ArmiaRangers

Perjantain kierroksen suurimpiin tähtiin lukeutui Montreal Canadiensin Joel Armia, joka onnistui tekemään kolme täysosumaa. Myös Carolina Hurricanesin suomalaiset olivat vahvasti esillä. Yksi mielenkiintoisimmista otteluista nähtiin Winnipegissä, missä katseet kohdistuivat uudessa seurassaan debytoineeseen Mikael Granlundiin.

New York Rangers-Montreal Canadiens 2-4
Canadiens vahvisti otettaan idän pudotuspelien ensimmäisestä villi kortti -paikasta, kun Joel Armia latoi kolme osumaa ja varmisti voiton kanadalaisille. Armia iski 2-1 maalin toisen erän loppupuoliskolla ja voittomaaliksi jääneen 3-1 osuman kolmannen erän alussa. Hän viimeisteli NHL-uransa ensimmäisen hattutempun viimeisellä minuutilla laittaessaan kiekon tyhjään rysään. Jesperi Kotkaniemi sai syöttöpisteen Armian toiseen maaliin. Artturi Lehkonen jäi ilman tehopisteitä, mutta hän kuritti vastustajaa viidellä taklauksellaan.

NYR-MTL: Armian NHL-uran ensimmäinen hattutemppu

New York Islanders-Washington Capitals 1-3
Islandersin päävalmentaja Barry Trotz ei onnistunut näyttämään kaapin paikkaa oppipojalleen Capitals-luotsi Todd Reirdenille, jonka suojatit marssivat voittoon päätöserässä. Kotijoukkue pääsi kolmanteen erään 1-0 johdossa, mutta Capitalsin Jakub Vrana ja Aleksandr Ovetshkin tekivät erän alkajaisiksi maalit mieheen, ja se riitti voittoon. Islanders suhmuroi kiekon vielä omaan maaliin lopussa. Osuma merkittiin T.J. Oshielle (1+1). Washington kasvatti voittoputkensa kolmen ottelun mittaiseksi.
Ovetshkin iski kauden 45. maalinsa ja on nyt merkkauttanut kymmenellä kaudella vähintään 45 osumaa. Hän ohitti samalla NHL:n kaikkien aikojen listalla Wayne Gretzkyn ja Mike Bossyn.

NYI-WSH: Ovetshkin lyö kiekon ilmasta sisään

New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 3-6
Pudotuspelipaikkaa Itäisen konferenssin 10. sijalta metsästävä Flyers otti elintärkeän voiton Devilsistä, jonka pudotuspelihaaveet ovat jo menneet. Flyers ratkaisi pelin päätöserässä osuessaan kolmesti. Maaleista vastasivat Sean Couturier, Ivan Provorov ja Travis Konecny, joka takoi ottelussa kaksi osumaa. Vieraiden tehokkaimmat pelaajat olivat James van Riemsdyk (2+1) ja Jakub Voracek (0+3). Flyers-maalilla debytoinut Cam Talbot pysäytti kiekon 30 kertaa.
Flyersin puolustaja Radko Gudas pelasi 400. NHL-ottelunsa. Flyers teki ottelussa NHL-ennätyksen, sillä joukkue on nyt peluuttanut kahdeksaa eri maalivahtia tämän kauden aikana.

Buffalo Sabres-Pittsburgh Penguins 4-3 ja.
Penguins hävisi jo kolmannen kerran viimeisen neljän ottelunsa aikana, ja tappiot ovat sysänneet joukkueen Itäisen konferenssin yhdeksännelle sijalle. Samoista sijoituksista taisteleva Sabres nousi elintärkeään voittoon, kun seuran uusi hankinta Brandon Montour iski 3-3 tasoituksen viimeisessä erässä ja venytti ratkaisun jatkoajalle. Jatkoajan sankariksi nousi Penguinsin ex-hyökkääjä Conor Sheary, joka oli ottelun suurin hahmo takoessaan tehot 2+1. Myös Sabres-vahti Linus Ullmark oli pelipäällä kerätessään 41 torjuntaa.
Penguinsin Juuso Riikola sai syöttöpisteen Nick Bjugstadin 1-1 maaliin.
Sabresin Jack Eichelin kauden saldo on nyt 70 pistettä, ja hän on seuran ensimmäinen pelaaja sitten Jason Pominvillen (73 pistettä kaudella 2011-12), joka on rikkonut tuon rajan. Penguinsin Jevgeni Malkin merkkautti NHL-uransa 605. syötön ja nousi venäläispelaajien kaikkien aikojen syöttöpörssissä kolmanneksi. Penguinsin Sidney Crosby iski 439. maalinsa, ja hän jakaa seuran kaikkien aikojen maalipörssin kakkossijan Jaromir Jagrin kanssa. Ykkösenä on Mario Lemieux 690 osumallaan.

