WPG-VGK: Laine onnistuu maalinteossa

Patrik Laine liittyi perjantain ottelukierroksella harvalukuiseen joukkoon. Hän on nykyisistä aktiivipelaajista vasta seitsemäs, joka on pelannut vähintään kolme 60 pisteen kautta enintään 21-vuotiaana eli käytännössä heti NHL-uransa alussa.

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä pelasi kauden 15. usean tehopisteen ottelun (1+1), ja se nosti hänet jälleen yli 60 tehopisteen rajapyykin. Nykyinen 60 pisteen kausien ennätys on neljä, mihin on pystynyt ainoastaan Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby. Kanadalaisen supertähden ennätys jäi Laineen tavoittamattomiin viime kauden 50 pisteen myötä.
Mukava pieni tilastolukema saattaa lämmittää hetken, mutta sitä tärkeämpää oli varmasti Jetsin kokonaisvaltaisesti laadukas suoritus arvokkaassa ottelussa. Vegas Golden Knights kaatui perjantaina komeasti lukemin 4-0, ja Jets nappasi kaksi pistettä.

PHI-WPG: Laineen tykki puhuu ylivoimalla

Jetsin voitto perustui vahvasti ensimmäiseen erään, jossa se laittoi vastukselleen jauhot suuhun. Laine syötti Winnipegin avausmaalin jo puolen minuutin kohdalla, kun Nikolaj Ehlers rikkoi kuparisen. Vain hetkeä myöhemmin Jets pääsi ylivoimalle, joka päättyi Laineen kauden 27. täysosumaan. Vielä ennen taukoa isännät kasvattivat karkumatkansa kolmeen osumaan.
Vegas oli ahdingossa, ja Winnipeg pystyi panostamaan ensisijaisesti puolustamiseen.
- Tätä oli todella tarvittu. Viime aikoina meillä on ollut vaikeuksia ensimmäisten erien kanssa, ja olemme aina joutuneet takaa-ajajiksi. Nyt kolme maalia avauserään oli valtava juttu. Saimme siitä itseluottamusta ja turvaa, sanoi Laine, jonka saldo on nyt 61 (27+34) tehopistettä.
Onnistumisia laajalla rintamalla
Yhdeksän Jetsin pelaajaa pääsi pisteille perjantain ottelussa, ja toisessa kenttäpäädyssä Connor Hellebuyck sai nappionnistumisen. Maalivahti torjui 29 kertaa ja pelasi jo kauden kuudennen nollapelinsä. Se riittää liigassa tämän kauden nollapelitilaston ykköspaikkaan.
*** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
- Tämä on mukava saldo, mutta se on vain osoitus edessäni pelaavasta joukkueesta ja siitä, miten hyvin he suorittavat. Hyvinä iltoina saamme tukahdutettua vastustajien hyökkäämisen. Tämä oli vahva joukkuesuoritus, Hellebuyck jakoi ylistystä eteenpäin.
- Tällainen ottelu Vegasia vastaan on kova juttu. Heiltä ei heru pisteitä helpolla, Laine komppasi.
Ilta oli jatkoa Hellebuyckin loistavalle jaksolle, sillä neljästä edellisestä ottelustaan hän on torjunut kolme voittoa, ja niissä hänen taakseen on tehty vain yksi maali. Viimeksi viikkoa aiemmin Hellebuyck nollasi Washington Capitalsin.
Laine puolestaan oli jo odottanutkin tehoja. Hänellä oli oma tehokas pätkänsä tammi-helmikuussa, jolloin 15 ottelun jaksolla syntyi 11 maalia ja yhteensä 16 pistettä. Nyt alla oli taas vähän hiljaisempi nippu pelejä, neljä kamppailua ilman ainuttakaan pistettä.
Jets tarrasi kiinni villi kortti -paikkaan
Toinen nollapeli viikon sisällä tuli hyvään paikkaan, ja Jetsin nosteen olisi syytä jatkua runkosarjan loppuvaiheessa. Sillä on jäljellä vielä 13 ottelua. Mitä niiden jälkeen on luvassa, siitä ei voi sanoa vielä mitään. Jos tämän hetken kunto jatkuu, niin myös kausi jatkuu runkosarjan jälkeen.

WPG-OTT: Laine iskee irtokiekon sisään ylivoimalla

• Tämä oli meille iso juttu, koska jokainen piste on hyvin tärkeä, Laine summasi.
    Kuusi pistettä neljästä viime ottelusta on selvästi auttanut Jetsiä, joka nousi Läntisen konferenssin villi kortti -taistelussa kakkospaikalle, tasapisteisiin edellä olevan Vancouver Canucksin kanssa. Pienenä päänvaivana kuitenkin on kaksi pelattua ottelua enemmän kuin useimmilla kilpakumppaneilla, ja niitä kilpakumppaneita todella riittää. Kahdesta villistä kortista vääntää nyt viisi joukkuetta kahden pisteen sisällä toisistaan.
    Huomionarvoista on, että Winnipeg pelaa runkosarjan lopussa näitä viittä joukkuetta vastaan vielä yhteensä viisi ottelua. Heti maanantaina luvassa on Arizona Coyotesin vierailu, ja kojootit kyttäävät tällä hetkellä kahden pisteen päässä samalla ottelumäärällä. Voitto keskinäisestä ottelusta auttaisi karistamaan Arizonan kannoilta. Seuraavalla viikolla vastassa on puolestaan Vancouver.