swe_fin_wjc

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue hävisi nuorten MM-kisojen avausottelunsa Ruotsille maalein 2-3. Tshekissä pelattavan turnauksen A-lohkon ottelun ratkaisijaksi nousi Alexander Holtz, joka viimeisteli voittomaalin jatkoajan loppuhetkillä.

Varsinaisella peliajalla Ruotsi nousi kahdesti tasoihin ja varmisti jatkoajalla 49. peräkkäisen alkusarjaottelun voittonsa nuorten MM-kisoissa. Ruotsi on hävinnyt alkusarjassa viimeksi 13 vuotta sitten.
- Kyllä me jännitimme tosi paljon. Meille tuli paljon virheitä, mutta tuli varmaan vastustajallekin. Pelin alussa näkyi todella paljon, että jännitimme hirveästi. Emme saaneet sitä irti, mitä piti. Ensimmäinen peli on takana, ja tällä tavalla kävi, Suomen päävalmentaja Raimo Helminen summasi Ylen televisiohaastattelussa.
- Kyllä meillä kaikki yritti, mutta kun oltiin hermostuneita, niin peli on tämän näköistä, Helminen jatkoi.
Mainiosti läpi ottelun torjunut Suomen maalivahti Justus Annunen pääsi torjuntatöihin heti ottelun alussa, kun Ruotsin Rasmus Sandin karkasi läpiajoon. Annunen torjui yrityksen ja vielä jatkotilanteenkin. Pian Annusen pelastusten jälkeen Suomi pääsi pelaamaan lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta ylivoimapeli meni leipomiseksi.
Erän lopussa Anttoni Hongan laukaus meni tolppaa nuollen ohi maalin. Suomi piti paineen Ruotsin päädyssä, ja Patrik Puistola ohjasi ottelun avausmaalin Hongan sekä Kristian Tanuksen esityön jälkeen.
- Ihan hyvä alku meiltä. Peli oli melko hurlumheitä. Onneksi saatiin avausmaali, ja ansaitsimme sen. On tärkeä saada heti alkuun ylivoimaonnistuminen, Puistola paalutti ensimmäisen erän jälkeen.
Toisen erän alussa Ruotsin Nils Höglander yllätti Suomen pelaajat ja maalivahti Annusen ilmaveivillään. Höglanderin 1-1 tasoituksen jälkeen Suomi oli vaikeuksissa, ja toisesta erästä tuli jäähyjen myötä rikkonainen.
Suomi kuitenkin iski makean 2-1 johtomaalin erän puolivälin jälkeen. Puistola pohjusti Tanuksen viimeistelemän täysosuman.
- Vähän on oltu alakynnessä. Olemme menettäneet kiekkoja vaikeissa paikoissa, ja kaveri on saanut hallintaa. Pitää yksinkertaistaa peliä. "Patun" kanssa on pelattu monta vuotta, joten tiedämme missä menemme. Siksi on ollut helppoa pelata harjoituspeleistä lähtien, Tanus luonnehti yhteispeliään Puistolan kanssa.
Kolmannen erän alussa Suomi kesti jälleen alivoiman, ja Justus Annunen poimi erän edetessä muutaman tärkeän torjunnan. Myös Ruotsin maalivahti Hugo Alnefelt pisti parastaan, kun hän torjui makuulta patjallaan Lassi Thomsonin lähilaukauksen ennen erän puoliväliä.
Erän puolivälissä Suomi koki pahan takaiskun. Ruotsin Philip Broberg taklasi keskialueella Rasmus Kuparia, ja suomalaishyökkääjä poistui kaukalosta polveaan pidellen. Kupari lähti pukukoppiin eikä palannut enää peliin. Viitisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Samuel Fagemo tasoitti 2-2:een ja venytti pelin jatkoajalle.
- Ei ole hajuakaan (Kuparin tilanteesta), Helminen sanoi heti ottelun päätyttyä.
Suomi jatkaa pelejään lauantaina, jolloin se kohtaa Slovakian.
Kanada, Sveitsi ja Tshekki niukkoihin voittoihin
Kanada voitti B-lohkon huippuottelussa Yhdysvallat 6-4. Barrett Hayton teki Kanadalle kaksi ja Shane Pinto Yhdysvalloille kaksi maalia. Kanadan Alexis Lafreniere rohmusi tehot 1+3.
Kisaisäntä Tshekki aloitti pirteästi ja kukisti B-lohkon ottelussa Venäjän 4-3. Venäjä nousi 0-2 ja 2-3 tilanteista tasoihin, mutta Jan Jenikin (1+1) toisen erän lopussa tekemä maali jäi voitto-osumaksi. Michal Teply syötti Tshekin maaleista kolme.
A-lohkon avausottelussa Sveitsi väänsi niukan voiton Kazakstanista. Maksim Musorov kuritti Sveitsiä kahdella täysosumalla. Sveitsin Matthew Verboon vastasi kahdella maalilla. Hän osui Gian-Marco Wetterin tavoin kolmannessa erässä ja sinetöi 5-3 loppulukemat.