WPG-NJD: Vesalainen tekee kauden toisen maalinsa

Läntisen konferenssin keskikastissa majaileva Winnipeg Jets ei toistaiseksi ole vielä saanut peliään aivan siihen kuntoon, jolla se voisi hätyytellä lännen kärkisijoja. Kritiikkiä ovat saaneet varsinkin joukkueen muutamat avainpelaajat, joiden panos on jäänyt alkukauden kamppailuissa melko laihaksi.

Jetsin hyökkäyspäässä on myös viilettänyt pelaajia, joilla on reservissään paljon käyttämätöntä potentiaalia ja joista voisi saada sopivan pelipaikan löytyessä huomattavasti enemmän tehoja irti. Yksi heistä on Kristian Vesalainen, joka on hiljalleen saamassa tukevampaa jalansijaa Jetsin hyökkäyskalustossa.
Perjantain kierroksella Jets esiintyi kotiyleisönsä edessä varsin väkevästi, kun vieraaksi saapunut New Jersey Devils jäi jalkoihin lukemin 8-4. Isäntien suurimpiin onnistujiin lukeutui hattutempun iskeneen Mark Scheifelen (3+1=4) lisäksi Vesalainen, joka hoiti komeasti osuutensa Jetsin maalitalkoissa.
Isäntien ote oli lähellä livetä, sillä Devils nousi toisessa erässä 3-0 tilanteesta 4-3 johtoon. Jetsin päävalmentaja Paul Maurice oli kuitenkin tyytyväinen siihen kuinka oma joukkue pystyi kipuamaan ottelussa takaisin kuskin paikalle.
- Lopetimme jostain syystä pelaamisemme 3-0 tilanteessa ja annoimme vastustajalle liikaa tilaa ja aikaa. Devils on nuori ja taitava joukkue, joka kyllä pystyy rokottamaan tilaisuuden saadessaan. Tämä on yksi asia, josta meidän täytyy jatkossa pitää tarkempaa huolta, Jetsin hyökkääjä Nikolaj Ehlers harmitteli.
- Suoristimme selkää noin kuuden tai seitsemän minuutin ajaksi. Suurin osa kahden ensimmäisen erän virheistä tuli siitä, että annoimme vastustajalle liikaa siimaa. Käsittelimme kuitenkin tilanteen lopulta hyvin, Maurice kiteytti.

WPG-NJD: Scheifelen NHL-uran neljäs hattutemppu

Lisävastuu toi heti tuloksia
Aiemmin joukkueensa nelosketjussa hommia paiskonut Vesalainen oli nostettu perjantain kamppailuun kolmosketjuun, jossa viilettivät konkarihyökkääjä Paul Stastny ja Adam Lowry. Viime kesänä 22 vuotta täyttänyt helsinkiläinen näki tilaisuutensa tulleen ja vastasi huutoon erinomaisella tavalla.
Vesalainen viimeisteli avauserässä Jetsin kolmannen osuman, jossa koko ketjun toiminta oli esimerkillisellä tasolla. Kiekko saatiin omille vahvan päätypelin seurauksena ja lopulta Stastny löysi maalin edustalle liukuneen Vesalaisen, joka napautti limpun ohi Devils-maalivahti Jonathan Bernierin. Vesalainen oli muutenkin erittäin nälkäisenä, sillä suomalaislaiturille kirjattiin perjantain voitto-ottelussa viisi laukausta Devilsin maalia kohti. Yhtä hanakasti Jetsin hyökkääjistä tulitti vain Scheifele.
Perjantain osuma oli reilut 12 ja puoli minuuttia jääaikaa kellottaneelle Vesalaiselle kauden toinen. Maali antoi suomalaishyökkääjälle taatusti itseluottamusta tulevia koitoksia varten. Siinä missä suurin osa Jetsin hyökkääjistä päätyi plussalle yhden pykälän verran, näytti joukkueensa nuorimpana pelaajana häärineen Vesalaisen sarake lukemaa +2. Hyökkääjistä samaan ylsi vain päätöserässä osunut ketjukaveri Lowry.
- Meillä on ollut viime aikoina haastavia jaksoja. Mutta kun oikeita asioita jaksaa toistaa ja tehdä asiat yksinkertaisesti, niin usein silloin tapahtuu myös hyviä juttuja. Mielestäni tämä ottelu oli siitä hyvä osoitus, totesi seitsemän ottelun mittaisen maalittoman putkensaq katkaissut Scheifele.
Raamikas Vesalainen on pelannut alkukaudesta kolme ottelua (1+0) myös AHL:n puolella, mutta tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, ettei hänen tarvitse enää reissata farmin puolelle. Nuorukaisen pelaaminen on koko ajan kehittynyt entistä kokonaisvaltaisempaan suuntaan, ja perjantaina herunut lisävastuu on hyvä merkki jatkoa ajatellen.
Nyt Vesalaisella on edessään tilanne, josta hänen kannattaa ehdottomasti pitää kiinni. Mikäli otteet jatkuvat vähääkään perjantain kaltaisina, on hänen pelipaikkansa Jetsin hyökkäyskalustossa sementoitu loppukaudeksi.