Ovi

Washington Capitals kaatoi Pittsburgh Penguinsin sunnuntaina 3-1 ja varmisti Metropolitan-divisioonan voiton kolmannen kerran peräkkäin. Ottelussa juhlakaluina olivat Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin, joka pelasi tuhannennen NHL-ottelunsa, sekä Penguinsin Olli Määttä, jolle NHL-otteluja on kertynyt 300.

Nashville Predators vahvisti asemiaan Central-divisioonan kärjessä voittamalla Tampa Bay Lightningin 4-1. Predatorsin sankareita olivat tehot 2+1 iskenyt hyökkääjä Filip Forsberg sekä maalivahti Juuse Saros, joka esitti erinomaisia torjuntoja ja syötti vielä Forsbergin ensimmäisen maalinkin.
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 4-3 ja.
Claude Giroux teki illan toisen maalinsa, kun jatkoaikaa oli jäljellä 1.21 minuuttia, ja nosti Flyersin tasapisteisiin Columbus Blue Jacketsin kanssa Metropolitan-divisioonassa. Columbus piti kuitenkin kolmossijansa paremman maalieron turvin, ja Flyers on idän ensimmäisellä villi kortti -pudotuspelipaikalla.
Giroux merkkautti voittomaalin myötä yhden kauden piste-ennätyksensä (95) ja on kovimmat tehot iskenyt Flyers-pelaaja 21 vuoteen. John LeClair nakutti 98 tehopistettä kaudella 1996-97.
Bruins sai takaisin luottopakkinsa Zdeno Charan, joka oli sivussa kahdeksan ottelua.
Bruinsin Patrice Bergeron tasoitti ottelun 3-3:een kauden 30. osumallaan vain neljä sekuntia ennen päätöserän loppua. Tuukka Raskilla oli vapaailta Bostonin maalilta. Flyersin suomalaishyökkääjät Valtteri Filppula (18.05 minuuttia) ja Jori Lehterä (15.14) jäivät ilman tehopisteitä.

Tampa Bay Lightning - Nashville Predators 1-4
Filip Forsberg (2+1) oli Predatorsin voiton ratkaisija, ja Juuse Saros säesti häntä hyvin 29 torjunnallaan sekä antamalla syötön Forsbergin ensimmäiseen maaliin. Syöttö oli Saroksen kolmas tällä kaudella.
Nashville vahvisti asemiaan sekä Central-divisioonan että Läntisen konferenssin kärjessä, ja viidestä viime ottelustaan neljä hävinnyt Tampa pysyi Atlantic-divisioonassa kärkijoukkue Bostonin takana. Central-divisioonan kärjessä kyse on kahdesta pisteestä. Jos Winnipeg Jets häviää maanantaina varsinaisella peliajalla Ottawa Senatorsille, Predators vie divisioonan nimiinsä ensimmäisen kerran seuran historiassa.
Tampan kapteeni Steven Stamkos jätti ottelun kesken toisen erän alkupuolella loukattuaan alavartaloaan. Nashvillen suomalaishyökkääjät Miikka Salomäki (11.24) ja Eeli Tolvanen (11.07) eivät päässeet tehopisteille.

Montreal Canadiens - New Jersey Devils 1-2
Canadiens sai hetken aikaa pelata viidellä kolmea vastaan päätöserässä, mutta sitten jäähyaitiosta kaukaloon syöksynyt Taylor Hall nappasi Travis Zajacin syötön mukaansa, iski alivoimalla kauden 37. osumansa ja takasi Devilsille voiton. Joukkueen ensimmäinen maali puolestaan oli tulokas Nico Hischierin käsialaa, ja syötön siihen antoi Sami Vatanen, jolla on nyt koossa 28 syöttöpistettä.
Devils paranteli asemiaan pudotuspelejä varten ja on yhden pisteen päässä idän ensimmäiseen villiin korttiin tarranneesta Flyersista. Ero pudotuspeliviivan alla olevaan Florida Panthersiin on seitsemän pistettä, tosin Panthers on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin Devils.
Canadiensin Carey Price torjui 30 kertaa ja sivusi Jacques Planten seuraennätystä eniten otteluja (556) pelanneena maalivahtina. Artturi Lehkonen syötti Montrealin ainoaksi jääneen Daniel Carrin maalin, joka jäi voimaan Devilsin päävalmentaja John Hynesin haastosta huolimatta.

Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 1-3
Philipp Grubauer pelasi sadannen NHL-ottelunsa, varmisti Capitalsille voiton 36 torjunnallaan, ja Washington sinetöi Metropolitan-divisioonan ykköspaikan kolmannen kerran peräkkäin. Capitals on voittanut viimeksi pelaamistaan seitsemästä ottelusta kuusi ja on Metropolitan-divisioonassa viisi pistettä edellä Penguinsia.
Capitalsin kapteeni Aleksandr Ovetshkin pelasi tuhannennen NHL-ottelunsa, mutta jäi neljästä laukauksesta huolimatta ilman tehoja. Penguinsin teräsmies Phil Kessel pelasi 690. peräkkäisen ottelunsa. Joukkueen suomalaispuolustaja Olli Määttä jäi tehoitta NHL-uransa 300. ottelussa.

Anaheim Ducks - Colorado Avalanche 4-3 ja.
Ducksin Ryan Kesler pakotti ottelun jatkoajalle tasoittamalla ottelun 3-3:een kolmannen erän puolivälissä. Voittomaalin laukoi Ondrej Kase. Ducks nousi voitollaan Pacific-divisioonan kolmospaikalle, ja Avalanche siirtyi pisteen saatuaan lännen toiselle villi kortti -paikalle.
Ducksin maalivahti John Gibson torjui ensimmäisessä erässä kymmenen kertaa ennen kuin joutui jättämään ottelun kesken. Hänen tilalleen maalin suulle luisteli Ryan Miller. Coloradon Jonathan Bernier torjui 38 kertaa.
Avalanchen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen pelasi 20.27 minuuttia, mutta ei saanut tehopisteitä aikaiseksi.

Predators kärsi lauantaina nöyryyttävän 4-7-tappion Buffalo Sabresille. Pelaajat puhuivat selkäsaunan jälkeen keskenään siitä, että heidän täytyy ryhdistäytyä nopeasti.
- Tämä oli meille tärkeä voitto ja myös hyvä testi, koska pelasimme liigan parhaisiin kuuluvaa joukkuetta vastaan, ja mielestäni pelasimme todella hyvin. Juuri tällaista kovaa jääkiekkoa pelataan pudotuspeleissä, varsinkin vierasotteluissa, ja onnistuimme siinä hyvin tänään, Predatorsin hyökkääjä Filip Forsberg summasi ottelun.
Predatorsin hyökkääjä Ryan Johansen muistutti, että Juuse Saroksella oli osuutensa voitosta.
- Maalivahtimme oli uskomaton varsinkin silloin kun häntä eniten tarvittiin, Johansen painotti ottelun jälkeen.
Capitalsin valmentaja Barry Trotz sanoi, että kunnia Metropolitan-divisioonan voitosta kuuluu jokaiselle kaverille kopissa, sillä he kaikki ovat tehneet koko kauden ajan lujasti töitä.
- Kesä oli meille vaikea organisaationa, mutta kasvoimme yhteen joukkueena. Ymmärsimme, mitä pudotuspeleihin pääseminen vaatii, Trotz pohti ottelun jälkeen.
Devilsin Taylor Hall on kahdeksan ottelun pisteputkessa, jonka aikana hän on kerännyt 6+7=13 tehopistettä. Canadiensia vastaan hän pääsi suoraan jäähyaitiosta läpiajoon, kun joukkue pelasi edelleen vajaalla.
- Olen ollut jäähyllä sata kertaa, ja tuollainen läpiajo on onnistunut vain kerran tai pari. Siinä ehtii pari minuuttia istua penkillä, hävetä ja miettiä, mitä tekee pois päästyään. Sitten saa tuollaisen tilaisuuden, kun kaverit ovat pelanneet upeasti alivoimalla, Hall kuvaili ottelun jälkeen alivoimamaaliaan.