Lindros_519

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 20.5.
1975: Buffalo Sabres päihitti sekä Philadelphia Flyersin että sumun kolmannessa Stanley Cup -loppuottelussa.

Buffalon kuuma ja kostea ilta sekä ilmastoimaton Memorial Auditorium eivät olleet hyvä yhdistelmä jääkiekko-ottelun kannalta. Peli jouduttiin keskeyttämään varsinaisella peliajalla viisi kertaa. Sabresin puolustaja Bill Hajt iski pelin tasan 4-4:ään päätöserän puolivälissä, joten mentiin jatkoajalle. Jatkoerässä peli keskeytyi seitsemän kertaa, ja pelaajat sekä kenttähenkilökunta yrittivät hälventää sumua luistelemalla ympäriinsä.
Lopulta Buffalon Rene Robert iski ratkaisumaalin Bernie Parentin taakse, kun jatkoerää oli takana 18.29.
- Näin Robertin laukauksen liian myöhään. Oli yllättävää, että jatkoerä kesti niin kauan. En meinannut nähdä kiekkoa punaviivalta. Jos kolme kaveria hyökkäsi ja yksi syötti punaviivalta, niin kiekkoa ei voinut nähdä. Pelin olisi voinut voittaa hyvällä laukauksella punaviivalta, Parent kertoi.
MUITA MERKKIPAALUJA
1986:Montreal Canadiens ja Calgary Flames iskivät neljä maalia minuutissa ja 34 sekunnissa kolmannen Stanley Cup -loppuottelun avauserässä. Kyseessä olivat neljä nopeinta cup-finaalissa tehtyä maalia. Joel Otton ylivoimamaali ajassa 17.59 vei Flamesin 2-1 johtoon, mutta Bobby Smith, Mats Näslund ja Bob Gainey käänsivät Canadiensin tappioaseman 4-2 johdoksi ennen erätaukoa. Montreal voitti ottelun lopulta 5-3 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.
1992:Chicago Blackhawks sivusi yhden pudotuspelikevään ennätystä voittamalla 10. peräkkäisen playoff-ottelunsa. Jeremy Roenick osui jatkoerässä ajassa 2.45 ja ratkaisi Blackhawksille 4-3 voiton Edmonton Oilersista Northlands Coliseumissa pelatussa Campbell-konferenssin kolmannessa finaalissa. Blackhawks oli tappiolla jo 0-2, mutta sai tehtyä toisessa erässä kolme maalia. Oilers-puolustaja Brian Glynn laukoi peli tasoihin kolmannessa erässä, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoerästä.
1993:Montreal teki NHL:n ennätyksen voittamalla seitsemännen peräkkäisen jatkoerään venyneen playoff-ottelunsa. Guy Carbonneau iski ratkaisun ajassa 12.34, ja Canadiens voitti New York Islandersin Nassau Coliseumissa pelatussa Wales-konferenssin kolmannessa finaalissa 2-1. Vincent Damphousse tasoitti pelin 1-1:een, kun kolmatta erää oli jäljellä 5.14. Patrick Roy torjui ottelussa 31 kertaa ja auttoi osaltaan Canadiensin ottelusarjassa 3-0 johtoon.
1997: Eric Lindros iski NHL-uransa ensimmäisen playoff-hattutempun ja johdatti Flyersin 6-3 voittoon New York Rangersista Madison Square Gardenissa pelatussa Itäisen konferenssin välieräsarjan kolmannessa ottelussa. Lindros teki ensimmäisen Philadelphian kahdesta avauserän maalista ja vei joukkueensa 3-2 johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu 6.35. Lindros viimeisteli hattutemppunsa laukomalla kiekon tyhjään maaliin päätöserän lopulla.
2002: Detroit Red Wingsin puolustaja Chris Cheliosista tuli ensimmäinen yhdysvaltalaissyntyinen NHL-pelaaja, joka on pelannut 200 playoff-ottelussa. Hän saavutti merkkipaalun Joe Louis Arenassa pelatussa Red Wingsin ja Colorado Avalanchen välisessä lännen toisessa finaalissa. Kun Detroitin kapteeni Steve Yzerman syötti Nicklas Lidströmin maalin kolmannessa erässä, hänestä tuli Red Wingsin seurahistorian toinen pelaaja, joka on saavuttanut pudotuspeleissä 100 syöttöpisteen rajan. Avalanche kuitenkin voitti ottelun 4-3 Chris Druryn lauottua ratkaisumaalin jatkoerässä ajassa 2.17.