2) ja Sam Reinhart (2+0). Myös suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen pääsi pisteille, kun hän oli alustamassa O'Reillyn 4-2 ylivoimamaalia.
Nashville Predators - St. Louis Blues 4-3 ja.
Predators kasvatti eroaan Bluesiin lännen sarjataulukossa, mutta yksikin piste auttoi Bluesia pysymään mukana kärkitaistelussa. Ratkaisijaksi nousi Filip Forsberg, joka pääsi jatkoajalla vetämään rangaistuslaukauksen ja teki ratkaisevan maalin. Predatorsille voitto oli muutenkin makea. Blues johti kahden erän jälkeen 3-0, mutta Predators kiri tasoihin Calle Järnkrokin yhdellä ja Austin Watsonin kahdella täysosumalla. Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 28 kertaa. Miikka Salomäki jäi pisteittä.

Winnipeg Jets - Washington Capitals 4-3
Mark Scheifele iski Jetsille 1-0 maalin, mutta tämän jälkeen Capitals karkasi 3-1 johtoon. Bryan Little ja Scheifele nostivat Jetsin tasoihin kolmannessa erässä. Scheifelen 3-3 maali syntyi vain 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jatkoajalla Scheifele syötti Tyler Myersin voitto-osuman. Jetsin Patrik Laine ja Joel Armia jäivät pisteittä. Laineen plus-miinuslukema oli ankea -3, mutta Armia jäi plussalle yhden maalin.

Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks 5-2
Golden Knights säilytti sarjajohtonsa lännessä ennallaan ja nousi pisteen päähän koko sarjan kärkijoukkue Lightningista. Seitsemännen peräkkäisen tappionsa kärsinyt Blackhawks johti kahteen otteeseen, mutta Golden Knights nousi tasoihin Ryan Carpenterin ja Brad Huntin täysosumilla. Kolmannessa erässä Reilly Smith, David Perron ja Tomas Nosek ratkaisivat pelin Golden Knightsille. Suomalaishyökkääjä Erik Haula ei ollut Golden Knightsin kokoonpanossa.
Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 7-3
Hurricanes otti maukkaan voiton kotiotteluputkensa viimeisessä kamppailussa. Puolustaja Justin Faulk teki uransa ensimmäisen hattutempun, kun hän viimeisteli Hurricanesin 2-0, 3-0 ja 4-0 maalit. Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen saalistivat syöttöpisteet Faulkin kahteen jälkimmäiseen maaliin, ja lisäksi Teräväinen syötti päätöserässä Ahon 7-3 maalin.

New York Islanders - Columbus Blue Jackets 1-4
Blue Jackets pisti Islandersin ahtaalle ja laukoi 51 kertaa kohti Jaroslav Halakin vartioimaa maalia. Islandersin John Tavares teki ottelun avausmaalin Blue Jacketsin Sergei Bobrovskin selän taakse ja saavutti 600 tehopisteen rajan, mutta sen jälkeen kaukalossa juhli Blue Jackets. Puolustaja Zach Werenski saalisti kolme syöttöpistettä, ja Pierre-Luc Dubois sekä Oliver Björkstrand napsivat pisteet 1+1. Blue Jacketsin suomalaiset Jussi Jokinen ja Markus Nutivaara jäivät pisteittä.
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 4-5 vl.
Devils paransi asemiaan idän pudotuspeliviivan yläpuolella, mutta voitto ei irronnut helpolla. Nico Hischier kavensi 3-4:ään toisen erän lopussa ja kolmannen lopussa Taylor Hall nosti Devilsin tasoihin. Voittolaukauskilpailun ainoan maalin teki Drew Stafford. Suomalaispuolustaja Sami Vatanen syötti Hallin ensimmäisen maalin, jolla Devils nousi tasoihin 1-1. Flyersin Valtteri Filppula syötti joukkueensa 3-1 maalin, mutta Jori Lehterä jäi pisteittä. Myös Flyers on kiinni pudotuspelipaikassa, mutta joukkueella on loukkaantumishuolia. Seura tiedotti tiistaina, että maalivahti Brian Elliott on sivussa 5-6 viikkoa.

Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 6-3
Penguins otti jo yhdeksännen peräkkäisen kotivoittonsa. Joukkueen maalitykkeinä kunnostautuivat Zach Aston-Reese ja Jake Guentzel, jotka kumpikin osuivat kaksi kertaa. Aston-Reeselle maalit olivat NHL-uran ensimmäiset. Sunnuntain kierroksella 400 maalin rajan saavuttanut Sidney Crosby rohmusi nyt kolme syöttöpistettä. Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä laukoi kolmesti kohti vastustajan maalia, mutta jäi pisteittä.