laine110816_169

Winnipeg Jetsin tulokas Patrik Laine teki kauden toisen hattutemppunsa ja siirtyi liigan maalipörssin kärkeen yhdellätoista osumallaan. Hänellä on nyt yhteensä viisitoista tehopistettä.
Nashville Predatorsin maalivahti Pekka Rinne pysäytti Ottawa Senatorsin, mutta illan muut suomalaisvahdit kirjauttivat tappion.

Illan ottelut ja suomalaiset:
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 3-2 vl
Taylor Hall oli viides ampuja voittolaukauskilpailussa ja ratkaisi voiton Devilsille.
Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät ilman tehopisteitä.

New York Rangers - Vancouver Canucks 3-5
Canucks teki kolme maalia kolmannessa erässä ja katkaisi yhdeksän ottelua jatkuneen tappioputkensa. Samalla Rangersin kuuden ottelun voittoputki katkesi.
Antti Raanta torjui 20 kertaa Rangersin maalilla. Canucksin Markus Granlund jäi ilman tehopisteitä.

Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings 2-3 vl
Andreas Athanasiou tasoitti ensin ottelun 3-3:een kolmannen erän puolivälin jälkeen, ja sitten hän kuudentena laukojana ratkaisi Red Wingsille voiton voittolaukauskilpailussa.

Athanasiou_110816_2568x1444

Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers 4-3
Conor Sheary teki illan toisen maalinsa ja ratkaisi voiton Penguinsille, kun ottelua oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia. Ottelua mainostettiin Oilersin Connor McDavidin ja Penguinsin Sidney Crosbyn kohtaamisena. McDavid sai kolme syöttöpistettä, mutta Crosby jäi ilman tehopisteitä.
Penguinsin Olli Määttä ja Oilersin Jesse Puljujärvi eivät päässeet tehopisteille.

Washington Capitals - San Jose Sharks 0-3
Martin Jones torjui 24 kertaa Sharksin maalilla, kun joukkue katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa. Joonas Donskoi jäi ilman tehopisteitä.

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 0-7
Peter Budaj torjui 19 kertaa ja merkkautti toisen peräkkäisen nollapelinsä. Jeff Carter teki toisessa erässä kaksi maalia.

Montreal Canadiens - Boston Bruins 3-2
Paul Byron iski voittomaalin reilu minuutti ennen ottelun loppua. Voitto oli Canadiensille yhdestoista tällä kaudella.
Tuukka Rask torjui 20 kertaa Bostonin maalilla.

Nashville Predators - Ottawa Senators 3-1
Pekka Rinne torjui 33 kertaa ja johti joukkueensa voittoon Senatorsista. P.K. Subbanilla oli kahden pisteen ilta (1+1).

Winnipeg Jets - Dallas Stars 8-2
Patrik Laine pelasi kauden neljännentoista ottelunsa, teki kauden toisen hattutemppunsa ja siirtyi liigan maalipörssin kärkeen yhdellätoista osumallaan. Hän sai myös syöttöpisteen Mark Scheifelen toiseen maaliin. Myös Scheifelellä oli neljän pisteen (2+2) ilta, ja hän siirtyi liigan pistepörssin kärkeen (9+9).
Starsin Esa Lindell ja Lauri Korpikoski jäivät ilman tehopisteitä. Kari Lehtonen aloitti Starsin maalilla, mutta Antti Niemi tuli hänen tilalleen, kun Lehtonen oli päästänyt yhdestätoista laukauksesta neljä maalia.

Colorado Avalanche - Arizona Coyotes 2-4
Coyotes siirtyi 3-2 -johtoon Max Domin maalilla, kun toista erää oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Jordan Martinook viimeisteli loppunumerot, kun kolmatta erää oli pelattu yksitoista sekuntia.
Avalanchen Mikko Rantanen jäi ilman tehopisteitä.