COL-MIN: Kähkönen torjuu 39 kertaa Wildin voitossa

Kaapo Kähkösen 39 torjuntaa ja Minnesota Wildin kolmannen erän alussa kahteen minuuttiin iskemät kolme maalia olivat liikaa Anaheim Ducksille. Wild otti perjantain kierroksella sarjapisteet lukemin 7-3.

Kähkösen lisäksi Wildia vauhdittivat hyökkääjät Kirill Kaprizov ja Mats Zuccarello. Kaprizov palasi ylävartalovammasta toivuttuaan töihin kahdeksan päivän tauon jälkeen ja merkkautti kaksi syöttöpistettä. Zuccarello puolestaan vietti kolmen pisteen (2+1) iltaa.
Wildin ykkösmaalivahti Cam Talbot on edelleen sairastuvalla, mutta hänen poissa ollessaan Kähkönen on näyttänyt, että joukkue voi laskea paljon hänen varaansa. Kähkönen on pelannut kahdeksan viime päivän aikana kolme ottelua ja torjunut niistä kolme voittoa. Häntä kohti lauottiin noissa otteluissa kaikkiaan 111 kertaa, ja hän venyi kiekon eteen 104 kertaa. Ducksille hän antoi kolme maalia ja Washington Capitalsille sekä Boston Bruinsille vain kaksi.
Kähkönen on aloittanut joukkueen yhdeksästä viime ottelusta kahdeksan (6-1-1) ja merkkauttanut tuolla jaksolla torjuntaprosentikseen 92,8. Päästettyjen maalien ottelukohtainen keskiarvo on 2,31.

MIN 7, ANA 3

• Olemme pelanneet tosi hyvin viimeiset kolme ottelua. Koko porukka oli tympiintynyt, kun hävisimme viisi kuusi ottelua putkeen. Meidän oli pakko korjata kurssimme, ja saimmekin sitten isot voitot Bostonista ja Washingtonista, Zuccarello selitti ottelun jälkeen.
    Kähkönen turvasi Wildin etumatkan toisessa erässä
    Zuccarello ruoti heidän pelanneen Ducksia vastaan hyvin ensimmäisessä erässä, kun runsaan seitsemän minuutin sisään tehdyt maalit antoivat Wildille 3-1-johdon.
    - Toisessa ja kolmannessa erässä emme olleet parhaimmillamme. Teimme kuitenkin maaleja, ja muutaman kerran kiekko pomppi meille. Olimme onnekkaita, kun saimme maaleja tänään, hän tuumi.
    Wildin päävalmentaja Dean Evason harmitteli hänkin, kuinka peli jotenkin vain levisi käsiin vahvan alun jälkeen.
    - Alku oli aivan mahtava. En sanoisi, että olimme ruosteessa, mutta emme vain tehneet asioita oikein sen jälkeen, hän vastasi kysymykseen, oliko kuuden päivän ottelutauolla jotain merkitystä.
    Ottelun toinen erä oli maaliton, ja Wild saa kiittää Kähköstä siitä, ettei Ducks ajanut etumatkaa kiinni. Kähkönen torjui erässä Ducksin kaikki 12 laukausta, ja kenttäpelaajien oli helppo luistella päätöserään kahden maalin johdossa. Hyökkääjä Matt Boldy kasvatti Wildin johdon 4-1:een, kun kolmatta erää oli pelattu 30 sekuntia, ja neljä sekuntia myöhemmin tilanne oli Zuccarellon osuman jälkeen 5-1. Ducksin peli oli menetetty siinä vaiheessa, kun hyökkääjä Victor Rask vei Wildin jo 6-1 johtoon ajassa 2.05.

MIN-ANA: Wild osuu kolmesti päätöserän alussa

• Ihan oikeasti tuntui siltä, että maalilaulu vain jatkui ja jatkui. Fanit olivat aivan sekaisin onnesta. Oli todella hauskaa pelata heidän edessään, Wildin puolustaja Matt Dumba kuvaili päätöserän tunnelmia.
    Central-divisioonan kärjessä on tungosta
    Wild on Central-divisioonassa neljäntenä, mutta hengittää kolmatta sijaa hallussaan pitävän St. Louis Bluesin niskaan. Eroa on enää kolme pistettä (49-46), ja Wild on pelannut kolme ottelua vähemmän kuin Blues.
    Divisioonan pudotuspelipaikoista käydään kovaa kamppailua, sillä neljä kärkijoukkuetta mahtuu neljän pisteen sisään. Kärjessä on Nashville Predators (50 pistettä) ja sen takana Colorado Avalanche (49), joka isännöi Wildia maanantain kierroksella.
    - Silloin nähdään, missä meidän joukkueemme menee, Wildin päävalmentaja Evason pohti edessä olevan Colorado-ottelun merkitystä.