Korpis_37

Columbus Blue Jacketsin maalivahti Joonas Korpisalon tiistai sai yllättävän käänteen aamulla, kun hän saapui hallille. Joukkueen päävalmentaja John Tortorella tuli ilmoittamaan Korpisalolle ykkösmaalivahti Sergei Bobrovskin sairastumisesta, mikä tiesi nuorelle suomalaiselle iltapuhdetta sinitakkien maalilla Vegas Golden Knightsia vastaan pelatussa ottelussa.

• Sitten siitä vain pelipäivän rutiinit käyntiin, Korpisalo totesi Fox Sportsin haastattelussa ajatuksiaan kuultuaan torjuntavuorosta.
    Lähtötilanne ei varmasti ollut suomalaiselle helppo, sillä ottelut eivät ole sujuneet viime aikoina kummoisesti. Torjuntaprosentti on pyörinyt välillä 80-85, ja hän päästänyt pelaamissaan otteluissa neljästä viiteen maalia. Sellaisia maalimääriä ei voi vastustajalle NHL:ssä antaa.
    Sanomattakin on selvää, ettei Korpisalo ole tällä kaudella onnistunut eikä varmasti ole saavuttanut itselleen asettamia tavoitteita. Kausi on ollut suomalaiselle vaikea. Tiistain ottelu oli Korpisalolle vasta kauden 14., ja hän torjui kuudennen voittonsa - ensimmäisen sitten tammikuun 18. päivänä Dallas Starsia vastaan pelatun ottelun.
    - Iso ottelu ja iso voitto joukkueelle ja tietysti myös minulle. Viime viikot ovat olleet vaikeita. Tuntuu kyllä hyvältä saada vihdoin voitto. Pystyin auttamaan joukkuetta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, huojentunut Korpisalo totesi taiston tauottua.

Suomalaistorjujan vahvat otteet eivät jääneet huomaamatta myöskään Tortorellalta, joka kehui 37 torjuntaa napannutta Korpisaloa ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.
- Joukkue tykkää pelata hänen edessään. Totta kai tässä on matkan varrella ollut vaikeuksia siellä täällä, mutta tänään hän oli heti alusta alkaen erittäin varma.
Lisää aiheesta: [Barkov, Laine ja Armia tuovat NHL:n Suomeen]
Korpisalo pääsi peliin hyvin kiinni heti ensimmäisessä erässä, sillä töitä riitti.
- Ensimmäisen erän 15 laukausta auttoi hyvin saamaan juonesta kiinni ja sain hyvän vireen. Puolustus hoiti hyvin irtokiekot maalin edustalta pois, Korpisalo jakoi kiitosta joukkuetovereilleen.
Joukkueen tähtipuolustaja Zach Werenski totesi amerikkalaismedioille tiistain aamuharjoitusten jälkeen, että myös joukkueen on pelattava paremmin Korpisalon edessä, eivätkä he saa jättää suomalaisvahtia yksinään. Werenski ja muu joukkue lunastivat lupauksensa, ja Korpisalo piti koko joukkueen panosta tärkeänä. Tietenkin hän halusi myös hoitaa oman osansa hyvin.

Korpi_37
  • Erityisesti kolmannessa erässä joukkue pelasi hyvin, eikä Vegas käytännössä saanut yhtään maalipaikkaa. Taisteltiin mallikkaasti. Kaikki kyllä pelasivat tänään helkkarin hyvin, enkä halunnut pettää joukkuetta, Korpisalo kertasi tiistai-illan ottelua.
    Tortorella korosti pelin jälkeen, että ennen kaikkea voitto oli tärkeä - tietysti Korpisalolle itselleen - mutta ennen kaikkea joukkueelle. Myös suomalaisveskari näki, että luotto omaan tekemiseen oli avain ottelun voittoon.
    - Hienosti vastattiin Vegasin tasoitusmaaliin ja kuitattiin se kahdella maalilla. Luotimme omaan peliimme. Onhan se aina mukavampi pelata johtoasemassa, ottelun ykköstähdeksi valittu suomalaisvahti sanaili.
    Korpisalon olemuksesta oli helposti luettavissa se, että onnistuminen tuli täydelliseen saumaan. Vastustaja Golden Knights on yksi sarjan tämän hetken kovimmista joukkueista, ja selvä 4-1-voitto on varmasti parasta lääkettä kateissa olevan pelivireen löytymiseen.
    Joukkue tarvitsee kaikki mahdolliset pisteet taistelussa pudotuspelipaikasta. Nuorella suomalaisvahdilla on nyt oiva sauma nousta esille tärkeällä hetkellä. Sinitakit tarvitsevat voittavaa Joonas Korpisaloa. Tiistai osoitti, että hänen taitonsa eivät ole kadonneet mihinkään - toivottavasti tämä onnistuminen oli vasta alkusoittoa.