AP_22144633562030

Suomi päätti MM-kotikisojen lohkovaiheen voittoon kaatamalla Tshekin lukemin 3-0. Voiton myötä Leijonat varmisti B-lohkon voiton. Näin ollen torstain puolivälierässä Suomi kohtaa A-lohkossa neljänneksi sijoittuneen Slovakian.

Alkulohkon päätöspelissä oli vielä runsaasti panosta, sillä varsinaisen peliajan voitolla Tshekki olisi noussut B-lohkossa toiseksi ja Suomi tippunut kolmanneksi. Oman lisämausteensa kamppailuun toi myös Tshekin valmennus, sillä tshekkiläisiä luotsaa entinen Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen.
Tällä kertaa Jukka Jalosen luotsaama Suomi veti kuitenkin pidemmän korren. Leijonien valmentaja oli tyytyväinen joukkueen esityksiin alkulohkon päätöspelissä.
- Aina kun voittaa huippujoukkueen tiukassa paikassa, niin hyvältähän se tuntuu. Nollapeli päälle, niin ei se paljon paremmin voi mennä, Jukka Jalonen myhäili C Moren haastattelussa.
Leijonat sai otteluun hyvän alun. Montreal Canadiensin hyökkääjä Joel Armia viimeisteli avausmaalin, kun pelikello kävi vajaata kymmentä minuuttia. Suomi sai 14. peliminuutilla myös ylivoiman ja pitkän pyörityksen päätteeksi Sakari Manninen vei Suomen kahden maalin karkumatkalla.
Watch: Youtube Video
Vaikka Leijonat iski avauserässä kaksi maalia, ei laadukkaita maalipaikkoja syntynyt liukuhihnalta kumpaankaan päähän. Suomi pystyikin olemaan ensimmäisessä erässä tehokas, mikä mahdollisti johtoaseman.
Toisen erän alkuun Tshekki tuli väkevästi ja hallitsi ensimmäistä viisiminuuttista suvereenisti. Tshekkiläiset eivät kuitenkaan pystyneet ohittamaan turnauksen neljännen nollapelinsä pelannutta Jussi Olkinuoraa, joka venyi jokaisen vedon tielle. Olkinuora torjui ottelussa lopulta 24 laukausta.
Erän edetessä kamppailu tasoittui, mutta toisessakin erässä ainoan maalin teki Suomi. Asialla oli Toni Rajala, joka pääsi ohjaamaan kiekon tyhjyyttään ammottavaan Tshekki-maaliin Mikael Seppälän erinomaisesta esityöstä.
Leijonat pääsi päätöserään kolmen maalin karkumatkalla ja pelasi hyvin johtoasemassa. Ottelun lopussa Tshekki veti maalivahti Marek Langhammerin pois työpaikaltaan ja sai luotua kuudella kenttäpelaajalla muutamia laadukkaita maalipaikkoja, mutta Suomen verkkoon Tshekki ei saanut pelivälinettä toimitettua.
Sveitsi nappasi A-lohkon voiton - Suomi kohtaa Slovakian
MM-kisojen lohkovaiheen päätöspäivänä Sveitsi varmisti A-lohkon voiton, kun Saksa kaatui käkikellomaan käsittelyssä voittolaukauskilpailun jälkeen lukemin 4-3. Saksa olisi voinut nousta vielä lohkovoittoon, mikäli se olisi kaatanut Sveitsin varsinaisella peliajalla, mutta tähän saksalaiset eivät pystyneet.
B-lohkon päiväpelissä Ruotsi puolestaan pystyi kaatamaan Latvian niukasti lukemin 1-0. Voiton myötä Tre Kronor otti hetkellisesti B-lohkon piikkipaikan. Ruotsalaiset putosivat kuitenkin alkulohkossa lopulta toiseksi, kun Suomi voitti iltapelissä Tshekin ja kiilasi lohkovoittajaksi.

Slovakia524

Hivenen alakanttiin turnauksen pelannut Slovakia onnistui tärkeässä paikassa viimeisessä alkulohko-ottelussaan, kun se teki Tanskasta selvää lukemin 7-1. Slovakia nousi voiton myötä A-lohkossa neljänneksi ja varmisti näin ollen puolivälieräpaikan. Tanska olisi edennyt puolivälieriin, mikäli se olisi pystynyt ottamaan pisteenkin slovakialaisilta, mutta juutit jäivät ottelussa jalkoihin alusta saakka.
B-lohkon iltapäiväpelissä Yhdysvaltojen ja Norjan välillä ei ollut enää suuremmin panosta. USA oli jo Latvian tappion myötä varmistanut puolivälieräpaikan, eikä voittokaan riittänyt enää nostamaan sen lohkosijoitusta. USA kaatoi kuitenkin Norjan lukemin 4-2 ja otti B-lohkon neljännen sijan.
Myös A-lohkon iltapeli oli panokseton, sillä Kanada ei voinut enää saavuttaa Saksaa tai Sveitsiä sarjataulukossa, mutta oli jo varmistanut A-lohkon kolmannen sijan. Kanadalaiset tekivät kuitenkin viimeisessä pelissä Ranskasta selvää lukemin 7-1.