BUF-PIT: Crosby maalaa ja nousee Jagrin rinnalle

Carolina Hurricanes-St. Louis Blues 5-2
Hurricanes jatkoi vahvaa menoaan ja nappasi jo neljännen peräkkäisen voittonsa. Ratkaisevan maalin latoi Sebastian Aho (1+1). Maalin lahjoitti Blues-vahti Jake Allen: hän seikkaili kulmassa ja menetti kiekon suomalaiselle, joka kiersi häkin ja laittoi kiekon tyhjään maaliin alivoimalla. Carolinan Teuvo Teräväinen vietti myös kahden pisteen iltaa, kun hän saalisti tehot 0+2 ja kirjautti samalla yhden kauden syöttöpisteiden ennätyksensä 43. Molempien suomalaisten pisteputki kasvoi neljän ottelun mittaiseksi. Carolinan Saku Mäenalanen jäi ilman tehopisteitä.

CAR-STL: Allen seikkailee, Aho osuu alivoimalla

Winnipeg Jets-Nashville Predators 5-3
Jets löi ratkaisun päätöskympillä, kun Blake Wheeler (1+2) iski 3-2 maalin ajassa 54.09 ja Tyler Myers 4-2-maalin ajassa 58.14. Vieraat saivat vielä kavennuksen aikaan, kun Predators-debyyttinsä tehnyt Mikael Granlund alusti Mattias Ekholmin maalin, mutta tuore Jets-hankinta Kevin Hayes (1+2) sammutti valot iskemällä kiekon tyhjään rysään. Hayesin ja Wheelerin lisäksi myös Mark Scheifele takoi tehot 1+2. Jets nousi voitollaan Central-divisioonan kärkeen.
Granlund sai heti ison roolin Predatorsin paidassa, kun hän pelasi kakkoskentässä ja ykkösylivoimassa kellottaen peliaikaa reilut 18 minuuttia. Nashvillen maalissa pelannut Pekka Rinne koppasi kiekon 27 kertaa. Jetsin Patrik Laine jäi pisteittä, mutta ykköskentässä pelannut hyökkääjä pelasi kokonaisvaltaisesti vahvan ottelun.

WPG-NSH: Wheeler maalaa ja vie Jetsin johtoon

Anaheim Ducks-Vegas Golden Knights 0-3
Ducks kärsi jo viidennen peräkkäisen tappionsa, kun Vegas paineli ankkaryhmän yli. Vierasjoukkue teki yhden täysosuman joka erässä, ja ratkaisevan kihauksen latoi William Karlsson. Vegas-maalilla pelannut Marc-Andre Fleury tarvitsi kauden seitsemänteen nollapeliinsä 34 torjuntaa.
San Jose Sharks-Colorado Avalanche 4-3
Sharks pääsi viimeiseen erään 3-1 johdossa Marcus Sörensenin osuttua kahdesti ja Timo Meierin kertaalleen. Avalanche viritteli viimeisellä 20-minuuttisella loppukiriä, mutta Mikko Rantasen ja Samuel Girardin osumat eivät riittäneet, kun Sharksin Joe Pavelski teki isäntien illan neljännen maalin, joka myös jäi ratkaisevaksi osumaksi. Avalanchen Gabriel Landeskog oli ottelun pistelinko kerätessään tehot 0+3. Sharksin Joonas Donskoi jäi pisteittä.

SJS-COL: Rantanen latoo irtokiekon sisään ylivoimalla

Omin sanoin:
Joel Armia iloitsi NHL-uransa ensimmäisestä hattutempusta. Hyökkääjän edellisestä kolmen maalin illasta on kulunut vuosia.
- En ole tehnyt hattutemppua edes Suomen Liigassa. On ollut vain kahden maalin otteluita, joten viimeisestä hattutempusta on aikaa, Armia tokaisi
Canadiens-luotsi Claude Julien toivoo, että huippuilta siivittää Armian uuteen lentoon.
- Hänellä on hyvä laukaus, ja hän näytti sen tänään. Toivottavasti hän sai tästä itseluottamusta, jonka turvin hän pystyy tekemään enemmän maaleja, Julien totesi.
Kauden neljännen alivoimaalinsa tehnyt Carolinan Sebastian Aho oli tyytyväinen voiton jälkeen:
- Vastustaja karvasi tiukasti, mutta me olimme valmiina siihen. Blues on erittäin hyvä joukkue, ja tämä oli hyvä voitto meille.