COL-Avs-Congratulate-Francouz

Central-divisioonan ja koko Läntisen konferenssin kärkijoukkue Colorado Avalanche osoitti keskiviikon kierroksella, että se pystyy voittamaan monin tavoin. Naapuridivisioona Pacificin kolmonen Anaheim Ducks kiusasi Avalanchea ottelun loppuminuuteille saakka, kun vasta Nazem Kadrin 2-0 maali vapautti vierasjoukkueen. Avalanche voitti noilla lukemilla.

Peli oli maalivahtien juhlaa. Ducks laukoi 34 kertaa kohti Avalanchen maalia, mutta Pavel Francouz torjui kaikki yritykset. Toisessa kenttäpäädyssä Ducksin John Gibson venyi kiekon tielle 26 kertaa ja torjui yhtä vaille jokaisen Avalanchen yrityksen. Kadrin täysosuma syntyi tyhjään maaliin.
Francouzille nollapeli oli kauden ensimmäinen ja NHL-uran toinen. Edellinenkin tuli Ducksia vastaan vieraskaukalossa, kun hän nollasi vastustajan myös helmikuussa 2020. Nyt hän onnistui kauden kuudennessa ottelussaan, joten saavutus maistui varmasti makealta. Kolmekymppinen tshekki oli viime kauden sivussa kaukalosta ja aloitti tämän kauden AHL:ssä.
Avalanchen maalivahdeille nollapeli oli toinen kolmen viime ottelun jakson aikana. Darcy Kuemper nollasi lauantaina Arizona Coyotesin 20 torjunnalla, joten mestarisuosikkeihin lukeutuvan Coloradon veskarikaksikko on iskussa. Kuemper ja Francouz tekivät kaiken lisäksi seurahistoriaa, kun koskaan aiemmin Avalanche ei ollut nollannut vastustajaa kahdessa vierasottelussa peräkkäin.

COL 2, ANA 0

Tehomies Kadri
Avalanche on voittanut neljä peliä peräkkäin ja kymmenestä viime ottelustaan yhdeksän, joten Denverissä odotetaan jälleen pitkää kevättä. Maalivahdit ainakin vaikuttavat antavan siihen mahdollisuuden, joten Mikko Rantasen, Gabriel Landeskogin ja Nathan MacKinnonin johtaman kärkikaartin pitäisi ottaa askel eteenpäin. Ennen kauden alkua Rantanen ei tätä peitellytkään, etteikö esimerkkinä toimivan tulosyksikön pitäisi petrata.
Syvyyttäkin vaikuttaa löytyvän jälleen mukavasti, kun pisteitä tuli kärkitrion takaa. Keskiviikkona Kadri summasi pisteet 1+1, kun hän ehti mukaan myös puolustaja Samuel Girardin 1-0 maaliin. Girard yllätti Gibsonin puolisentoista minuuttia ennen toisen erän päättymistä. Muut pistemiehet olivat hyökkääjät Andre Burakovsky ja J.T Compher sekä puolustaja Devon Toews.

ANA-COL: Girard vie Avalanchen johtoon

Burakovsky pohjusti Kadrin kanssa Girardin täysosuman. Compher ja Toews tekivät esityön Kadrin maaliin. Toisaalta Kadri on noussut tällä kaudella yllättäen joukkueen parhaaksi pistemieheksi, joten hänet voi jo pian itsekin laskea joukkueen kärkikaartiin Rantasen, Landeskogin ja MacKinnonin rinnalle.
Kadri pääsi miltei seuraennätyksen makuun. Hän puhkaisi 30-vuotiaista tai sitä vanhemmista pelaajista toiseksi nopeimpana 50 pisteen rajan yhden kauden aikana. Peter Stastny ehti 50 pisteeseen 27 ottelussa kaudella 1987-88, jolloin seura tunnettiin vielä nimellä Quebec Nordiques. Kadri tarvitsi 34 ottelua, joten pinnat 15+36=51 rohmunnut kanadalainen ravisteli jälleen Rantasta ja kumppaneita. Kun kärkitrio ei tehoile, joku muu hoitaa homman.
Rantanen laukoi neljästi kohti vastustajan maalia ja kulutti jäähypenkkiä neljä minuuttia.
Avalanche jatkaa pelejään jo torstaina, kun se vierailee Los Angeles Kingsin luona. Ducks isännöi perjantaina tuplamestari Tampa Bay Lightningia.