kakko rantanen split

NHL:n harjoitusottelut laitettiin pakettiin lauantaina 11 ottelun voimin. Runkosarja alkaa tulevana tiistaina. Lauantain suurimpiin suomalaisnimiin kuuluivat Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja New York Rangersin Kaapo Kakko. Tehopisteille ylsivät myös Florida Panthersin Aleksander Barkov ja Chicago Blackhawksin Henrik Borgström.

Colorado Avalanche - Dallas Stars 4-2
Mikko Rantanen näytteli isoa roolia Coloradon voitossa. Ensiksi suomalaistähti vei joukkueensa 2-1 johtoon toisessa erässä, ja päätöserässä hän alusti Nathan MacKinnonin tekemän 3-1 rysän, joka jäi ottelun voittomaaliksi. MacKinnon oli ottelun tähti kahdella täysosumallaan. Starsin pelaajista Denis Gurianov saalisti tehot 1+1. Dallasin kokoonpanosta puuttuivat Roope Hintz, Joel Kiviranta ja Jani Hakanpää, mutta Miro Heiskanen (peliaika 25.44) ja Esa Lindell (21.02) nähtiin tositoimissa. Rantasen (18.50) lisäksi Avalanchen riveissä pelasi jälleen tulokashyökkääjä Sampo Ranta (14.01), jolla oli hankala ilta: pisteittä jäänyt hyökkääjä otti peräti neljä kahden minuutin jäähyä.

New York Islanders - New York Rangers 4-5 ja.
New Yorkin paikallisväännöstä muotoutui huippujännittävä taisto, jossa maaleja taottiin pääsääntöisesti vuorotellen. Kaapo Kakko alusti toisen erän alussa Rangersin 2-1 johtomaalin, jonka viimeisteli Ryan Strome. Seuraavan kerran verkot heiluivat vasta kolmannessa erässä, jossa syntyi peräti viisi osumaa. Niistä neljä nähtiin erän ensimmäisellä puoliskolla. Filip Chytil vei vieraat 4-3 johtoon ajassa 49.38, mutta Islandersin Mathew Barzal venytti pelin jatkoajalle tasoittamalla ajassa 59.09. Ratkaisumaalin ampui jatkoajalla Chytil, joka viimeisteli samalla hattutempun. Chytilin kolmannen osuman alusti Kakko, joka keräsi ottelussa kaksi syöttöpistettä. Islandersin suurimmat onnistujat olivat Barzal ja Anders Lee, jotka molemmat iskivät tehot 2+1.

NYI-NYR: Chytilille hattutemppu harjoitusottelussa

Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 2-4
Panthers vyöryi kohti Lightningin maalia, mutta tähtimaalivahti Andrei Vasilevskiy koitui liian kovaksi esteeksi. Venäläinen Stanley Cup -voittaja pysäytti kiekon peräti 45 kertaa ja antautui vain kahdesti. Tampa Bayn sankareita olivat myös kahdesti osunut Patrick Maroon ja kolme maalia syöttänyt Ondrej Palat. Panthersin Aleksander Barkov oli alustamassa Sam Reinhartin 2-1 osumaa toisessa erässä, mutta kotijoukkue kompuroi pahasti viimeisellä 20-minuuttisella, jonka Lightning vei nimiinsä 3-0. Barkov pelasi 19.22, kun taas Anton Lundell sai alleen 14.31 ja Eetu Luostarinen 13.26 minuuttia. Toisen ottelunsa Panthersin paidassa pelannut Lundell keräsi jälleen valmennuksen kehut ja esitti väkeviä otteita etenkin alivoimapelissä.
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 5-1
Minnesota sai vahvan alun Ryan Hartmanin osuessa ajassa 2.42, mutta osuma jäi Wildin viimeiseksi. Vajaat 15 minuuttia peliaikaa kerännyt Blackhawksin suomalaishyökkääjä Henrik Borgstrom tasoitti ajassa 12.58, ja tehot 1+2 latonut Alex DeBrincat ampui voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman reilua minuuttia myöhemmin. Chicagon suurimpiin sankareihin lukeutui viime kauden loukkaantumisen takia väliin jättänyt Jonathan Toews, joka osui kahdesti. Koko ottelun Wildin maalilla pelannut Kaapo Kähkönen antautui viidesti ja torjui 32 kertaa.

