aho-action

Pelkkä OK-peli ei riitä tässä vaiheessa NHL-kautta. Niin kuului Sebastian Ahon kommentti Carolina Hurricanesin jatkoaikatappion jälkeen lauantaina. Carolina tarvitsee Aholta, Teuvo Teräväiseltä ja muilta kärkimiehiltään enemmän tulevissa otteluissa.
Aho maalasi lauantaina, mutta se jäi lopulta laihaksi lohduksi. Washington Capitals löi Carolinan kotonaan 4-3 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0.

• Aholla on yksi maali. Meidän kärkimiehemme eivät tee pisteitä, Capitalsin kärkimiehet tekevät. Jos saamme nuo jätkät vauhtiin, kuten he ovat olleet koko kauden ajan, niin se antaa meille ilman muuta paremmat mahdollisuudet voittaa, Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amour pyöritteli.

WSH-CAR: Aho ohittaa Holtbyn

Maali oli parillakin tavalla merkittävä Aholle. Se oli suomalaistähden uran ensimmäinen osuma NHL:n pudotuspeleissä ja katkaisi samalla 16 ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman jakson (9. maaliskuuta lähtien).
- Eipä tuosta mitään fiiliksiä tule. Tässä vaiheessa vain voitoilla on merkitystä, Aho totesi.
Osuma oli Aholle myös ensimmäinen playoff-tehopiste.
- Toivottavasti tuo on iso juttu Aholle. Meidän täytyy löytää uusi vaihde. Aho ei ole vielä päässyt siihen, mihin hän pystyy. Meidän täytyi painaa aika rankasti, että pääsimme tähän pisteeseen (pudotuspeleihin). Se taitaa näkyä hieman. Mutta uskon hänen palaavan tasolleen. Hän on kilpailuhenkinen, Brind'Amour uskoi.
Carolinan sisäistä playoff-pistepörssiä johtavat alempien ketjujen Andrei Svetshnikov ja Lucas Wallmark. Jordan Staalilla on yksi maali ja Justin Williamsilla yksi syöttöpiste. Teräväinen ja Nino Niederreiter ovat nollakerhossa.

WSH-CAR: Svetshnikov viimeistelee suoraan syötöstä

• Meidän ketjumme täytyy pelata paremmin. Minä en ole pelannut hyvin tässä ottelusarjassa. Muidenkin kärkimiesten täytyy olla parempia. Ja me olemme parempia kolmannessa ottelussa, Williams lupasi.
    Washingtonin Nicklas Bäckström johtaa lauantain jälkeen NHL:n playoff-pistepörssiä. Aleksandr Ovetshkin, Jevgeni Kuznetsov ja puolustaja John Carlson ovat yhden pisteen ruotsalaista jäljessä.
    Positiiviselle puolelle Carolinalla meni tällä kertaa erikoistilannepelin voittaminen. Hurricanes tappoi kaikki Capitalsin neljä ylivoimaa ja teki itse tärkeän 3-3 tasoituksen ylivoimalla tasan viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
    Carolina selvisi ilman takaiskua Micheal Ferlandin viiden minuutin jäähystä, joka johti myös suihkukomennukseen.
    - Toisessa erässä oli paljon jäähyjä. Teimme hyvää työtä niiden tappamisessa, mutta otimme liikaa jäähyjä, Aho paalutti.
    Lisää aiheesta: [Capitalsin kärkimiehet kaatoivat Hurricanesin]
    Enemmänkin olisi ollut tarjolla. Carolina pääsi toisessa erässä pelaamaan 67 sekuntia viidellä kolmea vastaan, mutta ei onnistunut. Hurricanesilla on ollut sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa kahdeksan ylivoimaa, jotka ovat tuottaneet vain tuon Staalin 3-3 tasoituksen.
    - Hukkasimme sen viidellä kolmea vastaan tilaisuuden. Mielestäni se oli iso käännekohta ottelussa. Se olisi voinut ratkaista ottelun, Brind'Amour harmitteli.
    Carolinan Saku Mäenalanen teki ottelussa NHL:n playoff-debyyttinsä, ja hänellä oli lusikkansa sopassa Hurricanesin ensimmäisessä maalissa. Mäenalanen häiritsi sen verran Capitals-vahti Braden Holtbya, että osuma tarkistettiin videolta ennen lopullista hyväksymistä.
    - Mäenalanen pelasi ihan hyvin. En peluuttanut häntä paljoa. Hän ei ollut paljonkaan mukana pelissä. Hän oli ihan ok, Brind'Amour arvioi vain reilut neljä minuuttia pelannutta suomalaislaituria.
    [Lue ottelusarjan WSH-CAR kaikki jutut täältä]
    Carolinan kannalta yksi huolestuttava tilasto ottelusarjassa on se, että joukkue ei ole ollut vielä kertaakaan johtoasemassa. Capitals karkasi ensimmäisessä kohtaamisessa 3-0 johtoon eikä Hurricanes päässyt enää rinnalle. Lauantain kamppailussa Washington oli edellä 2-0 ja 3-2.
    - On todella vaikeaa, kun päästää vastustajan tuollaisiin johtoasemiin, kuten olemme tehneet näissä kahdessa ottelussa. Olemme taistelleet mukaan kamppailuihin, mutta se ei riitä, Williams painotti.
    Washington on vasta "pitänyt syöttönsä" eli hoitanut molemmat kotipelinsä. Karu totuus on kuitenkin se, että Hurricanesin on pakko voittaa jossain vaiheessa pääkaupungissa, jos se mielii toiselle kierrokselle.
    - Jätkät antavat kaikkensa. Ei sitä voi muuta pyytääkään. Pystymmekö parempaan? Ilman muuta. Roikumme tässä vielä mukana, vaikka emme ole olleet parhaimmillamme. Se taitaa olla jollain tavalla positiivista, Brind'Amour näki.

WSH-CAR: Orpik nousee Capitalsin sankariksi

Mutta ne kotiottelut on ensin voitettava. Hurricanes pelaa maanantaina ensimmäisen playoff-ottelunsa Raleigh'ssa kymmeneen vuoteen.
- Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan playoff-ottelu Carolinassa. Se on tietenkin jännittävää ja odotamme sitä, Aho maisteli.
Vastustajan leirissä ei odoteta - ainakaan innolla.
- Olen nähnyt playoff-kiekkoa siinä hallissa. Se on äänekästä. Siellä ei ole hauska pelata. Siitä tulee iso haaste meille, Washingtonin päävalmentaja Todd Reirden sanoi.
Carolinan pitää saada kanavoitua kymmenen vuoden odotuksen tuoma energia ja fanien meteli omaan peliinsä. Hurricanes ei ole virallisesti pakkovoiton edessä maanantaina, mutta käytännössä kyllä.
- Emme me pelaa huonosti, mutta tässä vaiheessa kautta pitää saada ylimääräistä potkua ja pelata vielä paremmin. OK ei ole OK, Aho vaati.