Kasperi

Kasperi Kapanen teki NHL-uransa ensimmäisen maalin ja käynnisti Toronto Maple Leafsin kirin kohti voittoa pudotuspelipaikan tuoneessa ottelussa. Myös Mikko Rantanen, Artturi Lehkonen, Erik Haula ja Iiro Pakarinen pääsivät maalien makuun lauantain kierroksella.

Kasperi Kapanen teki NHL-uransa ensimmäisen maalin ja käynnisti Toronto Maple Leafsin kirin, joka johti lopulta ottelun voittoon sekä pudotuspelipaikan varmistumiseen. Myös Mikko Rantanen, Artturi Lehkonen, Erik Haula ja Iiro Pakarinen pääsivät maalien makuun lauantain kierroksella.

Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 5-3
Maple Leafsin Kasperi Kapanen teki NHL-uransa ensimmäisen maalin hänet aikanaan varannutta Penguinsia vastaan. Maali nosti Maple Leafsin 3-3-tasalukemiin kolmannen erän loppupuolella. Kapasen jälkeen osuivat vielä Connor Brown ja kauden 40. täysosumansa tehnyt Auston Matthews, jotka varmistivat voiton Maple Leafsille. Matthewsista tuli historian neljäs alle 20-vuotias tulokas, joka on saavuttanut 40 täysosuman rajan.
Voittonsa myötä Kapasen ja Leo Komarovin Toronto kasvatti ratkaisevan eron pudotuspeliviivan alapuolella oleviin New York Islandersiin ja Tampa Bay Lightningiin. Torontossa pelataan ensi viikosta alkaen pudotuspelikiekkoa ensimmäistä kertaa vuoden 2013 jälkeen.

New Jersey Devils - New York Islanders 2-4
Ennen lauantain kierrosta Islanders elätteli vielä toiveita pudotuspelipaikasta ja hoiti oman tonttinsa voittamalla Devilsin kaksi osumaa iskeneen Anders Leen johdolla. Maple Leafsin voitto kuitenkin torpedoi Islandersin pudotuspelihaaveet.
Detroit Red Wings - Montreal Canadiens 2-3 ja.
Viimeisen runkosarjaottelunsa pelanneen Canadiensin Artturi Lehkonen oli jälleen tehokkaana ja laukoi 2-2-tasoitusmaalin toisen erän lopussa. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle, ja voittomaalin teki Canadiensin Alex Galchenyuk.

