USA-WCH-96 9-14

KIEKKOHISTORIASSA TÄNÄÄN: 14.9.
1996: Yhdysvallat tekee neljä maalia kolmannen erän lopulla, yllättää Kanadan 5-2 kolmannessa finaaliottelussa ja voittaa kaikkien aikojen ensimmäisen World Cupin.

Yhdysvallat ja Kanada ovat otteluvoitoissa tasatilanteessa 1-1, ja Montrealissa pelatussa kolmannessa finaaliottelussa tilanne on 1-1 kahden pelatun erän jälkeen. Kanada siirtyy 2-1 -johtoon puolustaja Adam Footen maalilla, kun kolmatta erää on jäljellä 7.10. Brett Hull ja Tony Amonte kuitenkin iskevät maalin mieheen 43 sekunnin aikana, ja Yhdysvallat siirtyy 3-2 -johtoon. Derian Hatcher iskee kiekon tyhjään maaliin ja Adam Deadmarsh viimeistelee loppunumeroiksi 5-2. Yhdysvallat nappaa suurimman voittonsa sitten vuoden 1980, kun Miracle on Ice -joukkue voittaa kultaa Lake Placidin olympialaisissa.
Mike Richter pitää Yhdysvallat pelissä mukana upeilla torjunnoillaan ja saa arvokkaimman pelaajan palkinnon.

richter usa save

MUITA MERKKIPAALUJA:
1972: Laajennusjoukkue New York Islanders avaa ensimmäisen harjoitusleirinsä Kanadan Ontariossa. Islanders merkkauttaa avauskaudellaan hieman epämiellyttävät NHL:n ennätykset: vähiten voittoja (12-60-6) ja pisteitä (30) yhdellä kaudella.
2000: Vancouver Canucksin vuonna 1999 varaamat (2. ja 3. pelaaja) Daniel Sedin ja Henrik Sedin debytoivat pelatessaan MoDota vastaan Tukholmassa järjestetyssä NHL:n haasteottelussa. Daniel pelaa Henrikin johtaman ketjun vasemmassa laidassa ja iskee entistä joukkuettaan vastaan yhden maalin sekä antaa kaksi maalisyöttöä. Canucks voittaa ottelun 5-3. Seuraavana päivänä Canucks kukistaa Djurgårdenin 2-1 jatkoajalla, ja Daniel tekee voittomaalin. Canucks voittaa koko turnauksen.

Sedin brothers

2004: Shane Doan vie joukkueensa johtoon kolmannen erän alussa, ja Kanada lyö Suomen 3-2 Torontossa pelatussa World Cupin finaalissa. Kanada merkkauttaa maalin jokaisen erän ensimmäisestä laukauksesta, ja Doan ohittaa Miikka Kiprusoffin, kun kolmatta erää on pelattu 34 sekuntia. Vincent Lecavalier on Kanadan paras pistemies tehoillaan 2+5=7, ja hän saa parhaan pelaajan palkinnon.