CHI-MIN: DeBrincat vippaa maalin Toewsin kautta

Buffalo Sabres - Detroit Red Wings 3-1
Ottelun avausmaalia saatiin odotella lähes puoliväliin asti, kunnes Buffalon John-Jason Peterka rikkoi kuparisen ajassa 26.00. Isännät saivat olla johtoasemassa vain viisi minuuttia Sam Gagnerin tasoitettua ottelun puolivälin jälkeen, mutta Sabres vastasi vielä ennen erätaukoa. Zemgus Girgensons ampui 2-1 maalin alivoimalla vain 13 sekuntia ennen taukoa, ja tällä kertaa buffalolaisten johto kesti loppuun asti. Vinnie Hinostroza viimeisteli loppulukemiksi 3-1 ajassa 58.57. Buffalon Arttu Ruotsalainen ja Henri Jokiharju jäivät pisteittä. Ykkösylivoimassa pelannut Ruotsalainen sai peliaikaa 13.14 ja Jokiharju 18.59.
Nashville Predators - Carolina Hurricanes 4-3
Roman Josi toi Nashvillen 1-1 tasatilanteeseen toisen erän alussa ylivoimalla, ja siitä alkoi kotijoukkueen vyörytys. Predators vastasi ottelun kolmesta seuraavasta maalista, joista kaksi ensimmäistä syntyi vain muutaman minuutin kuluttua Josin osumasta. Voittomaaliksi jääneen 4-1 rysän laukoi Tanner Jeannot ajassa 52.20. Nashvillen Eeli Tolvanen (13.35) ja Mikael Granlund (17.51) jäivät pisteittä. Maalivahti Juuse Saros pelasi Nashvillen tolppien välissä, päästi yhden maalin ja torjui 23 kertaa. Sebastian Aho ja Teuvo Teravainen puuttuivat Carolinan riveistä, mutta Jesperi Kotkaniemi oli tositoimissa pelaten 19.18 minuuttia.

NSH-CAR: Trenin viimeistelee viileästi läpiajosta

Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 4-1
Alex Formenton teki Ottawalle helpottavan 1-1 tasoitusmaalin 13 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa, mutta Toronto otti homman haltuunsa toisessa erässä, jonka joukkue vei nimiinsä lukemin 3-0. Voittomaalista vastasi Nick Ritchie ajassa 25.35. Kotijoukkueen avainnimiä olivat puolustaja Morgan Rielly (1+1) ja John Tavares (1+1).
Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins 3-4 ja.
Sean Kuraly vei Blue Jacketsin 2-1 johtoon toisessa erässä, ja Max Domi latoi 3-1 maalin kolmannen erän alussa. Kahden maalin johtoasema ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti, sillä Bryan Rust ja Teodors Blugers toivat pingviiniryhmän tasoihin varsinaisen peliajan viimeisellä kymmenminuuttisella ja venyttivät ratkaisun jatkoajalle. Sankariksi nousi Jason Zucker, joka ratkaisi ottelun jatkoajan toisella minuutilla ylivoimalla. Penguinsin Kasperi Kapanen pelasi 17.28 ja jäi pisteittä. Columbuksen Patrik Laine oli jäällä liki 20 minuuttia ja tahkosi ylivoimaa yli viisi minuuttia, mutta tehoja ei syntynyt. Tehoitta jäi myös Mikko Lehtonen, joka pelasi Columbuksen takalinjoilla 15.32 minuuttia.
San Jose Sharks - Vegas Golden Knights 4-0
Sharks saa lähteä kauteen iso voitto allaan. Sharks näytti Vegasille kaapin paikan heti kättelyssä, kun Jonathan Dahlen latoi avausmaalin ottelun toisella minuutilla. Kevin Labanc lisäsi johdon kahteen viitisen minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen Sharks iski vielä maalit toisessa sekä kolmannessa erässä ja puolusti tiensä voittoon. Nollapelin torjunut Adin Hill pysäytti kiekon 25 kertaa. Sharksin puolustuksessa pelasi jälleen Santeri Hatakka, joka jäi pisteittä. Vajaat 17 minuuttia pelannut tulokaspuolustaja on yllättänyt harjoitusleirillä ja on aloittamassa kautensa NHL:ssä.

SJS-VGK: Burns saa maaliinsa apua Vegasin pelaajalta

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 2-3
Oilers loisti ottelun ensimmäisen puoliskon ajan, ja se riitti voittoon. Vieraat osuivat kahdesti ensimmäisessä erässä ja kerran toisessa erässä pitäen maalinsa puhtaana. Osumista vastasivat Evan Bouchard, Brendan Perlini ja Kailer Yamamoto, jolle kirjattiin ottelun voittomaali. Canucks osui kahdesti päätöserässä, mutta kotijoukkue ei kyennyt nousemaan rinnalle. Mikko Koskinen pelasi edmontonilaisten maalilla yhden erän ja torjui kaikki 11 laukausta. Oilersin Jesse Puljujärvi pelasi 14.24 ja jäi pisteittä.
Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 3-4 vl.
Kaikki varsinaisen peliajan erät päättyivät 1-1. Ducks oli johdossa kertaalleen, Kings kahdesti. Jatkoaika ei tuottanut maalia, joten paremmuus ratkottiin voittolaukauskilpailussa, jossa pidemmän korren veti Ducks. Voitto-osuman taituroi Max Comtois, joka vastasi varsinaisella peliajalla 3-3 tasoitusmaalista kolmannessa erässä. Ducksin sankareihin lukeutui myös Trevor Zegras, joka saalisti tehot 1+2. Kingsin peliä johti kaksi osumaa tehnyt Gabriel Vilardi, joka upotti myös voittolaukauksensa.