Koivu_2

Yön seitsemän ottelun kierroksesta peräti viisi päättyi yhden maalin erolla ja neljässä ottelussa ratkaisua haettiin varsinaisen peliajan jälkeen. Tiukkojen otteluiden vastapainona nähtiin Flamesin suurinumeroinen maali-iloittelu Ducksin kustannuksella.

Pelatut ottelut ja suomalaiset
Los Angeles Kings - Montreal Canadiens 4-5 vl
Kingsin ja Canadiensin välisen ottelun ratkaisu jouduttiin hakemaan voittolaukauskilpailusta, jossa Paul Byron teki ratkaisumaalin neljännellä kierroksella. Joukkueiden kapteenit Max Pacioretty (2+1) ja Anze Kopitar (0+3) näyttivät esimerkkiä kolmen pisteen iltapuhteilla. Myös Canadiensin venäläishyökkääjä Alexander Radulov (1+2) keräsi kolme tehopistettä. Montrealin Artturi Lehkonen jäi ilman tehopisteitä.

Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning 1-0 ja
Kotijoukkueen Cam Ward (30/30) veti lopulta pidemmän korren maalivahtien taistelussa Ben Bishopia (29/30) vastaan. Hurricanesin hyökkääjä Phillip Di Giuseppe iski ratkaisumaalin jatkoajalla. Osuma oli kanadalaisen NHL-uran avausmaali. Sekä Tampa Bayn Valtteri Filppula että Carolinan Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä.
Nashville Predators - Philadelphia Flyers 2-4
Romuluinen Wayne Simmonds oli kahdella maalillaan voiton takuumies Philadelphian ottaessa peräti viidennen perättäisen voittonsa. Nashvillen tulokasmaalivahti Juuse Saros torjui ottelussa 24 kertaa ja Flyersin maalivahti Steve Mason puolestaan ennätti kiekon tielle 30 kertaa. Ottelun voittomaaliksi jäi itävaltalaisen Michael Rafflin komea soolomaali toisessa erässä.
New York Islanders - Detroit Red Wings 3-4 ja
Red Wings katkaisi kolmen ottelun voittoputkessa liitäneen Islandersin vireen jatkoaikavoitolla. Puolustaja Danny DeKeyserin komea rannelaukaus upposi Jaroslav Halakin selän taakse heti jatkoajan toisella minuutilla. Red Wingsin tehokkainta osastoa edustivat puolustaja Mike Green (2+0), ruotsalaishyökkääjä Henrik Zetterberg (1+1) ja slovakialaishyökkääjä Tomas Tatar (0+2). Islandersin Halak torjui ottelussa 30 kertaa ja Red Wingsin Petr Mrazek 32 kertaa.
Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets 1-2
Connor Hellebuyck pohjusti Jetsin vierasvoittoa 25 torjunnallaan ja hyökkääjä Andrew Copp iski voittomaalin kolmannessa erässä. Hellebuyck oli ottelun viimeisen neljän minuutin ajan varsinaisessa kiekkosateessa, mutta ei päästänyt seitsemästä laukauksesta yhtään taakseen. Chicagon ainokaisesta vastasi Artemi Panarin kauden kymmenennellä osumallaan. Maaliin syötön antoi hänen tutkaparinsa Patrick Kane. Winnipegin Patrik Laine ei päässyt ottelussa tehipisteille.

Calgary Flames - Anaheim Ducks 8-3
Johnny Gaudreaun (1+1) paluu toimi varsinaisena piristyruiskeena Flamesille joukkueen kylvettäessä Ducksia suurinumeroisesti. Ryan Kesler toi ottelun tasoihin 1-1 toisen erän alussa, mutta Calgary meni tämän jälkeen menojaan seitsemällä perättäisellä maalillaan. Flamesin tehokkaimpina hääräsivät identtiset 1+2-tehot iskeneet Matt Stajan, Alex Chiasson ja Sam Bennett. Kesler teki kaksi Anaheimin maaleista kasvattaen kauden maalisaldoaan jo yhteentoista. Anaheimin Sami Vatanen ja Calgaryn Jyrki Jokipakka eivät keränneet ottelussa tehopisteitä.
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 1-2 ja
Minnesotan kapteeni Mikko Koivu ratkaisi vierailijoiden voiton jatkoajan neljännellä minuutilla kauden kuudennella maalillaan. Varsinaisen peliajan kummatkin maalit nähtiin avauserässä. Pat Maroon vei Oilersin johtoon jo ajassa 2:56 ja tehot 1+1 summannut Charlie Coyle toi Minnesotan tasoihin alle minuutti ennen erän loppua. Wildin Erik Haula ja Mikael Granlund jäivät ilman tehopisteitä.