LandeskogBlues

Colorado Avalanche nappasi pisteen St. Louis Bluesilta ja kasvatti eronsa Arizona Coyotesiin kahteen pisteeseen. Florida Panthersin Aleksander Barkov ja Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov sivusivat ennätyslukemia.

St. Louis Blues - Colorado Avalanche 3-2 vl.
Avalanche tavoitteli voittoa, mutta maanantain ottelussa nähdyn jälkeen yksikin piste oli hyvä. Blues karkasi kahden maalin johtoon, jonka Avalanche kuroi umpeen Gabriel Landeskogin ja Alexander Kerfootin kolmannen erän maaleilla. Kerfootin maali syntyi 47 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Voittolaukauskilpailussa Ryan O'Reilly oli ainoa maalintekijä ja ratkaisi pelin Bluesille. Avalanche sai kuitenkin pisteen ja kasvatti etumatkansa Läntisen konferenssin viimeistä villi kortti -paikkaa kärkkyvään Arizona Coyotesiin kahteen pisteeseen.

STL-COL: Tarasenko kasvattaa johtoa päätöserässä

Florida Panthers - Washington Capitals 5-3
Aleksander Barkov rohmusi kolme syöttöpistettä, kun Panthers jatkoi kunniallisen päätöksen pelaamista kaudelleen. Barkov kasvatti kauden pistesaldonsa lukemiin 34=60=94, joilla hän sivuaa Panthersin yhden kauden ennätyslukemia. Pavel Bure teki 94 pistettä kaudella 1999-2000. Pisteille pääsi myös Henrik Borgström, joka nappasi yhden syöttöpisteen. Capitals olisi voitolla varmistanut Metropolitan-divisioonan kärkipaikan, mutta ratkaisu siirtyi eteenpäin.

Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 2-5
Lightning otti kauden 60. voittonsa ja ylsi saavutukseen historian kolmantena joukkueena. Nikita Kutsherov keräsi kolme syöttöpistettä ja kasvatti kauden pistesaldonsa lukemiin 39+86=125. Hänen pistemääränsä on tämän vuosituhannen kovin yhdessä Joe Thorntonin kaudella 2005-2006 tekemien 125 pisteen kanssa. Kutsherov on enää kahden pisteen päässä Aleksandr Mogilnyin venäläisennätyksestä.

OTT-TBL: Stamkos yllättää Andersonin

Los Angeles Kings - Calgary Flames 2-7
Lännen kärkipaikan jo aiemmin varmistanut Flames tyylitteli murskavoiton Kingsistä. Tehokkaimpia olivat Mark Jankowski (1+2), Derek Ryan (2+0) ja James Neal (1+1). Juuso Välimäki pääsi NHL-kaukaloon yli neljän kuukauden tauon jälkeen ja saalisti syöttöpisteen Andrew Mangiapanen maaliin.
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 1-2
Maple Leafs varmisti pudotuspelipaikan, ja osuvasti voittomaaliksi jäi entisen Islanders-tähti John Tavaresin 2-0 maali. Tavares tuplasi Maple Leafsin karkumatkan kolmannen erän alussa. Maali oli hänelle ensimmäinen entistä seuraansa vastaan. Islandersin Leo Komarov ja Maple Leafsin Kasperi Kapanen jäivät pisteittä. Valtteri Filppula oli loukkaantumisen vuoksi sivussa Islandersin kokoonpanosta.

NYI-TOR: Tavares tekee maalin Islandersia vastaan

Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 3-4 ja.
Kevin Hayes laukoi jatkoajalla Jetsin kolmen ottelun tappioputken poikki ja palautti joukkueen Central-divisioonan kärkeen. Jets johti varsinaisella peliajalla jo 3-1 Jack Roslovicin (2+0) osumilla, mutta Dylan Strome kampesi maaleillaan Blackhawksin tasoihin. Jetsin Patrik Laine kokeili laukaustaan viisi kertaa, mutta jäi pisteittä.

CHI-WPG: Hayes harhauttaa ja tekee jatkoaikamaalin

New Jersey Devils - New York Rangers 4-2
Connor Carrick teki ensimmäisen maalinsa uudelle seuralleen, kun hän vei Devilsin 3-2 johtoon kolmannen erän loppupuolella. Joey Anderson viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin reilu minuutti ennen loppua. Sami Vatanen ei ollut Devilsin kokoonpanossa.
Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers 3-1
Mikko Koskinen venyi Oilersin maalilla 28 torjuntaan, mutta ei onnistunut pysäyttämään Cody Eakinin ja Jonathan Marchessault'n maalintekoaikeita. Connor McDavid kavensi toisessa erässä, mutta Pierre-Edouard Bellemare viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin kolmannen erän lopussa.
Aleksander Barkov suhtautui maltillisesti Pavel Buren ennätyksen sivuamiseen.
- Tietysti se on kiva saavutus minulle. Se tarkoittaa sitä, että pelaan todella hyvien pelaajien kanssa, meillä on ollut hauskaa, olemme luoneet paikkoja ja tehneet maaleja. Tämä on todella hauska asia, mutta suurin tavoitteeni on päästä pudotuspeleihin ja voittaa Stanley Cup, Barkov mainitsi unelman, jonka tavoittelu siirtyy jälleen kaudella eteenpäin.
Lightningin päävalmentaja Jon Cooper kehui pelaajiaan 60. voiton saavuttamisesta.
- Tästä pitää antaa iso tunnustus pelaajille. On kova juttu, millaista on pelata 82 ottelua tällä ohjelmalla ja voittaa kolme peliä neljästä, Cooper kertoi.