Esposito_Tony_hero_uncropped2_2568x1444

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 26.3.
1980:Chicago Black Hawksin Tony Espositosta tuli NHL-historian ensimmäinen maalivahti, joka on torjunut kahdeksalla kaudella vähintään 30 voittoa.

Esposito saavutti merkkipaalun, kun Chicago voitti vieraissa Quebec Nordiquesin 7-2. Kyseessä oli Black Hawksin ensimmäinen voitto Quebecissä.
Päivälleen 10 vuotta aiemmin Esposito oli rikkonut Harry Lumleyn 16 vuotta vanhan nollapeliennätyksen pitämällä maalinsa puhtaana 14. kerran samalla kaudella, kun Chicago kaatoi Detroit Red Wingsin 1-0.
MUITA MERKKIPAALUJA
1919: Seattle Metropolitans ja Montreal Canadiens mittelivät Stanley Cup -finaaleissa paras viidestä -järjestelmällä. Neljäs finaaliottelu päättyi varsinaisen peliajan sekä 20 minuutin jatkoajan jälkeen tasan 0-0. Canadiens tasoitti sarjan kolme päivää myöhemmin voittamalla jatkoajalla 4-3, mutta sen jälkeen kumpikaan joukkue ei enää kyennyt pelaamaan peliäkään influenssaepidemian takia. Ensimmäistä kertaa NHL:n historiassa finaalisarja jäi kesken, eikä Stanley Cupia voittanut kukaan.
1936: Toronto Maple Leafs teki NHL:n pudotuspelien yhden erän ylivoimamaalien ennätyksen iskemällä kiekon toisessa erässä neljä kertaa maaliin ja voittamalla Boston Bruinsin neljännesfinaalien toisessa ottelussa lukemin 8-3. Toronton tehomies oli pisteet 3+1 rohmunnut Charlie Conacher.
1961: Black Hawks otti Canadiensista 2-1 voiton Chicago Stadiumissa pelatussa playoffien semifinaalisarjan kolmannessa ottelussa. Murray Balfour iski voittomaalin, kun kolmatta jatkoerää oli pelattu 12.12. Montrealin Dickie Moore oli passitettu jäähyaitioon 28 sekuntia aiemmin.
1986: Minnesota North Starsin keskushyökkääjä Neal Brotenista tuli NHL-historian ensimmäinen yhdysvaltalaissyntyinen pelaaja, joka on tehnyt 100 pistetä kaudessa. Hän saavutti merkkipaalun alustettuaan kaksi osumaa, kun Minnesota voitti vieraissa Maple Leafsin 6-1.
1988: Hattutempun tehneestä Los Angeles Kingsin Jimmy Carsonista tuli NHL-historian toiseksi nuorin pelaaja (19 vuotta ja 8 kuukautta), joka on tehnyt 50 maalia kaudessa. Hän rikkoi 50 osuman rajan avauserässä ajassa 19.05 lauottuaan illan toisen maalinsa, kun Kings voitti Blackhawksin Inglewoodin Forumissa 9-5. Carson täydensi hattutemppunsa toisen erän alussa ja kruunasi iltansa vielä syöttöpisteellä kolmannessa. Hän saavutti samalla ensimmäistä kertaa urallaan 100 tehopisteen rajapyykin.
1999: Colorado Avalanchen veräjänvartija Patrick Roy nousi Jacques Planten rinnalle jakamaan NHL-maalivahtien kaikkien aikojen voittotilaston (runkosarja ja playoffit) kärkipaikan. Roy otti uransa 505. voiton 19 torjunnalla, kun Avalanche kaatoi Washington Capitalsin McNichols Arenassa maalein 3-1.
2002: Maple Leafs teki seuraennätyksensä iskemällä neljä maalia minuutin ja 25 sekunnin sisään, kun se rökitti Tampa Bay Lightningia Air Canada Centressä lukemin 7-2. Toronto johti ottelua 3-2, ja sitten Robert Reichel aloitti maalijuhlat päätöserässä ajassa 5.10. Mats Sundin teki seuraavan osuman ajassa 5.53, ja Tie Domi napautti pari häkkiä pelikellon näyttäessä 6.09 ja 6.35.