AhoGoal801

NHL:n jatkopelit käynnistyivät lauantaina viiden ottelun voimin. Ensimmäisessä niistä Carolina Hurricanes aloitti taistelunsa pudotuspelipaikasta vahvasti ja jyräsi New York Rangersin Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen johdolla.

Carolina Hurricanes - New York Rangers 3-2

Hurricanes sai otteluun vahvan alun, kun Jaccob Slavin iski pudotuspelisyksyn avausosuman jo reilun minuutin pelin jälkeen. Slavin saa kiittää osumastaan Teuvo Teräväistä ja Sebastian Ahoa, jotka rakensivat paikan komean päätypelin jälkeen. Hurricanes jatkoi vahvoja otteitaan, vaikka peli olikin todella rikkonaista. Ensimmäisessä erässä jaettiin nimittäin peräti seitsemän kahden minuutin jäähyä.

CAR-NYR: Aho ohjaa kiekon ohi Lundqvistin

Hurricanes aloitti myös toisen erän vahvasti, ja sinnikkyys palkittiin jälleen maalilla. Sebastian Aho avasi jatkopelien maalitilinsä ylivoimaosumalla ajassa 26.29 ja vei hurrikaanit jo kahden maalin johtoon. Rangers nousi vielä peliin mukaan Mika Zibanejadin osumalla toisen erän lopussa.

Newyorkilaiset virittelivät päätöserässä hyvää kiriä, joka kuitenkin otti melkoista takapakkia, kun Martin Necas vei erän puolivälissä Hurricanesin 3-1 johtoon. Rangersin konkaripuolustaja Marc Staal iski pelin kuitenkin jännäksi, kun hän kavensi eron jälleen maaliin vain muutamaa minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Aho (1+1) ja Teräväinen (0+1) johtivat Hurricanesia vakuuttavasti etulinjasta. Puolustaja Sami Vatanen avasi myös pistetilinsä Carolinassa, kun hän syötti Ahon ylivoimaosuman. Rangersin hyökkääjä Kaapo Kakko jäi ilman pisteitä mutta pelasi muuten vahvan ottelun.

1. ottelun kooste: Hurricanes 3, Rangers 2

Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 4-6
Tshekkihyökkääjä Dominik Kubalikista muodostui Oilersille melkoinen painajainen. Kubalik takoi lauantaina komeat viisi (2+3) tehopistettä, kun Blackhawks nappasi arvokkaan voiton karsintakierroksen ottelusarjan avauskamppailussa. Chicagon toisena tehomiehenä hääri kapteeni Jonathan Toews (2+1).

Oilers sai ottelulle hyvän alun, kun Connor McDavid (1+3) vei joukkueensa johtoon ylivoimalla ajassa 2.34. Blackhawks vastasi kylmään suihkuun terävästi ja takoi neljä rysää reiluun seitsemään minuuttiin.

Leon Draisaitl (1+1) toi toisessa erässä edmontonilaiset ylivoimalla kahden maalin päähän, mutta riemu ei kauaa kestänyt. Kubalik vei Blackhawksin ylivoimalla jälleen kolmen maalin johtoon, jonka jälkeen Oilers vaihtoi Mike Smithin tilalle maalille Mikko Koskisen.

Edes "Kolmen metrin Koskinen" ei pystynyt pysäyttämään tulikuumaa Kubalikia, jonka toisen ylivoimamaalin ansiosta Blackhawks pääsi erätauolle tilanteesta 6-2. James Neal ja Ryan Nugent-Hopkins toivat Oilersin vielä ottelun lopussa peliin mukaan, mutta aika ei kuitenkaan riittänyt kunnon loppukiriin.

Koskinen piti kolmannessa erässä maalinsa puhtaana ja pysäytti ottelussa yhteensä 18 laukausta. Blackhawksin Olli Maatta keräsi tililleen yhden syöttöpisteen.

Kubalik johdatti Blackhawksin voittoon Oilersista

New York Islanders - Florida Panthers 2-1
Islandersin ja Panthersin välisestä matsista muodostui odotetusti varsin tiukka taistelu. Panthers otti avauserässä melkoisesti jäähyjä, mikä vieritti pelin painopisteen kissapetojen puolustuspäätyyn. Islanders hyödynsi mahdollisuutensa, kun Jean-Gabriel Pageau vei joukkueen johtoon avauserän puolivälin jälkeen.

