rantanen

Tämän tiukempaa testiä Colorado Avalanchelle ei tässä vaiheessa olisi edes voinut odottaa.
Ei riittänyt, että keskiviikkoinen ottelu Dallas Starsia vastaan oli Avalanchen kauden tärkein ja mahdollisesti viimeinen. Ei myöskään riittänyt, että Stars teki avausmaalin ja Avalanche joutui kaivamaan taisteluvaihteen silmään pitääkseen toiveensa elossa.

Vaan kaiken päälle koko homma piti tehdä toistuvien takaiskujen jälkeen kevennetyllä kokoonpanolla, josta erinäiset epäonniset loukkaantumiset olivat pudottaneet pois joukon avainhahmoja.
Colorado kuitenkin taisteli, nousi ja voitti.
- Puhuimme edellisten otteluiden jälkeen muun muassa kurista. Se oli kaikkein tärkein asia. Halusimme lähestyä peliä fiksummin ja onnistuimme siinä. Paransimme ottelun edetessä, ja varsinkin kolmas erä oli todella hyvä, päävalmentaja Jared Bednar summasi.
Avalanchen usko olisi voinut joutua koetukselle jo ensimmäisessä erässä Miro Heiskasen tehtyä ottelun avausmaalin. Tätä ennen Colorado oli pelannut kuusi minuuttia tuloksetonta ylivoimaa.

DAL-COL: Heiskanen ohittaa Hutchinsonin

Lopulta kävikin niin, että Heiskasen osuma jäi Starsin illan kohokohdaksi. Neljä seuraavaa maalia olivat nimittäin Avalanchen käsialaa.
Mikko Rantasen 3-1-maali kolmannen erän alkuvaiheessa oli ratkaiseva niitti, varsinkin kun Avalanche päästi Starsin laukomaan kolmannessa erässä maaliaan kohti taaka-ajajana vain kolme kertaa.
- Onnistuimme toisessa erässä, ja kolmannessa olimme todella vastuuntuntoinen joukkue puolustussuuntaan. Tämä oli vahva ottelu jokaiselta. Tähän aikaan vuodesta voittaisin mieluummin 2-1 kuin 5-4. Moni ei edes tajua, että olimme runkosarjan parhaita joukkueita puolustuspelillisesti. Bednar saarnaa siitä, ja koko joukkue ostaa ajatuksen. Pienet maalimäärät kelpaavat nyt hyvin, Avalanchen ykkössentteri Nathan MacKinnon sanoi.
Eniten Avalanchen ympärillä olivat viime päivinä puhuttaneet maalivahtiosaston kolhut. Ykkösvahti Philipp Grubauer putosi riveistä jo yli viikko sitten. Varamies Pavel Francouz oli seuraava, ja nyt torjuntavastuu on siirtynyt kolmosmaalivahti Michael Hutchinsonille.
Hän on kuitenkin aloittanut kaksi peräkkäistä ottelua ja juhlinut niiden lopussa voittoa.
- Kolmosmaalivahtina ei ole helppo hypätä sisään kesken kaiken ja pitkän pelaamattomuuden jälkeen. Hän on kuitenkin ollut meille tärkeä, ja koko joukkue luottaa häneen, Rantanen kiitteli.

DAL-COL: MacKinnon syöttää, Rantanen osuu

• Joukkue pelasi todella kurinalaista jääkiekkoa. Dallasin vahva ylivoima oli yksi tärkeistä jutuista, joihin halusimme keskittyä, emmekä antaneetkaan heille kuin yhden tilaisuuden, sanoi Hutchinson itse.
    Keskiviikon tärkeästä ottelusta poissa olivat myös esimerkiksi Joonas Donskoi ja Erik Johnson. Vielä vähän lisää haastetta toi Gabriel Landeskogin loukkaantuminen kesken kamppailun, mutta Avalanche teki voiton tuoneet maalit ilman kapteeniaankin.
    Colorado on silti saanut huomata, että sillä on vastassa melkeinpä kovin mahdollinen joukkue. Sarja Starsin kanssa on osoittanut molempien ryhmien vahvuuden sekä potentiaalin tavoitella tällä kaudella sitä kaikkein kirkkainta.
    Siihen nähden upean taistelun huipentuminen seitsemänteen ja ratkaisevaan otteluun lienee vain asiallinen lopputulos.
    - Tämä on kolmas kertani seiskapelissä NHL:ssä, enkä ole vielä voittanut yhtäkään. Sitä lähdetään siis muuttamaan. Se on vaikein voittaa, mutta olemme saaneet tuulta purjeisiimme. Opimme koko ajan, ja se on tärkeintä, MacKinnon päätti.