WPG-PIT: Aston-Reese viimeistelee läpiajosta

Pittsburgh Penguins sai onnistumisia laajalta rintamalta, kun se murjoi vieraissa Winnipeg Jetsin. Pingviineistä pisteille pääsi 12 pelaajaa, joista tehokkain oli tehot 2+1 iskenyt Zach Aston-Reese. San Jose Sharksiin palannut Patrick Marleau pelasi kauden ensimmäisen kotiottelunsa ja sai yleisöltä raikuvat suosionosoitukset.

Winnipeg Jets - Pittsburgh Penguins 2-7
Penguins jatkoi maalijuhliaan ja osui jo toisessa peräkkäisessä ottelussa seitsemän kertaa. Lauantaina Penguins kaatoi Minnesota Wildin 7-4 ja sunnuntaina Jetsin 7-2. Voitto oli joukkueelle kolmas peräkkäinen.
Penguinsin kahden maalin miehet olivat Sam Lafferty, Jake Guentzel ja Zach Aston-Reese. Viimeksi mainittu teki avauserässä 1-1 tasoituksen pari minuuttia Mathieu Perreault'n johtomaalin jälkeen. Kolmannen erän alussa Aston-Reese syötti Laffertyn viimeistelemän 5-2 osuman ja iski loppulukemat alivoimalla.

WPG-PIT: Simon hyödyntää Crosbyn potkusyötön

Jetsin Patrik Laine kartutti pistetiliään, kun hän alusti toisessa erässä Mark Scheifelen 2-3 kavennuksen ylivoimalla. Laine on rohmunnut seitsemässä ottelussa pisteet 3+8=11. Nuori puolustaja Ville Heinola ei ollut Jetsin kokoonpanossa. Penguinsin puolustaja Kris Letang napsi kaksi syöttöpistettä ja saavutti 500 tehopisteen merkkipaalun.
Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights 2-5
Golden Knights teki selvää Kingsistä hyökkääjä Paul Stastnyn (2+2) toimiessa kapellimestarina. Hän syötti avauserässä Max Paciorettyn 2-0 osuman, teki toisessa erässä 3-1 sekä 4-1 maalit ja alusti vielä päätöserässä Mark Stonen kaunistelemat loppulukemat. Stastnyn lisäksi myös Pacioretty (1+2) oli pelipäällä. Marc-Andre Fleury urakoi Golden Knightsin maalilla 36 torjuntaa, kun Kingsin Jonathan Quickille niitä kertyi 31.

LAK-VGK: Fleury estää Carterin yrityksen patjallaan

San Jose Sharks - Calgary Flames 3-1
Tomas Hertl (1+1) ja Logan Couture (0+2) olivat Sharksin kahden tehopisteen miehet, kun kotijoukkue kukisti Flamesin. Timo Meier teki avausmaalin ensimmäisessä erässä, ja Kevin Labanc tuplasi johdon. Toisessa erässä Elias Lindholm kavensi, mutta Hertl iski erän lopussa loppulukemat alivoimalla.
Kahden Maple Leafsissa pelatun kauden jälkeen Sharksin peliasuun palannut Patrick Marleau pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa kotiyleisön edessä, mutta ei onnistunut palkitsemaan faneja maalilla. Marleau merkkautti kuitenkin syöttöpisteen Meierin täysosumaan.

SJS-CGY: Labanc laukoo Hertlin palautussyötöstä

Penguinsin tahtia ei haitannut se, että Jevgeni Malkin, Nick Bjugstad, Bryan Rust ja Alex Galchenyuk olivat sivussa loukkaantumisten takia.
- Useita eri kavereita on noussut esiin, kun pelaajia on loukkaantuneena. Kun menetämme tähtipelaajien voimaa sairastuvalle, meidän pitää vain pelata yksinkertaisemmin ja parantaa peliämme, hyökkääjä Jake Guentzel paalutti.
Penguinsin päävalmentaja Mike Sullivania miellytti erityisesti nelosketjun tehot. Sam Lafferty, Joseph Blandisi ja Adam Johnson ovat tehneet viisi maalia kahdessa pelissä.
- Se on melko vankka näyttö siitä, että meillä on tehokas tapa voittaa tässä liigassa, riippumatta keitä on kokoonpanossa. Asiat alkavat kiekonhallinnasta, päätöksistä joita teet ja ketjumuutoksista, Sullivan sanoi.