Saarelaiset paransivat asetelmiaan heti toisen erän alussa, kun Anthony Beauvillier vei joukkueen kahden maalin karkumatkalle ylivoimalla. Näytti pitkään siltä, että Panthersin kiri tyssää erinomaisesti pelanneeseen Semjon Varlamoviin, joka pysäytti ottelussa komeat 27 laukausta. Jonathan Huberdeaun kolmannen erän osuma herätti ottelun henkiin, mutta Panthers ei pystynyt enää yllättämään Varlamovia toistamiseen.

Floridan suomalaisista Aleksander Barkov kellotti jälleen yli 20 minuuttia peliaikaa. Barkov nappasi syöttöpisteen joukkueensa ainoaan osumaan. Erik Haula jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Islanders kukisti Panthersin sarjan avausottelussa

Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens 2-3 ja.
Canadiens vastasi lauantain kovimmasta yllätyksestä kaatamalla Penguinsin tiukan taiston jälkeen. Joukkueen sankariksi nousi maalivahti Carey Price, joka pysäytti 39 laukausta ja piti joukkuettaan pystyssä vaikeilla hetkillä.

Ensimmäisenä punalamppua välkytti Jesperi Kotkaniemi, joka vei Canadiensin johtoon ajassa 11.27. Nick Suzuki lisäsi kanadalaisjoukkueen johdon jo kahteen maaliin toisessa erässä, mutta Penguins nousi nopeasti tasoihin Sidney Crosbyn ja Bryan Rustin osumilla.

Kolmas erä oli maaliton, mutta tilanteita riitti. Lähimpänä maalintekoa oli Penguinsin Conor Sheary, joka pääsi yrittämään rangaistuslaukausta. Jatkoajalla myös Canadiensin Jonathan Drouin pääsi kokeilemaan onneaan rangaistuslaukauksesta, mutta Matt Murray nollasi yrityksen. Canadiens juhli kuitenkin voittoa, kun Jeff Petry laukoi voittomaalin ajassa 73.57.

Kotkaniemen maali jäi ottelun ainoaksi suomalaispisteeksi, sillä Joel Armia ja Artturi Lehkonen jäivät lauantaina ilman tehopisteitä.

Petry ratkaisi ensimmäisen pelin voiton Canadiensille

Calgary Flames - Winnipeg Jets 4-1
Jetsin ottelu sai vaikean alun, kun Mark Scheifele loukkaantui heti ottelun alussa. Ykkössentterin puuttumisesta huolimatta Andrew Copp vei joukkueen johtoon juuri ennen avauserän puoliväliä.

Flames käänsi ottelun nimiinsä vahvan toisen erän ansiosta. Ensiksi Johnny Gaudreau tasoitti ottelun ylivoimalla, jonka jälkeen liekkipaidat karkasivat 3-1 johtoon Tobias Riederin ja Mikael Backlundin osumilla.

Jets ei saanut ylivoimamahdollisuuksista huolimatta käynnistettyä kunnon loppukiriä, jonka takia voitto lähti Calgaryn poikien matkaan.

Jetsin Patrik Laine jäi ottelussa ilman tehopisteitä. Suomalaishyökkääjä joutui jättämään kaukalon kolmannen erän alussa, kun hän poistui pukukoppiin pidellen vasenta kättään.

Flames kaatoi Jetsin erikoistilanteidensa avulla

Lauantain ykköstykki oli ehdottomasti Blackhawksin Dominik Kubalik. joka takoi Oilersin verkkoon tehot 2+3=5. Tulokashyökkääjän esitykset vakuuttivat myös joukkueen konkariosaston.

• Kubalik on osoittanut, että hän on todella fiksu löytämään avoimet tilat pelaajien takaa. Hän on erittäin nopea laukomaan, jonka ansiosta hän tekee myös paljon maaleja, kehui kapteeni Jonathan Toews.

Panthersin avausmatsi päättyi pettymykseen, kun Islanders nappasi ensimmäisen kiinnityksen pudotuspelipaikkaan. Kapteeni Aleksander Barkov näki kuitenkin positiivisia seikkoja joukkueensa pelissä.

• Paransimme otteitamme toisessa ja kolmannessa erässä, silloin olimme hyviä ja paineistimme heitä paljon. Toinen peli alkaa nollista, joten meidän täytyy jatkaa samalla tavalla ja vain parantaa peliämme, pohti Barkov.