Voiko näin voittaa? Sen ei pitänyt olla mahdollista ensimmäisellä kierroksella Toronto Maple Leafsia vastaan eikä todennäköistä edes toisella kierroksella Winnipeg Jetsiä vastaan.

Nyt mennään jo Stanley Cup -pudotuspelien semifinaalivaihetta, eikä Montreal Canadiens edelleenkään piittaa todennäköisyyksistä tippaakaan. Se voittaa, vaikka järki sanoo, että ei pitäisi.
Vegas Golden Knights sai perjantaina poistua Bell Centren kaukalosta vähin äänin päitään pudistellen, kun Canadiens otti toisen kiinnityksensä finaalipaikkaan. Oli ritarien vuoro miettiä, että miten ihmeessä? Se hallitsi ja johti ja oli matkalla voittoon.
Lisää aiheesta: [Montreal voitti Vegasin jatkoerässä ja meni sarjassa johtoon]
Silti lopputulos oli Montrealin toinen peräkkäinen voitto, jonka myötä sarja kääntyi tässä kohtaa Canadiensin 2-1 johtoasemaksi.
- Emme vain suostu luovuttamaan. Se on varmaan helpoin tapa selittää tämä kaikki. Olemme kohdanneet paljon vastoinkäymisiä, mutta reagoimme niihin koko ajan erinomaisesti, Canadiensin maalivahti Carey Price sanoi.
Periksi ei anneta vaikeissakaan paikoissa
Vastoinkäymisiä tosiaankin piisaa. Perjantai-iltapäivän uutisen piti olla kohtalokas niitti, kun päävalmentaja Dominique Ducharme joutui jäämään sivuun sarjan kolmannesta ottelusta koronavirustartunnan vuoksi. Mitä vielä, loput valmennustiimistä hoiti homman kotiin.
Ja millä tavalla.
Montreal oli suoraan sanottuna kanveesissa. Vegasin täysmankeli pommitti Canadiensin maalia herkeämättä, mutta pitkälti tuloksetta. Kahden erän jälkeen laukaustilasto oli Golden Knightsin eduksi karusti 30-8. Ottelun lopussakin ero oli selkeä Vegasin lauottua 45 kertaa ja Montrealin saatua aikaan vain 27 yritystä.
Vegas meni ensimmäisen kerran johtoon toisen erän alussa, mutta Cole Caufield kuittasi tilanteen nopeasti tasoihin. Kolmannen erän alkuhetkillä sama homma toistui, kun Alex Pietrangelo iski vieraat uudelleen edelle. Pelaamatta oli enää kaksi minuuttia, kun Josh Anderson tasoitti pelin ja venytti ratkaisun jatkoeriin.
Siellä sama mies nousi uudelleen sankariksi Andersonin tehdessä Montrealin voittomaalin.
- Painoimme päälle kolmannen erän lopussa ja saimme onnekkaan pompun, joka johti tasoitukseen. Jatkoerässä näytti siltä, että meillä oli paljon enemmän energiaa kuin heillä. Tulimme kentälle kovalla ryminällä ja löysimme voiton avaimet valtavan tärkeässä ottelussa, joka meidän oli pakko voittaa, Anderson kertasi.

MTL-VGK: Anderson ratkaisee Montrealin jatkoerävoiton

Joukkue elää hurjasta hengestään
Montreal puolusti jälleen hyvin yrittäessään minimoida Vegasin hyvät tekopaikat. Laukauksia saa tulla, mutta niiden on tultava hyökkäysalueen laitamilta, mahdollisimman kaukaa keskustan vaarallisilta alueilta.
Canadiensilla on varaakin antaa kiekkojen tulla läpi, kun maalissa Carey Price pelaa siten kuin tähän mennessä näissä pudotuspeleissä. Kokenut tähtimaalivahti torjui tällä kertaa 43 kertaa. Pudotuspelien torjuntaprosentti on 14 pelatun ottelun jälkeen 93,2.
- Hän oli uskomaton. Hän on suuri syy menestyksellemme, eikä tämä ottelu ollut mitenkään poikkeus. Emme olleet kauhean hyviä alussa ja Vegas aloitti vahvasti, he olivat ehdottomasti meitä parempia. Paransimme ottelun edetessä, mutta ilman Careya emme olisi saaneet mahdollisuutta tehdä sitä, mitä lopulta teimme, puolustaja Shea Weber kiitteli.
Ennakko-odotuksia uhmaava tarina siis jatkuu. Seuraavakin ottelu pelataan Montrealissa, missä Canadiens on esiintynyt vahvasti. Vielä yksi vastaava voitto, niin jopa koko Kanadan tuekseen saanut joukkue on lähellä hurjaa temppua.
Lisää aiheesta: [Montrealin Anderson teki uransa tärkeimmät maalit]
Joukkueen sisällä toki tiedetään, että aivan tällä tavalla ei voida jatkaa. Montreal oli perjantaina voittaja, mutta ei silti joukkueista se parempi. Hyökkäyspelaamiseen on saatava enemmän tulta ja tappuraa, jotta menestyminen ei olisi maalivahtipelaamisen täydellisen onnistumisen varassa.
Canadiensin kohdalla tärkeintä ei kuitenkaan ole nimilista tai saumattoman sulava pelitapa. Joukkue isolla j-kirjaimella elää hurjasta hengestään.
- Tämä ottelu näytti hyvin samalta kuin koko kautemme. Olemme todella tiivis joukkue, joka pelaa hyvin yhteen. Joukkuehenkemme on hieno. Kävi miten kävi, pysymme yhdessä. Tämän ottelun voitimme näyttämällä luonteemme, totesi hyökkääjä Phillip Danault.