LAK-NYR: Kakko puttaa irtokiekon sisään maalin edestä

New York Rangersin alkukausi on ollut ailahteleva, mihin yhtenä suurena syynä on ollut materiaalin leveyden puuttuminen. Kärkitekijät Mika Zibanejadin, Artemi Panarinin ja Adam Foxin johdolla takovat tulosta, mutta alemmista kentistä ei ole tullut tarpeeksi tulitukea.

Kauden 20 ottelustaan 10 voittoa ja 24 sarjapistettä kerännyt Rangers on Metropolitan-divisioonassa neljäntenä, mikä on odotuksiin nähden alakanttiin. Valmennus on päättänyt hakea leveyttä kokoamalla taas yhteen "Kid Line" -nuorisokentän, jossa keskellä pelaa Filip Chytil, laidoilla Kaapo Kakko ja Alexis Lafrenière.
Ykköskierroksella varatuista pelaajista koottu ketju ihastutti raikkaalla, nopealla ja tehokkaalla pelillään viime kauden playoffeissa, kun Rangers paineli Itäisen konferenssin finaaleihin saakka. Vitja on ollut taas viime pelit yhdessä, mutta tulosta ei ollut tullut odotettuun tahtiin, kunnes tiistain kierros muutti asetelmat ja näytti, että nuorisokolmikko alkaa saada juonesta kiinni.
Rangers kaatoi Los Angeles Kingsin vieraissa 5-3, ja Kakon kentällinen näytteli voitossa suurta roolia. Kolmikko painoi peliä toistuvasti Kingsin päätyyn ja loi useita maalintekopaikkoja. Osumia syntyi kaksi, joista toisen teki Kakko ja toisen puolustaja Braden Schneider. Chytil ja Lafrenière nappasivat syötöt molempiin osumiin.
Kakko oli tehnyt viimeksi pelaamissaan 15 ottelussa vain yhden osuman, ja maaliton putki oli kasvanut kuuteen otteluun. Lafrenière oli jäänyt yhdeksän viime ottelun aikana kahdeksan kertaa kiikaritehoille ja kartuttanut tiliään vain kahdella syöttöpisteellä. Chytil sentään on kerännyt mukavasti tehoja viime aikoina, mutta hänkin on jäänyt maaleitta nyt neljässä ottelussa putkeen.

NYR 5, LAK 3

Toisen erän rynnistys
Kings sai otteluun vahvan lähdön, sillä Kevin Fiala iski avausmaalin jo 35 sekunnin pelin jälkeen. Reilut viisi minuuttia myöhemmin Gabriel Vilardi takoi 2-0 maalin, ja lukemat pysyivät muuttumattomana erätaukoon asti.
Rangers käänsi kelkan toisessa erässä, jossa Kakko ja kumppanit löysivät toisensa ja myös tehonsa.
- Ottelun alku ei ollut meiltä hyvä. Ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen olimme 0-2 tappiolla, mutta toisessa erässä aloimme pelata omaa peliämme, Kakko kiteytti.
Toista erää oli pelattu reilut kaksi minuuttia, kun Schneider pääsi laukomaan kiekon sisään. Osuma oli malliesimerkki siitä, mitä Rangersin valmennus haluaa nähdä nuorisoketjulta. Lafrenière antoi vahvan taklauksen päädyssä ja riisti kiekon. Chytil tuli apuun ja pelasi kiekon viivaan. Kakko teki maskia maalin edessä, Schneider lähetti kiekon häkkiä kohti ja Cal Petersen joutui antautumaan. Maalissa nähtiin kaikki perusasiat, joita tuloksen tekeminen vaatii.
Ottelun puolivälin jälkeen Vincent Trocheck ampui tasoitusmaalin, ja erän lopussa Kakko sivalsi irtokiekon verkon perukoille. Lafrenière löysi keskustasta Chytilin, joka laukoi, mutta Petersen venyi torjuntaan. Kakko oli kuitenkin taas kärppänä maalin edustalla, ja tällä kertaa hän pääsi siirtämään pelivälineen rysään.
Oppirahoja maksellaan vielä

LAK-NYR: Kreider ja Zibanejad juonivat hienon osuman

Kun puhutaan nuorista pelaajista, silloin saadaan puhua myös kehityskohdista. Kakon kentällisen kohdalla yksi tärkeimmistä asioista on tehokkuuden lisääminen, sillä vaikka tiistaina tuli tulosta, maaleja olisi pitänyt syntyä enemmän luotuihin paikkoihin nähden.
Päätöserässä kolmikko loi muutamia huippupaikkoja, mutta kiekko ei enää uponnut sisään. Kakolla oli erän alkuvaiheessa puoliksi tyhjä maali edessään, ja hän olisi voinut viedä Rangersin 4-2 johtoon, mutta Petersen sai venytettyä räpylänsä kiekon tielle. Seuraavassa tilanteessa nuorisotrio katseli aitiopaikalta, kun Sean Walker tasoitti lukemiksi 3-3. Ketju sai hyvän oppitunnin paikkojen hyödyntämisen tärkeydestä.
- Se (Kingsin maaliin johtanut tilanne) ei oltu meiltä hyvin pelattu, mutta saimme sentään voiton, mistä olen iloinen, Kakko jatkoi.
Kakon edessä ollut puolityhjä maali jäi harmittamaan. Kingsin viisikko oli pakkautunut maalin eteen, mutta vapaata tilaa löytyi. Petersen sai kuitenkin jollain ihmeen kaupalla venytettyä hanskansa kiekon tielle.
- En tiedä, mitä siinä tapahtui. Sain hienon syötön "Lafilta" (Lafrenière), mutta siinä oli paljon pelaajia edessä. En tiedä, miten hän (Petersen) sai torjuttua vedon.
Kakolla oli huipputilaisuus myös erän jälkimmäisellä kympillä, kun Chris Kreider oli vienyt Rangersin uudelleen johtoon. Kakko pääsi läpiajoon ja sai mahdollisuuden lähestulkoon varmistaa voiton joukkueelleen, mutta laituri sortui omaan näppäryyteensä, minkä myötä Kings pysyi pelissä mukana.
Rangersin kokenut tähtikaarti näytti kuitenkin mallia nuoremmilleen ja korjasi sarjapisteet New Yorkiin, kun 4-3 maalin tehnyt Kreider iski kiekon vielä lopussa tyhjiin.