KOmar_1117

Toronto Maple Leafsilla on loistavia nuoria, jotka takaavat Original Six -seuralle vielä loistavan tulevaisuuden. Auston Matthews näytti Centennial Classicissa, millainen pelimies hän parhaimmillaan on.
Eikä parasta painosta hänestä ole vielä edes nähty.

Mutta kun peli on tiukka ja joukkue tarvitsee sankarisuorituksia, veteraanipelaajienkin panos tulee tarpeeseen. Leo Komarov, 29, kuuluu Toronton kokeneeseen kaartiin, joka liimaa hyvin joukkuetta yhteen.
Komarov nousi tärkeään rooliin, kun Detroit johti ottelua kahden erän jälkeen 1-0. Hän ajoi paikkaan, jossa viihtyy kaukalossa kaikkein parhaiten - maalin eteen lähes maalivahdin syliin.
Jake Gardinerin syöttö tuli Komarovin lapaan hyvällä ajoituksella. Komarov siirsi kiekon maaliin yhdellä kosketuksella, ja peli oli tasan.
Siitä kotijoukkue sai hyvän vireen päälle, ja hetken päästä se olikin jo 4-1-johdossa.
- Tunsimme kahden erän jälkeen, että meillä on vielä paljon energiaa ja luisteluvoimaa jäljellä. Halusimme yksinkertaisesti pelata paremmin, Komarov kuvaili muodonmuutosta.
- Nopea maali antoi meille paljon energiaa. Sitten saimme nopeasti toisen, ja peli olikin meidän kontrollissamme.

Komarov aloitti ottelun ketjussa Nazem Kadrin ja William Nylanderin kanssa. Kolmikko saikin ensimmäisessä erässä pahimmat mylläkät aikaan Detroitin päätyyn.
Kun Toronto yritti suojella johtoa lopussa, valmennus siirsi Nylanderin tilalle ketjuun puolustavamman Nikita Soshnikovin.
Auston Matthews oli ottelussa jäällä jokaisen yhdeksän maalin aikana, mutta näkyvässä roolissa oli Komarovkin.
Romuluinen laitahyökkääjä oli ottelussa oma itsensä. Hän karvasi kovaa ja yritti ajaa Red Wingsin puolustajien iholle. Detroitia vastaan Komarov oli todellisella taklaustuulella, sillä hänelle kertyi koko ottelussa eniten taklauksia, kaikkiaan kahdeksan.
Vastuuta tuli sekä alivoimalla että ylivoimalla. Peliaikaa kertyi kaikkiaan 20.41.
Komarov tiedostaa hyvin roolinsa ja asemansa joukkueessa. Hän hoitaa mielellään likaisia hommia, kun nuoret loistavat eturivissä. Hänellä on kasassa tällä kaudella tehopisteet 7+7=14.
Komarov pääsee muun joukkueen tavoin ponnistamaan hyvissä tunnelmissa vuoteen 2017, sillä takana on viisi voittoa.

• Meillä on todella hyviä nuoria pelaajia. Olemme pelanneet hyviä pelejä, mutta virheistä pitää vielä vähän oppia ja pelata fiksummin, Komarov pohti.
    Komarov oli mukana jo 2014, kun joukkueet kohtasivat jättistadionilla Michiganissa. Silloin olot olivat tyystin erilaiset: pakkasta ja lumisadetta.
    - Vähän oli tietenkin kylmempi kuin hallissa, mutta jää oli todella hyvä. Kaiken kaikkiaan hieno tunnelma. Päivä oli kieltämättä kyllä aika pitkä.
    Päivä oli pitkä, mutta voiton ansiosta siitä jää vielä vähän paremmat muistot.