COL-PHI: Rantanen tekee illan toisen maalinsa

Keskiviikon NHL-kierroksella pelattiin kolme ottelua. Mikko Rantanen oli erinomaisella pelipäällä, kun Colorado Avalanche kohtasi Philadelphia Flyersin. NHL:n odotettu kärkikamppailu Washington Capitalsin ja Boston Bruinsin välillä oli puolestaan juuri niin tasainen kuin uskottiinkin.

Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers 3-1
Mikko Rantanen päätti parin ottelun mittaisen pisteettömän putkensa komealla tavalla, kun hän osui kahdesti Flyersin verkkoon. Matt Calvert teki ottelun avausmaalin ensimmäisessä erässä. Rantanen laukoi 2-0 maalin toisen erän loppupuolella ja ratkaisevalta tuntuneen 3-0 osuman viimeisen 20-minuuttisen alkupuolella. Claude Giroux iski vielä kavennuksen, mutta takaa-ajo tyrehtyi siihen. Rantasen ohella Avalanchen voiton takuumiehiin kuului maalivahti Pavel Francouz 32 torjunnallaan.
Edelliseen viiteen otteluun yhdeksän tehopistettä tehnyt Joonas Donskoi jäi tällä kertaa pisteittä. Hän kellotti ottelussa jääajakseen 16.25. Rantasen peliaika oli 17.08. Rantasesta tuli ottelussa Avalanchen seurahistorian kolmas pelaaja, joka on saavuttanut kaksi kertaa urallaan 20 tehopisteen rajan ensimmäisten 15 ottelun aikana. Rantasen lisäksi siinä ovat useamman kerran onnistuneet vain Peter Forsberg ja Joe Sakic.
Avalanchella oli tappio alla, mutta joukkueen viime aikojen saldo on vakuuttava: denveriläiset ovat nyt voittaneet viimeisestä kahdeksasta ottelustaan seitsemän. Colorado nousi voittonsa myötä Central-divisioonan ja Läntisen konferenssin kärkeen sekä koko NHL:n sarjataulukon kolmanneksi.
Washington Capitals - Boston Bruins 3-2
NHL:n kärkikamppailu meni tasaisten vaiheiden jälkeen Capitalsin nimiin. Sarjan ykköspaikalla olevan Washingtonin ero toisena olevaan Bruinsiin on nyt viisi pistettä. Vierasjoukkueen David Pastrnak iski avauserässä ensimmäisen maalin, mutta Capitals onnistui tulemaan tasoihin ja ohi toisessa erässä T.J. Oshien osuessa kahdesti. Sean Kuraly toi Bruinsin tasoihin päätöserän alussa, mutta tähtipuolustaja John Carlson antoi nopean kuitin ja teki illan viimeisen osuman vain pari minuuttia myöhemmin. Carlsonista tuli NHL:n historian seitsemäs puolustaja, joka on tehnyt kauden ensimmäisten 33 ottelun aikana vähintään viisi voittomaalia.

WSH-BOS: Oshie tekee upean osuman

Washington palasi näin ollen voittojen tielle yhden tappion jälkeen. Bruinsille tappio oli puolestaan neljäs peräkkäinen.
Bruinsin maalilla pelasi Tuukka Raskin sijaan Jaroslav Halak, joka torjui 22 kertaa. Capitalsin maalivahti Braden Holtby pysäytti kiekon 30 kertaa.
Montreal Canadiens - Ottawa Senators 3-2 ja.
Montreal onnistui jatkamaan viime aikojen hyviä otteitaan ja nappasi voiton jatkoajalla. Voitto oli Canadiensille neljäs viiteen viime otteluun. Ottelu ratkesi vasta jatkoajalla, jossa sankariksi nousi Ben Chiarot. Varsinaisella peliajalla Senators teki päätöserässä hyvän nousun 2-0 tilanteesta tasoihin Brady Tkachukin (1+1) ja Connor Brownin osumilla, mutta se riitti tuomaan joukkueelle vain yhden pisteen. Kotijoukkueen varsinaisen peliajan maalit tekivät Nick Cousins ja Tomas Tatar.

MTL-OTT: Chiarot tekee voitto-osuman jatkoajalla

Isäntien tehokkain pelaaja oli Max Domi (0+2). Voiton avainmies oli uransa toisen NHL-ottelun pelannut maalivahti Cayden Primeau, joka merkkautti 35 torjuntaa.
Montrealin suomalaiset eivät päässeet pisteille. Joel Armia kellotti lähes 17 minuutin ja Artturi Lehkonen lähes 15 minuutin jääajan. Tulokaspuolustaja Otto Leskinen pääsi jälleen kokoonpanoon ja sai pelata reilut 12 minuuttia.
Senators-puolustaja Ron Hainsey oli ottelun juhlakalu, sillä hän pelasi NHL-uransa 1 100. ottelun.
Loistavan alkukauden pelannut Bruins on hävinnyt neljä ottelua putkeen, mutta joukkueen päävalmentaja Bruce Cassidy ei ole huolissaan ryhmänsä tilanteesta.
- Olemme turhautuneita, mutta valmentajana tykkäsin siitä, kuinka paljon paremmin pelasimme tässä ottelussa kuin monissa muissa otteluissa. Olimme pelissä täysin mukana ja olisimme helposti voineet voittaa. Pari kolme asiaa muutti sen, mutta jos puhutaan koko pelistä, niin me olemme lähellä sitä tasoa. jolla haluamme olla, Cassidy painotti medialle Capitals-tappion jälkeen.
Capitalsin Aleksandr Ovetshkin osasi ottaa ilon irti kärkijoukkueiden kohtaamisesta.
- On aina kivaa pelata, kun kaksi parasta joukkuetta kohtaavat. Oli helppo huomata, kuinka kova peli tämä oli. Me pelaamme kovaa ja he pelaavat kovaa, venäläistähti tuumasi.
Canadiensin maalilla pelannut Cayden Primeau, 20, oli äärimmäisen innoissaan ensimmäisestä voitostaan taalajäillä.
- Se on jotakin, josta olen aina unelmoinut. Ensimmäisen voiton nappaaminen tässä ryhmässä on uskomatonta, Primeau hehkutti.