LundqvistSave_RangersHabsRecap

New York Rangers jätti ensimmäisessä pudotuspeliottelussaan Montreal Canadiensin maaleitta. Rangers voitti Montrealissa pelatun ottelun lopulta 2-0 (1-0, 0-0, 1-0), ja yksi avainpelaajista oli maalinsa puhtaana pitänyt maalivahti Henrik Lundqvist (31 torjuntaa).

Pudotuspeleissä voitto oli Lundqvistin NHL-uran 56. ja nollapeli kymmenes. Hän on torjunut aktiivimaalivahdeista eniten playoff-voittoja.
Avauserässä Rangersin 1-0-johtomaalin iski Tanner Glass, joka yllätti erän puolivälissä Canadiensin maalivahti Carey Pricen (29 torjuntaa). Glass napautti johtomaalin rystyltä heti hyökkäyspään aloituksen jälkeen.
Maalittoman toisen erän jälkeen päätöserääkin pelattiin kauan maaleitta. Ottelun lopullisesti ratkaissut 2-0-osuma syntyi vasta minuutti ja kymmenen sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Michael Grabner teki loppulukemat sinetöineen osuman tyhjään maaliin.
Syöttöpisteen Rangersin toiseen maaliin nappasi Jesper Fast, joka oli kentällä myös avausosuman syntyessä. Hänen plus-miinuslukemakseen jäi +2. Sen sijaan Canadiensin pelaajista hyökkääjä Tomas Plekanec ja puolustaja Jeff Petry olivat kentällä molempien takaiskumaalien aikaan, ja kaksikosta kummankin plus-miinuslukemaksi jäi -2.
Canadiensin hyökkääjä Artturi Lehkonen sai peliaikaa 14.09 ollen Andrew Shaw'n (19.03), Max Paciorettyn (18.20) ja Aleksandr Radulovin (17.37) jälkeen joukkueensa neljänneksi työllistetyin hyökkääjä. Lehkonen laukoi pudotuspelidebyytissään kaksi ja taklasi peräti viisi kertaa. Hyökkäystehot jäivät kuitenkin puuttumaan koko joukkueelta.
Seuraava ottelu pelataan perjantaina Montrealissa. Rangersilla on tuolloin mahdollisuus ottaa toinen kiinnitys neljällä voitolla irtoavaan pudotuspelien toisen kierroksen paikkaan.