Sawchuk_DET

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 13.11.
1968: St. Louis Blues käytti kolmea maalivahtia, kun se voitti New York Rangersin 3-1 Madison Square Gardenissa.
Kun Vic Hadfield vei Rangersin 1-0 -johtoon aivan ottelun alussa, Bluesin maalivahti Glenn Hall hermostui ja puhui itselleen suihkukomennuksen. Kakkosena ollut tulokasvahti Robbie Irons otti Hallin paikan, mutta loukkaantui hänelle varatun kahden minuutin lämmittelyn aikana. Hän taisteli maalin suulla kolme minuuttia, mikä riitti Jacques Plantelle, joka kiiruhti lehdistökatsomosta pukuhuoneeseen, vaihtoi varusteet ja luisteli maalin suulle, kun ottelua oli pelattu hieman yli viisi minuuttia.

Plante torjui 23 kertaa, eikä päästänyt yhtään maalia.
- Harmi, että tästä ei merkitä minulle nollapeliä, Plante vitsaili. Hänellä ei tietysti ollut aavistustakaan, että Blues saisi odottaa seuraavaan voittoaan Madison Square Gardenissa peräti 12 vuotta.
Ironsille ei merkitty yhtään torjuntaa, ja hänen NHL-uransa päättyi siihen. Sen pituudeksi merkitään kolme minuuttia ja yksi sekunti.
MUITA MERKKIPAALUJA
1934: St. Louis Eaglesin Ralph Bowman teki NHL-historian ensimmäisen rangaistuslaukausmaalin ottelussa Montreal Maroonsia vastaan. Maali oli St. Louis Eaglesin ainokainen, sillä Maroons voitti ottelun 2-1. Se oli myös Bowmanin ensimmäinen NHL-maali. Liigassa oli sitä ennen tuomittu vain yksi rangaistuslaukaus.
1955: Detroit Red Wings ja Boston Bruins pelasivat maalittoman tasapelin Boston Gardenissa. Joukkueet olivat pelanneet maalittoman tasapelin myös tasan viikkoa aiemmin. Detroitilla oli molemmissa otteluissa maalissaan tulokasvahti Glenn Hall, Bostonilla Terry Sawchuk. Hallille nollapeli oli uran neljäs, Sawchuk oli pitänyt nollan jo 60 kertaa aiemmin.

terrysawchuk-tdih-11-13

1982: Tony Espositosta tuli neljäs 400 voiton rajapyykkiin yltänyt maalivahti kautta aikojen. Hän torjui 34 kertaa, kun Chicago Blackhawks voitti Detroit Red Wingsin 3-2 vieraissa. Voittomaalin iski Tom Lysiak ylivoimalla kolmannen erän puolivälissä.
1984: Bernie Nicholls teki maalin kaikissa neljässä erässä ensimmäisenä pelaajana kautta aikojen. Hän iski maalin kaikissa varsinaisen peliajan kolmessa erässä ja ratkaisi sitten Los Angelesin voiton Quebec Nordiquesista, kun jatkoaikaa oli pelattu 2.57.
2006: Buffalo Sabres voitti jo kymmenennen peräkkäisen vierasottelunsa kauden alusta lähtien, kun se kukisti Carolina Hurricanesin 7-4. Jochen Hecht teki kaksi maalia.
2008: Bruins oli hävinnyt Montreal Canadiensille 12 kertaa peräkkäin, mutta onnistui katkaisemaan putken komealla 6-1-voitolla. Marco Sturm ja Stephane Yelle tekivät kaksi maalia mieheen.