NYR-FLA: Kaapo Kakko iskee ylivoimalla

NHL:ssä pelattiin sunnuntaina seitsemän ottelua, joissa nähtiin paljon suomalaisonnistumisia. Kaapo Kakko ja Aleksander Barkov olivat vauhdissa mukana, kun New York Rangers ja Florida Panthers ryhtyivät maalintekokisaan. Patrik Laine osui jälleen Dallas Starsin verkkoon.

New York Rangers - Florida Panthers 5-6 vl.
Rangersin ja Panthersin taistosta muodostui melkoiset maalikarkelot, sillä joukkueet takoivat kahdessa ensimmäisessä erässä peräti yhdeksän maalia. Kaapo Kakko (1+0) ja Aleksander Barkov (1+1) olivat näissä talkoissa vahvasti mukana. Barkov venytti samalla maaliputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi. Molemmat suomalaiset pääsivät myös kokeilemaan onneaan voittolaukauskilpailussa. Kakko onnistui yrityksessään, Barkov ei.

Winnipeg Jets - Dallas Stars 3-2 ja.
Patrik Laine onnistui pitkästä aikaa maalinteossa, kun Jets kaatoi Starsin. Laine avasi ottelun maalihanat avauserässä ja iski samalla kauden ensimmäisen ylivoimamaalinsa. Stars johti ottelua kolmanteen erään lähdettäessä maalein 2-1, mutta Andrew Coppin tasoitusosuma venytti ottelun jatkoajalle. Siellä Jets oli vahvempi Mark Scheifelen maalilla. Starsin Esa Lindell iski tehot 0+1, mutta joukkuetoveri Miro Heiskanen ja Jetsin Joona Luoto jäivät ottelussa ilman tehopisteitä. Alavartalovammaansa paranteleva hyökkääjä Roope Hintz ei ollut Dallasin pelaavassa kokoonpanossa.

WPG-DAL: Laine osuu ylivoimalla

Vancouver Canuks - New Jersey Devils 1-2
Devilsin ja Canucksin vääntö noudatti joukkueiden edellisistä otteluista tuttua kaavaa. Peli oli tarkkaa ja maalit olivat tiukassa. Vieraat vetivät loppujen lopuksi pidemmän korren vahvan avauseränsä ansiosta. Wayne Simmonds ja Jesper Bratt veivät Devilsin avauserässä 2-0 johtoon, eikä Canucks siitä enää toipunut. Isäntien ainoan maalin iski Brock Boeser. Mackenzie Blackwood pysäytti Devilsin maalilla 30 laukausta.
Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights 3-2
Golden Knightsin vaikeudet jatkuivat sunnuntaina tappiolla Red Wingsille. Vegasin ritarit johtivat ottelua vielä kolmannen erän puolessavälissä, mutta sen jälkeen isännät käänsivät ottelun itselleen. Madison Bowey löi pelin tasoihin ja Anthony Mantha iski voittomaalin ajassa 59.29. Red Wingsin keskushyökkääjä Valtteri Filppula jäi ottelussa ilman tehopisteitä.
Chicago Blackhawks - Toronto Maple Leafs 5-4Blackhawksin ja Maple Leafsin kohtaamisesta muodostui melkoinen maalijuhla. Isännät karkasivat avauserässä jo 4-1 johtoon, mutta sen jälkeen ottelua hallitsi vierasjoukkue. Blackhawks onnistui kuitenkin pitämään kiinni johtoasemastaan. Patrick Kane iski kiekon kahdesti Leafsin verkkoon ja alusti yhden maalin. Leafsin Auston Matthews vastasi syöttämällä peräti neljä täysosumaa. Chicagon Olli Määttä ja Toronton Kasperi Kapanen jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

BOS-PHI: Marchand ohittaa Hartin

Boston Bruins - Philadelphia Flyers 2-3 vl.
Flyers venytti voittoputkensa jo neljän ottelun mittaiseksi kaatamalla vieraskaukalossa Bruinsin. Philadelphia oli pitkään voitossa kiinni, kun Travis Konecny ja Philippe Myers veivät vierasjoukkueen avauserässä kahden maalin karkumatkalle, mutta Bruins venytti ottelun voittolaukauskisaan päätöserän kahdella täysosumallaan. Siellä vieraat vetivät pidemmän korren Joel Farabeen viimeistelemällä voittomaalilla.
Anaheim Ducks - Edmonton Oilers 2-6
Oilersin ykköstykkien lentokeli oli liikaa Ducksille sunnuntain kierroksella. Neljän syöttöpisteen Leon Draisaitl ja hattutempun iskenyt Connor McDavid pyörittelivät ottelun pakettiin viimeistään toisessa erässä, kun Oilers karkasi ottelussa 4-1 johtoon. Siitä ankat eivät enää toipuneet. Mikko Koskinen venyi vieraiden maalilla kiekon tielle 31 kertaa. Joukkuetoveri Markus Granlund jäi ilman tehopisteitä.

ANA-EDM: McDavid johdatti Oilersin voittoon

Kaapo Kakko pelasi vahvan ottelun, vaikka Rangers joutuikin taipumaan Panthersille voittolaukauskilpailussa. Kakko onnistui maalinteossa varsinaisella peliajalla ja osui ainoana Rangersin pelaajana voittolaukauskilpailussa.
- Kyllä siinä muutama vaihtoehto aina on, kun lähtee kokeilemaan (rankkaria). Vähän koetan katsoa maalivahdin tekemisiä ennen kuin päätän lopullisen homman. Hyvä, että sattui nyt näin, mutta ei se auttanut nyt joukkuetta, pohti Kakko.
Maple Leafsin ilta vaikeutui jo ensimmäisessä erässä, kun Blackhawks karkasi ottelussa 4-1 johtoon.
- Emme aloittaneet kovinkaan vahvasti. Pääsimme sen jälkeen otteluun mukaan, mutta emme olleet riittävän hyviä voittaaksemme. Heidän maalivahtinsa pelasi hyvin. Koska emme pelanneet alussa hyvin, jouduimme taistelemaan koko illan, harmitteli Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock.