koskinen

Keskiviikon kierroksella kaksi suomalaismaalivahtia pääsi voittojen makuun, kun Edmonton Oilersin Mikko Koskinen pysäytti Toronto Maple Leafsin ja Minnesota Wildin Kaapo Kähkönen Anaheim Ducksin. Hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi puolestaan piti Montreal Canadiensin voittohaaveita yllä tehoin 1+1.

Kierroksen helmi
Toronto Maple Leafs - Edmonton Oilers 1-3
Suomalaismaalivahti Mikko Koskinen venyi Oilersin maalilla 25 torjuntaan ja kirjautti kauden toisen voittonsa viidennessä ottelussaan. Auston Matthews yllätti Koskinen kolmannen erän alkupuolella ja tasoitti pelin, mutta tasoituksen jälkeen esiin astui Koskisen rinnalla toinen suomalainen.

TOR-EDM: Matthews iskee tasoituksen pienestä kulmasta

Oilersiin täksi kaudeksi palannut Jesse Puljujärvi (peliaika 9.02) hankki kauden avauspisteensä hyvässä paikassa, kun hän pohjusti päätöserän puolivälissä Leon Draisaitlin 2-1 maalin. Viime kaudella pistepörssin voittaneelle saksalaiselle täysosuma oli vasta tämän kauden ensimmäinen. Maple Leafs otti lopussa Frederik Andersenin (19 torjuntaa) pois maaliltaan, mutta Oilersin Josh Archibald niittasi loppulukemat tyhjään maaliin.
Scotia North -divisioonassa vääntö on tiukkaa, ja Oilers nousi voitolla kanadalaisseitsikon keskivaiheille. Voitto oli Oilersille kauden toinen. Maple Leafs on voittanut viidestä ottelustaan kolme ja on divisioonan piikkipaikalla Montreal Canadiensin kanssa.
Joe Thorntonin loukkaantuminen aiheutti huolta Maple Leafsille. Konkarihyökkääjä jätti pelin kesken kolmannessa erässä, kun hän törmäsi Archibaldin kanssa ja loukkasi ranteensa. Päävalmentaja Sheldon Keefe arvioi Thorntonilta jäävän otteluita väliin, mutta painotti vamman vakavuuden selviävän tutkimuksissa.

TOR-EDM: Draisaitl vie Oilersin johtoon ylivoimalla

Kierroksen parhaat suomalaiset
1. Mikko Koskinen, Edmonton Oilers (25 torjuntaa, 96,2 %)
Suomalaismaalivahti vaiensi kriitikoita ja torjui Oilersille maukkaan voiton.
2. Jesperi Kotkaniemi, Montreal Canadiens (1+1)
Canadiensin suomalaisrintamasta nousi tällä kertaa erityisesti esiin Kotkaniemi, joka pohjusti 1-1 tasoituksen ja teki itse 4-4 maalin.
3. Kaapo Kähkönen, Minnesota Wild (22 torjuntaa, 91,7 %)
Kähkönen säväytti jo viime kaudella viiden ottelun jaksonsa aikana ja aloitti taas voitolla.
*** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
Kierroksen kolme tähteä
1. Tyler Toffoli, Montreal Canadiens (3+0=3)
Toffoli teki Canadiensin 1-1, 2-2 ja 5-4 maalit, mutta epäonnistui voittolaukauskilpailun ratkaisevassa parissa.
2. Shea Theodore, Vegas Golden Knights (2+0=2)
Theodore tarjosi tulivoimaa takalinjoilta ja teki aina tärkeän avausmaalin sekä kolmannen erän alussa 4-1 lukemat.
3. Bo Horvat, Vancouver Canucks (2+1)
Horvat teki varsinaisella peliajalla Canucksin 1-0 ja 4-3 maalit ja nappasi syötön 3-2 maaliin. Voittolaukauskilpailussa hän upotti ratkaisevan maalin.

VAN-MTL: Horvat päättää hienon syöttökuvion

Kierroksen kommentti
- Mielestäni pelasimme erittäin ehjät 60 minuuttia. Näin tekivät kaikki neljä ketjua, puolustajat, ja maalivahtimme merkitys oli meille suuri. Tämä oli iso voitto ja enemmän sitä tyyliä, mitä haluamme pelata, Leon Draisaitl kiitteli.
Kierroksen muut tulokset
Vancouver Canucks - Montreal Canadiens 6-5 vl.
Canadiensin suomalaisista Jesperi Kotkaniemi ja Joel Armia nousivat isoon rooliin kolmannessa erässä, kun Kotkaniemi tasoitti pelin 4-4:ään erän puolivälissä. Alle neljä minuuttia ennen loppua Armia oli alustamassa Tyler Toffolin johtomaalia, mutta Canucks nousi vielä tasoihin ja ratkaisi pelin voittolaukauskilpailussa. Canadiensin Artturi Lehkonen pelasi 14.57 ja jäi pisteittä.
Anaheim Ducks - Minnesota Wild 2-3
Joel Eriksson Ek (1+1) ratkaisi voiton Wildille kolmannen erän alun maalillaan, mutta suuri merkitys oli myös Kaapo Kähkösen torjunnoilla. Suomalainen antautui kaksi kertaa, kun Nicolas Deslauriers ja Cam Fowler sulattivat toisessa erässä Wildin kahden maalin johdon. Jani Hakanpää pelasi Ducksin alakerrassa 19.10 ja merkkautti plus-miinuslukeman +1.

ANA-MIN: Eriksson Ekin rannelaukaus ohittaa Millerin

Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 5-2
Golden Knights otti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun Alex Tuch (1+2) ja Shea Theodore (2+0) heiluttivat tahtipuikkoa. Coyotes nousi kerran kahden maalin ja kerran kolmen maalin päähän, mutta Golden Knights suojeli hyvin johtoaan maalivahti Marc-Andre Fleuryn (21 torjuntaa) edessä.
St. Louis Blues - San Jose Sharks 1-2 vl.
Brayden Schenn vei Bluesin johtoon toisen erän alussa, mutta Marcus Sörensen tasoitti erän lopussa. Tomas Hertl ratkaisi voiton Sharksille voittolaukauskilpailun neljännessä parissa. Niko Mikkola pelasi Bluesin puolustuksessa 14.25 ja laukoi kerran kohti vastustajan maalia.