BarkovDetroit

Aleksander Barkovista tuli NHL-kauden kolmas suomalaispelaaja, joka saavutti 30 maalin rajan. Florida Panthers otti tärkeät sarjapisteet suomalaiskipparinsa johdolla. Boston Bruinsin pisteputki jäi 19 ottelun mittaiseksi, kun Pittsburgh Penguins vei voiton.

Florida Panthers - Detroit Red Wings 6-1
Red Wingsin riepotellut Panthers ei päästä kynsiään irti mahdollisuudesta päästä pudotuspeleihin. Hurjassa vireessä viime aikoina ollut Panthers-kippari Aleksander Barkov merkautti tehot 1+1, kun hän oli pohjustamassa Jonathan Huberdeaun 4-1 maalia ja viimeisteli itse loppulukemat. Kymmeneen viime otteluun pisteet 6+9=15 takonut Barkov saavutti sunnuntain ottelussa 30 maalin rajan kauden kolmantena ja NHL-historian 13. suomalaisena. Panthersin Josh Brown ja Dryden Hunt tekivät ensimmäiset NHL-maalinsa. Henrik Borgström kartutti pistetiliään yhdellä syötöllä.

Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 4-2
Pudotuspelipaikkaansa puolustava Penguins katkaisi Bruinsin 19 ottelun pisteputken, kun Nick Bjugstad, Jared McCann ja Jake Guentzel pääsivät yllättämään Jaroslav Halakin (33 torjuntaa). McCann viimeisteli ottelun toisen maalinsa tyhjään verkkoon. Yksi Penguinsin sankareista oli 39 kertaa torjunut Matt Murray.

PIT-BOS: McCann tekee alivoimamaalin läpiajosta

Washington Capitals - Winnipeg Jets 3-1
Capitals vahvisti johtoaan Metropolitan-divisioonassa ja kasvatti eroaan New York Islandersiin. Nicklas Bäckström vei Capitalsin johtoon, mutta Mathieu Perreault tasoitti vielä avauserän alkupuolella. Carl Hagelin teki toisessa erässä uuden johtomaalin, ja Lars Eller viimeisteli loppulukemat varsinaisen peliajan päätösminuutilla. Capitalsille voitto oli seitsemäs peräkkäinen. Jetsin Sami Niku ja Patrik Laine jäivät pisteittä.

WSH-WPG: Hagelin karkaa jäähyaitiosta maalintekoon

Calgary Flames - Vegas Golden Knights 6-3
Flames nousi takaisin Läntisen konferenssin kärkeen ohi San Jose Sharksin, kun se kukisti Golden Knightsin. Flames katkaisi neljän ottelun tappioputkensa eikä antanut Golden Knightsin napata kahdeksatta peräkkäistä voittoa. Flamesin tehomiehenä hääri Matthew Tkachuk, joka viimeisteli pisteet 3+1=4. Hän syötti avauserässä Mikael Backlundin (2+1) maalin, jolla Flames siirtyi 2-0 johtoon. Erän lopulla Tkachuk viimeisteli 3-1 maalin ja kolmannessa erässä 5-3 ja 6-3 osumat.

CGY-VGK: Tkachuk tekee ensimmäisen hattutemppunsa

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2-3
Pacific-divisioonan jumbotaistelussa Kings oli etevämpi avauserän maaliensa ja Jonathan Quickin (18 torjuntaa) torjuntojen turvin. Kingsin pelaajista Dustin Brown teki 1-0 maalin, Kyle Clifford 2-1 ja Carl Grundström 3-1. Grundström pääsin näin maalin makuun toisessakin NHL-ottelussaan.

ANA-LAK: Grundströmin harhautus yllättää Millerin

Ensimmäiset NHL-maalit maistuivat Panthersin Josh Brownille ja Dryden Huntille.
- Joskus käy näin. On vähän ironista, että me molemmat teemme ensimmäiset maalimme samassa ottelussa. Josh on hyvä kaverini. Hänen onnistumisensa näkeminen ja maalin tekeminen itsekin oli ainutlaatuista, avausmaaliaan kahden kauden aikana yhteensä yli 30 ottelua tavoitellut Hunt tuumi.
Bruinsin David Krejci ei alkanut juuri ruotia Bruinsin katkennutta pisteputkea.
- Ihmiset puhuvat siitä paljon näinä päivinä, mutta olemme yrittäneet ottaa homman peli kerrallaan. Tämä yksi ottelu oli vain kahden pisteen ottelu. Nyt emme saaneet otettua niitä pisteitä, Krejci muotoili.