Fleury-quest

Washington Capitals, Tampa Bay Lightning, Vegas Golden Knights ja Winnipeg Jets taistelevat paikasta Stanley Cup -finaaleihin. NHL.com/fi pitää sinut ajan tasalla konferenssifinaalien tilanteesta. Listaamme jokaisen ottelun jälkeen viisi avainasiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Vegas Golden Knights ja Winnipeg Jets mittelivät perjantaina neljännen ottelun lännen konferenssifinaalisarjassa. Ratkaisijaksi nousi Reilly Smith, joka iski kotijoukkueelle 3-2 voittomaalin kolmannen erän loppupuolella. Ottelun ehdoton sankari oli kuitenkin - jälleen kerran - uskomattomassa torjuntavireessä oleva Golden Knightsin maalivahti Marc-Andre Fleury, joka pysäytti perjantain ottelussa kiekon 35 kertaa. Ritarit johtavat nyt ottelusarjaa voitoin 3-1, ja saavat sunnuntaina Winnipegissä pelattavassa viidennessä ottelussa mahdollisuuden sarjan katkaisemiseen.
Seuraavassa on neljännestä ottelusta poimitut viisi ratkaisun avainta.
Lisää aiheesta: [Golden Knights osaa hyödyntää tilaisuutensa]
1. Jetsin hermostunut alku
Vierailijat eivät päässeet otteluun mukaan heti alussa. Heidän pelinsä oli hieman hermostunutta, ja se kulminoitui Tyler Myersin ottamaan turhaan jäähyyn. Kun Vegas pääsi heti ottelun alkuminuuteilla ylivoimalle, he myös käyttivät tilaisuutensa surutta hyväkseen. Tuttu trio nousi esiin, ja tällä kertaa William Karlsson pääsi tälläämään kiekon suoraan Jonathan Marchessault'n syötöstä Jetsin verkkoon.
2. Vegasin ykkösketjun vire ei hyydy
Karlssonin iskemä ottelun avausmaali oli jälleen yksi näyte Golden Knightsin ykkösketjun pelaamisesta. Myös Smith merkkautti maaliin syöttöpisteen ja nousi samalla 14 syöttöpisteellään ensimmäisiä pudotuspelejä pelaavien NHL-joukkueiden kaikkien aikojen syöttötilastossa ykköspaikalle ohi legendaarisen Igor Larionovin.

Vegasin tehoketju on kerännyt tähän mennessä 14 pudotuspeliotteluun tehopisteet 16+31=47. Myös perjantaina ketju oli tärkeässä roolissa, sillä kolmannen erän loppupuolella Smith nousi ottelun sankariksi viimeistelemällä puolittaisen läpiajonsa päätteeksi ottelun voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman. Tilanne syntyi, kun Jetsin puolustaja Dustin Byfuglien menetti hyökkäyssiniviivalla kiekon Smithille.
3. "Flower Power" loisti Vegasin valoissa
Vegasin joukkueen selkäranka oli jälleen kerran kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Marc-Andre Fleury, jonka olemuksesta huokuu tällä hetkellä rentous ja itseluottamus. Kanadalaismaalivahti selvästi nauttii tämänhetkisestä tilanteesta ja siitä, että hän pystyy omilla häikäisevillä suorituksillaan antamaan joka ilta joukkueelleen mahdollisuuden voittoon.
Finaalisarjan neljännessä ottelussa Jets hallitsi peliä, ja hyökkäykset vyöryivät vääjäämättä kohti Fleuryn vartioimaa maalia. Ajoittain Fleury näytti enemmän akrobaatilta kuin maalivahdilta liukuessaan ja venyessään mitä huikeampiin torjuntoihin. Hän poimi Jetsin pelaajien ampumia kiekkoja kuin marjoja, ja kirjautti ottelussa kaikkiaan 35 torjuntaa, joiden joukossa oli lukuisia paraatipelastuksia. Ainoastaan Patrik Laine ja Tyler Myers pääsivät yllättämään Vegasin hymypojan perjantaina.

• Marc-Andre on meille kaikki kaikessa. Hän on ollut tässä tilanteessa ennenkin. Hän pystyy voittamaan otteluita meille ja tuo sen tarvittavan kokemuksen koppiimme, kehaisi Karlsson joukkueen avainpelaajan merkitystä NBC Sports Networkin haastattelussa ottelun jälkeen.
    Fleury on pelannut tällä kaudella yhden uransa parhaista kausista, eikä vauhti tunnu hyytyvän myöskään konferenssifinaaleissa. Tämän kevään pudotuspelien kotiotteluissa Fleuryn voitto-tappiotilasto on 6-1 ja torjuntaprosentti tasan 95.
    4. Ritareilla kyky reagoida nopeasti takaiskuihin
    Konferenssifinaalisarjassa Vegasilla on ollut käsittämätön kyky iskeä jokaisessa ottelussa nopeasti Jetsin maalin jälkeen. Jälleen perjantaina nähtiin vastaisku heti kun Jets oli taistellut toisessa erässä Laineen ylivoimamaalilla ottelun 1-1:een. Kun Winnipegin osumasta oli kulunut vain 43 sekuntia, Vegas teki tuhojaan jo kentän toisessa päässä.

Jäähyaitiossa Laineen maalin aikana istunut Tomas Nosek kuittasi rangaistuksensa nopeasti, kun hän pääsi iskemään maalin edestä kotijoukkueen 2-1 johtoon.
- Emme lannistu takaiskuista. Opimme koko ajan lisää ja teemme paljon töitä, kuvaili Marchessault ottelun jälkeen joukkueen asennetta.
5. Vegas kesti Jetsin rynnistyksen kolmannessa erässä
Ottelun kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen 2-1 johdossa. Jets onnistui kampeamaan pelin vielä tasoihin Tyler Myersin osumalla. Kotijoukkue kuitenkin kesti mainiosti pelanneen Fleuryn johdolla vierasjoukkueen rynnistyksen, vaikka joutui aikamoiseen pesukoneeseen.
Viimeisimmät uutiset NHL:n pudotuspeleistä kertoo Twitterissä [@NHL\_fi]
Tilastot olivat ennen erän alkua Vegasin puolella, sillä joukkue on pudotuspeleissä lähtenyt kahdeksan kertaa johtoasemassa kolmanteen erään eikä ole kertaakaan hävinnyt ottelua. Vastaavasti Jets on ollut tappiolla kuusi kertaa, eikä ole kertaakaan onnistunut päätöserässä kääntämään ottelua voitokseen.