Finnish Roundup 312 Roope Hintz Primo

Dallas Starsin suomalaishyökkääjä Roope Hintz loisti kahdella maalillaan ja toimi joukkueensa ratkaisijana. Calgary Flamesin Johnny Gaudreau summasi hämmästyttävät pisteet 3+3=6. Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin ja Pittsburgh Penguinsin Jevgeni Malkin saavuttivat komeat merkkipaalut.

Buffalo Sabres - Dallas Stars 0-2
Maalivahti Ben Bishop ja hyökkääjä Roope Hintz olivat Starsin voiton takuumiehet. Bishop pysäytti kiekon 35 kertaa ja torjui kolmannen peräkkäisen nollapelinsä. Hintz teki Starsin molemmat maalit toisessa erässä. Stars vahvisti voitolla otettaan pudotuspelipaikasta. Sabresin kausi sen sijaan uhkaa päättyä runkosarjaan. Rasmus Ristolainen hätyytteli Bishopia kuudella laukauksella, mutta jäi pisteittä. Myöskään Starsin Miro Heiskanen ja Esa Lindell eivät päässeet pisteille.

BUF-DAL: Hintz tekee toisen maalinsa ylivoimalla

Calgary Flames - New Jersey Devils 9-4
Flames ei päästänyt Sharksia karkuun sarjataulukossa vaan hullutteli Devilsin kanssa kunnon vanhan ajan tuloksen. Devilsille tappio oli jo seitsemäs putkeen. Flamesin tehomies oli Johnny Gaudreau, joka rohmusi pisteet 3+3=6. Sean Monahan ja Elias Lindholm komppasivat pistein 1+3=4. Gaudreau kasvatti kauden pistesaldonsa lukemiin 33+57=90.

CGY-NJD: Gaudreau viettää kuuden tehopisteen iltaa

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 5-3
Penguinsin ja Capitalsin ottelu oli venäläispelaajien merkkipaalujen juhla. Kaksi maalia syöttänyt Penguinsin Jevgeni Malkin saavutti 1 000 tehopisteen rajan, ja Capitalsin Aleksandr Ovetshkin 1 200 pisteen rajan. Yhden syöttöpisteen ottelussa merkkauttaneesta Ovetshkinista tuli NHL-historian 49. ja aktiivipelaajista kolmas (Joe Thorntonin ja Sidney Crosbyn jälkeen) 1 200 pisteen rajan saavuttanut kiekkoilija. Penguins kavensi takaa-ajomatkansa Metropolitan-divisioonan kärkijoukkue Capitalsiin neljään pisteeseen. Penguins käänsi pelin toisen erän pikamaaleillaan, kun Jake Guentzel kavensi ensin 1-2:een ja sitten Crosby iski parissa minuutissa lukemiksi 3-2.

PIT-WSH: Ovetshkin saavuttaa 1 200 tehopisteen rajan

Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 7-4
Blue Jackets järjesti Bruinsin suomalaismaalivahti Tuukka Raskille vuoden pahimman höykytyksen. Suomalaisveskari yllätettiin viidesti jo ennen toisen erän puoltaväliä. Rask (19 torjuntaa) teki sen jälkeen tilaa Jaroslav Halakille (9 torjuntaa), mutta Bostonin kiri riitti vain 1-5:stä 4-5:een. Sinitakkien pisterohmut olivat Josh Anderson (1+3), Zach Werenski (1+3), Boone Jenner (3+0) ja Ryan Dzingel (1+2). Suomalaispakki Markus Nutivaara jäi pisteittä. Sergei Bobrovskille kertyi 27 torjuntaa.

CBJ-BOS: Jenner johdattaa Blue Jacketsin voittoon

Montreal Canadiens - Detroit Red Wings 3-1
Carey Price torjui Canadiensille 315. voittonsa ja ohitti seuran kaikkien aikojen tilastossa edellisen ennätysmiehen Jacques Planten. Voitto vahvisti Canadiensin asemia taistelussa idän viimeisistä pudotuspelipaikoista. Max Domi (2+0) ja Tomas Tatar (0+2) viettivät kahden pisteen iltaa, mutta suomalaiset Joel Armia, Artturi Lehkonen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät pisteittä.

MTL-DET: Price pysäyttää Bertuzzin yrityksen

St. Louis Blues - Arizona Coyotes 1-3
Coyotes jatkoi vahvaa virettään ja otti yhdeksännen voiton 11 viime ottelustaan. Maalivahti Darcy Kuemper torjui 39 kertaa ja pohjusti joukkueensa nousun lännen villi kortti -paikoille. Coyotesin maalintekijät olivat Richard Panik, Vinnie Hinostroza ja Oliver Ekman-Larsson, joista viimeksi mainittu teki loppulukemat varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.
Winnipeg Jets - San Jose Sharks 4-5
Joe Pavelski nousi Sharksin sankariksi, kun hän viimeisteli voittomaalin viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Ottelu oli puolin ja toisin takaa-ajoa, kun kumpikaan ei päässyt yhtä maalia kauemmas. Sharksin pisterohmu oli Marc-Edouard Vlasic (1+2) ja Jetsin Mathieu Perreault (1+1). Patrik Laine ja Joonas Donskoi nappasivat molemmat yhden syöttöpisteen. Jetsin Sami Niku jäi pisteittä.

WPG-SJS: Connor näyttää taitojaan ylivoimalla

Anaheim Ducks - Nashville Predators 3-2
Ducks karkasi Ryan Getzlafin, Jakob Silfverbergin ja Daniel Sprongin maaleilla 3-0 johtoon ja puolusti sen jälkeen johtoasemaansa menestyksekkäästi. Mikael Granlund syötti Filip Forsbergin 1-3 kavennuksen ja nappasi kakkossyötön Forsbergin toiseenkin päätöserän ylivoimamaaliin. Tasoihin asti kiri ei kuitenkaan kantanut. Pekka Rinteelle kertyi Predatorsin maalilla vain 15 torjuntaa.
Penguinsin Jevgeni Malkin oli helpottunut, kun hän saavutti viimein 1 000 tehopisteen rajan.
- Lopultakin. Olen ollut hermostunut viime viikot. Rajan saavuttamiseen menikin aika kauan, mutta nyt viimein saavutin sen ja voin hengittää vapaammin. Kiitoksia joukkuetovereilleni. Tämä on erityinen päivä perheelleni ja ystävilleni, Malkin tuumi.
Coyotesin Oliver Ekman-Larsson oli mielissään joukkueensa pelivireestä.
- Tämä tuntuu hyvältä erityisesti tällaisella kaudella, jolloin meillä on ollut paljon loukkaantumisia. Olemme taistelleet kovasti saavuttaaksemme tämän hetken asemamme. Toivottavasti voimme jatkaa näin eteenpäin ja säilyttää otteemme villi kortti -paikasta, Ekman-Larsson kertoi.