Williams_Roloson

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 5.6.
2006: Carolina Hurricanes teki seurahistoriansa ensimmäisestä Stanley Cup -loppuottelusta ikimuistoisen nousemalla voittoon ennätystä sivuavalla tavalla.

Hurricanes oli jo kolme maalia tappiolla Edmonton Oilersia vastaan pelatussa finaalisarjan avausottelussa RBC Centerissä, mutta pystyi nousemaan vielä 5-4 voittoon. Fernando Pisani, Chris Pronger (kautta aikain ensimmäinen onnistunut rangaistuslaukaus finaaleissa) ja Ethan Moreau veivät Oilersin 3-0 johtoon, kun toista erää oli jäljellä alle kolme minuuttia.
Hurricanes sai kuitenkin kipinää , kun Rod Brind'Amour iski kavennusmaalin vielä ennen erätaukoa. Carolina rynnisti 4-3 johtoon päätöserän ensimmäisen puolikkaan aikana, kun Ray Whitney osui kahdesti ja Justin Williams kerran.
Ales Hemsky tasoitti ottelun 4-4:ään ajassa 13.31, mutta Oilers menetti hetken kuluttua maalivahtinsa Dwayne Rolosonin, joka oli pelannut tuohon mennessä kaikki Edmontonin playoff-ottelut. Roloson loukkasi polvensa, ja hänen pudotuspelikeväänsä päättyi siihen.
Brind'Amour laukoi ottelun voittomaalin 32 sekuntia ennen loppusummeria Rolosonin tilalle tulleen Ty Conklinin tyrittyä kiekon kanssa maalinsa takana.
- Heillä oli kai hieman sekaannusta siitä, kuka ottaisi kiekon, kun veskarikin harhaili maalin takana. Minun ei tarvinnut kuin tyrkätä kiekko tyhjään rysään, Brind'Amour kertoi.
Hurricanesista tuli NHL-historian kuudes joukkue, joka on noussut Stanley Cup -loppuottelun voittoon oltuaan jo kolme maalia tappiolla.
MUITA MERKKIPAALUJA
1963: NHL piti ensimmäisen varaustilaisuutensa (Amateur Draft) Montrealin Queen Elizabeth Hotelissa. Kuusi seuraa varasi kaikkiaan 21 pelaajaa. Tilaisuudessa ensimmäisenä varannut Montreal Canadiens poimi hyökkääjä Garry Monahanin. Detroit Red Wings varasi toisena hyökkääjä Peter Mahovlichin, joka oli toinen noista 21 pelaajasta, jotka pääsivät uransa aikana pelaamaan liigan tähdistöottelussa. Toinen heistä oli puolustaja Jim McKenny, jonka Toronto Maple Leafs varasi 17. vuorolla.
1993: John LeClair iski maalin jatkoerässä 34 sekunnin pelin jälkeen ja ratkaisi Montrealille 4-3 voiton kotijoukkue Los Angeles Kingsistä kolmannessa cup-finaalissa. Kyseessä oli Canadiensille yhdeksäs peräkkäinen jatkoaikavoitto playoff-ottelusta, mikä oli NHL:n ennätys. LeClairin osuma pilasi Kingsin hienon kirin. Los Angeles oli toisessa erässä tappiolla jo 0-3, mutta nousi tasoihin Luc Robitaillen, Tony Granaton ja Wayne Gretzkyn maaleilla.
1997: Kotijoukkue Red Wings mätti kuusi peräkkäistä maalia ja rynni 6-1 voittoon Philadelphia Flyersista kolmannessa cup-finaalissa. LeClair vei Flyersin 1-0 johtoon avauserässä ajassa 7.03, mutta Detroitin kapteeni Steve Yzerman tasoitti pelin kaksi minuuttia myöhemmin. Sergei Fedorov teki 2-1 johtomaalin ajassa 11.05 ja kirjautti ottelussa lopulta tehot 2+2. Red Wings meni voittonsa myötä finaalisarjassa 3-0 johtoon.
2003: New Jersey Devils sivusi Oilersin vuonna 1988 tekemää NHL:n yhden kauden pudotuspeliennätystä ottamalla 11. kotivoittonsa. Devils kaatoi viidennessä Stanley Cup -finaalissa Mighty Ducks of Anaheimin maalein 6-3. Jamie Langenbrunner teki päätöserässä kaksi maalia ja varmisti voiton New Jerseylle, joka meni finaalisarjassa 3-2 johtoon.
2004: Martin St. Louis iski maalin, kun Tampa Bay Lightningin ja Calgary Flamesin välisen kuudennen cup-finaalin toista jatkoerää oli pelattu 33 sekuntia. St. Louisin maali toi Tampalle 3-2 voiton. Brad Richards teki toisessa erässä kaksi ylivoimamaalia ja alusti St. Louisin jatkoaikaosuman. Lightning tasoitti finaalisarjan voitot 3-3:een.
2013: Patrice Bergeron upotti kiekon maaliin toisessa jatkoerässä ajassa 15.19 ja ratkaisi kotijoukkue Boston Bruinsille 2-1 voiton Pittsburgh Penguinsista Itäisen konferenssin kolmannessa finaalissa. Tuukka Rask torjui Bostonin maalilla 52 kertaa. Bruins meni voittonsa myötä ottelusarjassa 3-0 johtoon