FinlandWJC

Suomi kukisti Yhdysvallat 1-0 ja eteni alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen välieriin, jossa vastaan tulee Kanada. Suomen sankareiksi nousivat nollapelin torjunut Justus Annunen (30 torjuntaa) ja kolmannessa erässä voittomaalin laukonut Joonas Oden.

• Jätkät syttyivät tietenkin paljon enemmän automaattisesti, kun tällainen peli tuli vastaan. Jätkät olivat todella sitoutuneita, ja puolustimme uskomattoman hyvin. Hallitsimme peliä lähes koko ajan.
    Ei jäänyt epäselvyyttä kumpi oli parempi joukkue, vaikka lukemat olivat vain 1-0, päävalmentaja Raimo Helminen summasi Ylen televisiohaastattelussa.
    - Varmaan yksi tekijä oli pelin merkitys. Kaikki sitoutui mielettömän hyvin ja tiesi mitä tehdä. Ei se sen kummempaa vaadi, hän jatkoi.
    Viime vuonna Suomi ja Yhdysvallat mittelivät pudotuspelivaiheessa loppuottelussa, ja Suomi oli parempi myös tuolloin. Myöhemmin keväällä maiden alle 18-vuotiaiden maajoukkueet kohtasivat ikäluokan MM-kilpailujen puolivälierässä, ja tuolloin jenkit riepottelivat Suomea 6-0.
    Joukkueilla oli nyt mukana paljon viime kauden alle 20- ja alle 18-vuotiaiden pelaajia. Sähköinen asetelma näkyi etenkin ottelun ensimmäisessä erässä, jossa nähtiin kovaa kamppailupelaamista ja pientä nokkapokkaa.
    Suomi pääsi avauserässä pelaamaan ylivoimaa kuusi minuuttia, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta Leijonat ei saanut yllätettyä Yhdysvaltain maalivahti Spencer Knightia (28 torjuntaa).
  • Nyt pelataan kivaa lätkää. Pitää olla vain tehokkaampi niin hyvä tulee. Olimme parempia tässä erässä. Ne ovat hyvä joukkue ja luistelevat paljon. Meidän pitää pysyä tiiviinä, hyökkääjä Sampo Ranta summasi avauserän jälkeen.
    Suomen hyökkääjä Eemil Erholtz sai kovan tällin avauserän lopulla, kun Yhdysvaltain John Beecher taklasi vaihtoon menossa olleen Erholtzin päin laitaa. Erholtz lähti pukukoppiin paikkailtavaksi ja palasi peliin toisessa erässä.
    Toisen erän alussa Justus Annunen venyi Suomen maalilla muutamaan tärkeään torjuntaan. Suomen erän paras paikka aukesi Matias Maccellille, joka laukoi suoraan kolmella kahta vastaan -hyökkäyksessä. Knight torjui vaivoitta maskittoman laukauksen. Erän lopulla Suomi kesti Erholtzin jäähystä seuranneen alivoiman. Lähimpänä maalintekoa oli Zac Jones, joka sivalsi kiekon ylärimaan.
    - Tosi tiukka peli on menossa. Yhdestä maalista taistellaan. Jenkit tulivat kovaa päälle. Pitää parantaa omaa lähtöpeliä niin hyvä tulee, puolustaja Mikko Kokkonen ruoti toisella erätauolla.
    Heti kolmannen erän alussa Lenni Killinen pääsi laukomaan Antti Saarelan poikittaissyötöstä, mutta Knight torjui helposti keskelle maalia suuntautuneen laukauksen.
    Ennen erän puoliväliä Yhdysvaltain Jack Drury otti hyökkäyspäässä kaksiminuuttisen kampituksesta, eikä Suomi jättänyt enää tätä tilaisuutta käyttämättä. Kristian Tanus tarjoili kiekon sivulleen Joonas Odenille, joka sivalsi ottelun avausmaalin.
    - Pystyimme sulkemaan keskustan, ja ne jäivät ulkopuolelle. Heillä oli vain muutama paikka. Meillä oli tosi paljon enemmän paikkoja. Onneksi teimme ylivoimamaalin. Täytyy olla ylpeä pojista, Helminen suitsutti.
    Suomen päävalmentaja Helminen eteni toisellakin yrityksellään välieriin alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa. Kahdeksan vuotta sitten Helminen luotsasi Suomen välieriin, jossa Nuoret Leijonat hävisi Ruotsille ja jäi lopulta turnauksen neljänneksi.
    - Yllättävän vähän jännitti. Jotenkin oli kova luotto joukkueeseen. Erittäin kova peli tulee vastaan, mutta tämä nostaa uskoa, Helminen tuumi, kun lauantain välierävastustaja ei ollut vielä selvillä.

Torstain muissa otteluissa Venäjä kukisti Sveitsin 3-1 ja päätti käkikellomaan kisat. Ottelun kaikki maalit syntyivät toisessa erässä, missä Dmitri Voronkov iski kahdesti. Grigori Denisenko nappasi kaksi syöttöpistettä. Viime vuonna maat kohtasivat pronssiottelussa, mutta nyt Sveitsi jäi mitalipelien ulkopuolelle.
Kanada kuritti Slovakiaa maalein 6-1, kun Barrett Hayton saalisti pisteet 2+1 ja Alexis Lafreniere 1+1. Slovakia jäi viidensissä MM-kilpailuissa peräkkäin välierien ulkopuolelle. Kanada puolestaan palasi yksien välikisojen jälkeen välieräjoukkueeksi.
Saksa nujersi ensimmäisessä karsintaottelussa Kazakstanin 4-0 ja tarttui kahdella voitolla tarjolla olevaan sarjapaikkaan. Lukas Reichel ja John Peterka kiusasivat Kazakstania pistein 1+1. Hendrik Hane nollasi vastustajan 23 torjunnalla.
Kisaisäntä Tshekki hyytyi illan myöhäisottelussa Ruotsin käsittelyssä 0-5. Ruotsi kohtaa lauantain välierässä Venäjän ja Suomi Kanadan.