Edellisen ottelun konna oli seuraavan sankari, kun pudotuspelien Hollywood-luonne pääsi kunnolla oikeuksiinsa Colorado Avalanchen ja St. Louis Bluesin välisen sarjan neljännessä ottelussa.
Avalanche nappasi voiton maalein 6-3, mutta sitäkin enemmän puhutti voiton takana ollut ykköstähti. Nazem Kadri iski Coloradolle hattutempun nostaessaan joukkueensa enää yhden voiton päähän jatkopaikasta.

• Tarvitsin vähän ylimääräistä polttoainetta. Olen ollut vähän tolaltani pari edellistä päivää, Kadri sanoi ottelun jälkeen.
    Hyökkääjä viittasi sarjan kolmanteen otteluun, jonka puhuttavin tilanne hallitsi otsikoita ja nosti Kadrin ikävällä tavalla valokeilaan. Yhteentörmäys Bluesin maalivahti Jordan Binningtonin kanssa sai osan vaatimaan pelikieltoja, kun Binnington joutui sivuun ainakin sarjan loppujen pelien ajaksi.
    Tilanne kirvoitti kärkkäitä kommentteja Bluesin leiristä, mutta Kadri selvisi ilman sanktioita. Näin ollen hän oli taas pelikelpoinen maanantaina - nyt tunnetuin seurauksin.
    - Olen todella ylpeä hänestä, varsinkin kun muistaa, mitä kaikkea hän on käynyt läpi edellisten 48 tunnin aikana. Meidän viestinämme oli pysyä ytimessä, koska olemme täällä voittamassa jääkiekko-ottelun. Nazem oli se pelaaja, jonka suhteen olin vähän huolissani, Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar sanoi.
    Kadri oli saanut Binnington-tilanteen jälkeen muun muassa uhkaileviksi ja rasistisiksi kuvailtuja viestejä sosiaalisessa mediassa. Kokenut pelaaja kuitenkin siirsi häiriötekijät taka-alalle kiekon pudotessa jäähän ja oli tällä kertaa enemmän kuin yksi muiden joukossa noustessaan Avalanchen ratkaisijaksi.

STL-COL: Kadrin ensimmäinen playoff-hattutemppu

St. Louis menetti otteen pelistä
Kadrin osumista kaksi syntyi toisessa erässä, joka oli koko ottelun käännekohta. Ensimmäinen erä oli mennyt Bluesin kannalta mallikkaasti, sillä se pääsi tauolle 1-0 johdossa. Tilanne kuitenkin kääntyi nopeasti Erik Johnsonin 1-1 tasoituksen jälkeen.
Colorado siirtyi johtoon, kun toista erää oli pelattu neljä minuuttia. Vain 19 sekuntia myöhemmin verkko heilui Ville Husson takana jo kolmannen kerran. Kadri viimeisteli toisella maalillaan tehohetken, jossa Avalanche teki neljä maalia alle viiden peliminuutin jaksolla.
St. Louis sai vielä aikaan oman nousunsa kahdella toisen erän lopun ylivoimaosumalla, jotka toivat kotijoukkueen maalin päähän. Pyristely kuitekin loppui Kadrin hattutempun täydentäneeseen maaliin kymmenisen minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Kadri vielä kruunasi iltansa neljänteen tehopisteeseen syöttäessään Mikko Rantasen tyhjiin tekemän 6-3 maalin.
- Hävisimme luistelussa valtaosan ottelusta. Se on yksinkertainen fakta, enkä tiedä, miksi niin kävi. He pääsivät jokaiseen irtokiekkoon, ja hävisimme paljon kamppailutilanteita, Bluesin päävalmentaja Craig Berube harmitteli.

STL-COL: Avalanche takoo kiekon kolmesti ohi Husson

Coloradolla katkon paikka kotona
Husso aloitti Bluesin maalilla ensimmäisen kerran tässä sarjassa. Käytännössä suomalainen pelasi koko ottelun jo edellisessä pelissä Binningtonin loukkaannuttua varhaisessa vaiheessa. Husso kohtasi 36 laukausta ja torjui niistä 31 torjuntaprosentin jäädessä selvästi alle 90:n jo neljännen kerran peräkkäin.
Husso aloitti pudotuspelit nollaamalla Minnesota Wildin ensimmäisen playoff-kierroksen sarjan avausottelussa, mutta sen jälkeen parhaita suorituksia ei enää ole nähty. Neljässä viimeisimmässä esiintymisessään hän on saanut kaivaa kiekon takaansa yhteensä 18 kertaa.
- Villen on pakko olla parempi, aivan kuten monien meidän pelaajiemme. Hän joutui vaikeaan paikkaan, mutta sellaista se on, Berube totesi.
Sarja jatkuu keskiviikkona, jolloin pelataan taas Avalanchen maaperällä Denverissä. Silloin Colorado saa 3-1 tilanteessa ensimmäisen tilaisuutensa lunastaa paikkansa Läntisen konferenssin finaaleihin.
- Tämä ei ollut sitä, mitä tarvitsimme. Jäimme katselemaan. Painoimme välillä päälle ja teimme joitakin asioita oikein, mutta emme onnistuneet niissä tarpeeksi tasaisesti. Nyt keskitymme seuraavaan otteluun. Siinä on kaikki pelissä, Bluesin kapteeni Ryan O'Reilly tuumi.