crosby 21218

Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby laukoi kaksi täysosumaa St. Louis Bluesia vastaan ja saavutti 400 täysosuman rajan. Mikko Rantasen Colorado Avalanche kukisti Rasmus Ristolaisen Buffalo Sabresin. Kumpikin suomalainen saalisti yhden syöttöpisteen. Myös New Jersey Devilsin Sami Vatanen kirjautti yhden syöttöpisteen.

St. Louis Blues - Pittsburgh Penguins 1-4
Sidney Crosby pelasi ennen Blues-ottelua maaleitta kymmenen ottelua peräkkäin, mutta sunnuntai-iltana hän osui kahdesti. Crosby tasoitti toisessa erässä 1-1:een ja saavutti 400 täysosuman rajan urallaan. Kolmannessa erässä hän viimeisteli vielä loppulukemat. Penguinsin suomalaispuolustaja Olli Määttä jäi pisteittä mutta plussalle kahden maalin verran.
Crosbysta tuli historian 95:s pelaaja, joka on tehnyt NHL:ssä 400 runkosarjamaalia. Penguinsin seurahistoriassa hän on kolmanneksi paras maalintekijä Mario Lemieux'n (690) ja Jaromir Jagrin (439) jälkeen.

Buffalo Sabres - Colorado Avalanche 4-5
Avalanche korjasi kurssiaan Sabresin kustannuksella, kun viisi eri pelaajaa pääsi maalien makuun. Avalanchen pelaajista vain Colin Wilson (1+1) merkkautti useamman kuin yhden tehopisteen. Mikko Rantanen oli päätöserän alussa järjestelemässä Tyson Jostille paikkaa 4-2 maaliin ja Gabriel Bourquen 5-2 osumassa oli jo ratkaisun makua. Sabres kiri maalin päähän Ryan O'Reillyn ja Evander Kanen täysosumilla. Rasmus Ristolainen nappasi syöttöpisteen O'Reillyn maaliin. O'Reilly oli joukkueensa tehomies pistein 1+2 ja saavutti ottelussa 400 tehopisteen rajan.

New Jersey Devils - Boston Bruins 3-5
Bruins palasi voittokantaan erikoistilannemaaliensa turvin. Torey Krug iski avauserässä alivoimalla ja Tim Schaller ylivoimalla. Toisessa erässä Krug teki 3-2 maalin ylivoimalla. Sami Vatanen nappasi syötön Devilsin 3-3 tasoitukseen, mutta päätöserässä Bruins karkasi voittoon Adam McQuaidin ja Patrice Bergeronin täysosumilla. Devilsin tappio oli neljäs peräkkäinen. Anton Hudobin torjui Bruinsin maalilla 35 kertaa.

Winnipeg Jets - New York Rangers 1-3
Rangers otti toisen peräkkäisen voittonsa sen jälkeen, kun seurajohto ilmoitti joukkueen heittävän hanskat tiskiin tämän kauden osalta ja keskittyvän ensi kauteen. Nikolaj Ehlers vei Jetsin johtoon, mutta sen jälkeen maaleja tuulettivat Rangersin Mats Zuccarello, Jimmy Vesey ja Michael Grabner. Vesey teki 2-1 johtomaalin vajaat neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Jetsin suomalaishyökkääjät Patrik Laine ja Joel Armia jäivät pisteittä. Laineen plus-miinuslukema oli -2 ja Armian -1. Henrik Lundqvist torjui Rangersin maalilla 37 kertaa.
Dallas Stars - Vancouver Canucks 0-6
Canucks katkaisi neljän ottelun tappioputkensa, kun maalivahti Jacob Markström (30 torjuntaa) piti maalinsa puhtaana ja tehomiehinä häärivät Reid Boucher (2+0) sekä Jake Virtanen (1+1). Ben Bishop torjui Starsin maalilla 16 kertaa ennen kuin hänet vaihdettiin pois maalilta 0-4 osuman jälkeen. Kari Lehtonen antautui kahdesti ja torjui 19 kertaa. Starsin suomalaispuolustajat Julius Honka ja Esa Lindell kirjauttivat plus-miinuslukemat -1 ja -2.

Washington Capitals - Detroit Red Wings 4-5 ja.
Red Wings yllätti Metropolitan-divisioonan kärkijoukkue Capitalsin lopulta jatkoajalla Tomas Tatarin ottelun toisella maalilla. Red Wings viritteli yllätystä jo varsinaisella peliajalla, kun joukkue johti kolmannen erän alussa 4-1. Capitals nousi tasoihin Brett Connollyn, Dmitri Orlovin ja Nicklas Bäckströmin täysosumilla. Bäckström teki maalinsa 17 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
New York Islanders - Calgary Flames 2-3
Matthew Tkachuk nousi Flamesin sankariksi, kun hän iski päätöserän puolivälissä 2-2 tasoituksen ja reilu minuutti ennen erän loppua 3-2 maalin. Tkachuk huipensi Flamesin kirin, jonka Mark Jankowski aloitti toisessa erässä 1-2 kavennuksellaan.
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3-2 vl.
Ducks nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin Logan Couturen ja Timo Meierin täysosumilla. Meier tasoitti alle minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja Couture syötti tasoituksen. Couture ja Joe Pavelski tekivät Sharksin maalit voittolaukauskilpailussa ja ratkaisivat lisäpisteen.
Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers 1-4
Michal Neuvirth torjui Flyersin maalilla 38 kertaa ja oli yksi joukkueensa sankareista, kun Flyers pysäytti lännen kärkijoukkue Golden Knightsin. Flyersin tehomieheksi nousi Sean Couturier pistein 1+2. Flyersin suomalaishyökkääjät Valtteri Filppula ja Jori Lehterä sekä Golden Knightsin Erik Haula jäivät pisteittä. Haula jäi pakkaselle peräti kolme maalia. Flyersille voitto oli neljäs peräkkäin.

Omin sanoin:
Sidney Crosby oli mielissään maalittoman putkensa päättymisestä, merkkipaalusta ja siitä, että hänen isänsä oli katsomassa ottelua:
- Oli vaikeaa odottaa maalia noin kauan, mutta maali odotti isääni paikan päälle. Hän uhrasi monet aamut siihen, että voisin pelata jääkiekkoa, Crosby kiitteli kymmenen ottelun maalittoman putken päätteeksi NHL.comin Louie Koracin haastattelussa.
Matthew Tkachuk käänsi pelin Flamesin eduksi ja oli tyytyväinen kahteen pisteeseen:
- Oli kiva voittaa siten, että nousimme tukalasta tilanteesta kolmannessa erässä. Saimme muutaman hyvän tilanteen ja toimitimme kiekkoa maalille, Tkachuk kertasi ratkaisua NHL.comin Brian Comptonin haastattelussa.