Predators Celebrate Win

NHL:n harjoitusottelut jatkuivat perjantaina seitsemällä ottelulla. Viime kaudella pudotuspeleistä loukkaantumisen takia sivussa ollut maalivahti Juuse Saros palasi Nashville Predatorsin tolppien väliin ja johti joukkueensa vakuuttavaan voittoon Tampa Bay Lightningista. Saroksen virkaveli Ville Husso esiintyi mainiosti Detroit Red Wingsin veräjällä.

Nashville Predators - Tampa Bay Lightning 7-1

Saros vs TBL 9-30

Predators hävisi harjoituskauden ensimmäisen ottelunsa Florida Panthersille jatkoajalla, mutta sen jälkeen ryhmä on ollut vakuuttava. Floridan ja Tampa Bayn aiemmin tällä viikolla kaataneen Nashvillen voittoputki jatkui perjantaina, kun Lightning kaatui toistamiseen.
Edellisen ottelunsa huhtikuun lopulla pelannut Juuse Saros palasi Predatorsin maalille ja piti nollan reilut 44 minuuttia. Lopulta hän joutui kaivamaan kiekon kertaalleen selkänsä takaa. Saros torjui ottelussa 27 laukausta (96,4 %).
Predatorsin kenttäpelaajista kovassa iskussa oli Matt Duchene, joka niittasi kaksi maalia ja kirjautti yhteensä viisi tehopistettä (2+3). Nashvillen riveissä tehopisteitä rohmusivat myös Tanner Jeannot (2+2) ja Filip Forsberg (0+3). Mikael Granlundille (0+1) merkittiin syöttöpiste Duchenen kolmannessa erässä tekemään Predatorsin kuudenteen maaliin.
Detroit Red Wings - Washington Capitals 0-2
Capitals kaatoi Red Wingsin Detroitissa nihkeän mittelön päätteeksi. Vieraat laukoivat ottelussa kotijoukkuetta enemmän (31-19), mutta Red Wings sinnitteli ottelussa mukana maalivahtiensa avulla.
Kesällä St. Louis Bluesista Detroitiin siirtynyt Ville Husso aloitti Red Wingsin tolppien välissä ja piti maalinsa puhtaana reilut 31 peliminuuttia. Tämän jälkeen maalille vaihdettiin Victor Brattström. Ruotsalaismaalivahti joutui antautumaan melkein heti, sillä Capitalsin puolustaja John Carlson iski kiekon Red Wingsin verkkoon ajassa 33.35. Carlsonin osuma jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Tanskalaishyökkääjä Lars Eller varmisteli vieraiden voittolukemat laukomalla kiekon tyhjään rysään.
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 4-1
Sharks laittoi perjantaina leiriryhmänsä kahtia ja pelasi kahdella paikkakunnalla samanaikaisesti. Toinen puolikas San Josen pelaajista haastoi Ducksin Anaheimissa.
Ensimmäinen erä ei mennyt Sharksin suunnitelmien mukaan, sillä Anaheim pakeni kolmen maalin johtoon Derek Grantin, Max Comtois'n ja Frank Vatranon maaleilla. Ducksin suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen (0+1) alusti Grantin viimeistelemän avausmaalin, mutta törmäsi heti sen jälkeen rajusti laitaan. Hänet vietiin paareilla kaukalosta ja sairaalaan jatkotutkimuksiin.
Toisessa erässä Sharks tuli kahden maalin päähän Logan Couturen ylivoimaosumalla, mutta Nathan Beaulieu vei Anaheimin uudelleen kolmen maalin johtoon vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Sharksin maalivahti Kaapo Kähkönen pysäytti 27 kaikkiaan laukausta (87,1 %).
Vegas Golden Knights - San Jose Sharks 3-7
Toinen Sharksin porukka kävi kaatamassa Vegas Golden Knightsin vieraissa. Kahden erän jälkeen San Jose johti kamppailua 5-2, mutta heti päätöserän alussa Jack Eichel toi Golden Knightsin vielä kahden maalin päähän. Sharks kuitenkin varmisteli voiton kolmannen erän aikana Danil Gushtshinin ja Luke Kuninin maaleilla.
Vegasissa vierailleessa Sharksin joukkueessa pelasi suomalaispuolustaja Santeri Hatakka, joka jäi kuitenkin tehopisteittä.
Edmonton Oilers - Calgary Flames 2-1
Albertan kiistakumppanit pelasivat tämän kauden toisen keskinäisen harjoitusottelunsa. Keskiviikkona Flames kaatoi Edmontonin kotonaan, mutta perjantaina oli Oilersin vuoro ottaa kotivoitto. Leon Draisaitl vei Edmontonin johtoon alivoimalla ottelun yhdeksännellä peliminuutilla, mutta Dillon Dube tasoitti kamppailun vielä avauserän aikana. Oilersin voittomaali syntyi ajassa 48.55 Brett Kulakin lavasta.
Oilersin Jesse Puljujärvi ja Flamesin Juuso Välimäki jäivät molemmat tehopisteittä.
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs 3-6

OTT-TOR: Robertsonin kuti yllättää Forsbergin

Toronto otti harjoituskauden toisen voittonsa Senatorsista. Maple Leafs pakeni kolmen maalin johtoon jo ottelun ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Toronton tehopelaajina häärivät hyökkääjät Nick Robertson (1+2) ja Denis Malgin (1+1) sekä puolustaja Victor Mete (1+1).
New Jersey Devils - New York Rangers 1-2

NJD-NYR: Hughes tulittaa ranteella yläpesään

Devils ja Rangers eivät mässäilleet maaleilla perjantai-illan koitoksessaan. Ottelun ensimmäistä osumaa odoteltiin toisen erän alkuun saakka, kunnes Devilsin Jack Hughes rikkoi kuparisen. Päätöserässä Rangers käänsi vielä ottelun edukseen Artemi Panarinin ja K'Andre Millerin maaleilla.