Ottawa Senators - New York Rangers 3-1
Senators varmisti Atlantic-divisioonan kakkossijan kukistaessaan Rangersin. Mike Hoffman ja Derick Brassard avasivat maalihanat toisessa erässä. Kolmannen erän alkupuolella Jean-Gabriel Pageau vei Ottawan jo 3-0-johtoon. Rangersin Mika Zibanejadin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla tekemä kavennus oli sarjapisteiden jakamisen kannalta merkityksetön. Puolustaja Jyrki Jokipakka ei ollut Senatorsin kokoonpanossa, eikä Antti Raantakaan saanut vastuuta Rangersin maalilla.
Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 4-2
Blue Jackets etenee kirkkaasti pudotuspeleihin, mutta viime otteluissa joukkueen suoritustaso ei ole ollut lähelläkään parasta. Lauantain kierroksella joukkue kärsi kuudennen peräkkäisen tappion. Flyersin Valtteri Filppula jäi pisteittä, mutta muuten tehot jakautuivat melko tasaisesti 11 pelaajan kesken. Blue Jacketsin Markus Nutivaarakaan ei lihottanut pistepottiaan. Lauri Korpikoski ei mahtunut Columbuksen pelaavaan kokoonpanoon.
Boston Bruins - Washington Capitals 1-3
Itäisen konferenssin kärkijoukkue Capitals nappasi pisteet itselleen Marcus Johanssonin, Kevin Shattenkirkin ja Justin Williamsin täysosumilla. Bruins vaihtoi kolmesti antautuneen Anton Hudobinin (21 torjuntaa) tilalle Tuukka Raskin (8 torjuntaa) toisella erätauolla. Raskia ei yllätetty kertaakaan, mutta Bruinsin hyökkäys ei saanut kiriä aikaan. Joukkueen ainoaksi maaliksi jäi Colin Millerin toisessa erässä tekemä 1-1-tasoitus.
Carolina Hurricanes - St. Louis Blues 4-5 vl.
Blues varmisti Central-divisioonan kolmannen sijan voittaessaan Hurricanesin voittolaukauskilpailun päätteeksi. Ratkaisevan maalin teki Vladimir Tarasenko, joka nappasi varsinaisella peliajalla syöttöpisteet joukkueensa 1-0 ja 2-2-maaleihin. Hurricanesin Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen jäivät pisteittä, mutta kummankin plus-miinuslukema oli +1. Jori Lehterä ei ollut Bluesin kokoonpanossa.
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3-2 ja.
Kings jää pudotuspelien ulkopuolelle ja pelaa enää kunniastaan. Lauantaina joukkue taisteli varsinaisen peliajan päätösminuutilla lukemat tasoihin, kun Dustin Brown venytti maalillaan pelin jatkoajalle. Voittomaalin teki lopulta Kingsin Drew Doughty, joka aiheutti lännen kärkijoukkue Blackhawksille neljännen peräkkäisen tappion.
Florida Panthers - Buffalo Sabres 3-0
Pudotuspelien ulkopuolelle jäävä Panthers sai käännettyä kurssiaan, kun joukkue katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa Sabresin kustannuksella. Avausmaalin teki Nick Bjugstad, ja tämän jälkeen Jaromir Jagr syötti Jonathan Huberdeaun kahdesti maalintekoon. Yksi Panthersin avainpelaajista oli 30 kertaa torjunut maalivahti James Reimer. Loukkaantuneet Jussi Jokinen ja Aleksander Barkov eivät olleet Panthersin kokoonpanossa. Sabresin Rasmus Ristolainen kellotti joukkueen kenttäpelaajista eniten peliaikaa: 22.56.
Winnipeg Jets - Nashville Predators 2-1
Pekka Rinne torjui Predatorsin maalilla 34 kertaa, mutta Jets käänsi pelin päätöserässä Kyle Connorin ja Blake Wheelerin täysosumilla. Jets jää pudotuspelien ulkopuolelle, mutta Predators oli jo aiemmin varmistanut paikkansa. Jetsin Patrik Laine ja Joel Armia jäivät pisteittä.
Dallas Stars - Colorado Avalanche 4-3 vl.
Mikko Rantanen teki toisen erän lopussa Avalanchen 1-2-kavennuksen, joka poiki kolmannen erän alkupuolelle hyvän kirin. Avalanche nousi Gabriel Landeskogin maalilla tasoihin ja Nathan MacKinnonin maalilla ohi. Starsin Esa Lindell syötti kuitenkin Tyler Seguinille maalintekopaikan, josta Seguin iski 3-3-tasoituksen päätöserän loppupuolella. Ottelu ratkesi lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa Seguin oli ainoa maalinteossa onnistunut pelaaja. Kari Lehtonen torjui Starsin maalilla kaikki Avalanche-pelaajien yritykset voittolaukauskilpailussa.

Arizona Coyotes - Minnesota Wild 1-3
Erik Haula teki Wildin 1-0-maalin avauserässä, ja Mikko Koivu syötti kolmannessa erässä Martin Hanzalin iskemän 3-1-osuman. Mikael Granlund oli sivussa Wildin ja Teemu Pulkkinen Coyotesin kokoonpanosta.
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 2-3
Iiro Pakarinen vei Oilersin 3-1-johtoon kolmannessa erässä, ja Pakarisen osuma lopulta ottelun voittomaaliksi. Oilers on Pacific-divisioonassa toisena, mutta voi edelleen nousta jopa ykköseksi ohi Anaheim Ducksin. Markus Granlund oli pitkäaikaispotilaana sivussa Canucksin kokoonpanosta.

San Jose Sharks - Calgary Flames 3-1
Sharks voitti viimeisessä runkosarjaottelussaan Flamesin ja sijoittuu Pacific-divisioonassa kolmanneksi. Sharksin maalintekijät olivat Chris Tierney, Mikkel Bödker ja Daniel O'Regan. Joonas Donskoi jäi pisteittä.