Aho

Kurittomuus ja kolmannen erän jäähyt koituivat Carolina Hurrcanesin kohtaloksi Itäisen konferenssin finaalien avausottelussa. Kun Hurricanesille auottiin jäähypenkin ovea tiuhaan tahtiin, avautui Boston Bruinsille tilaisuus, jonka kokenut joukkue käytti hyväkseen.

Bruins iski kolmannen erän alussa kaksi ylivoimamaalia 28 sekunnin sisällä ja otti ensimmäisen kiinnityksen Stanley Cup -finaalipaikkaan maalein 5-2. Mutta Hurricanesin suomalaistähti Sebastian Aho ei ole huolissaan.
- Olemme olleet tässä tilanteessa ennenkin, ja se kokemus auttaa meitä, hän viittasi Washington Capitalsia vastaan pelattuun ensimmäisen playoff-kierroksen ottelusarjaan, jonka Hurricanes käänsi voitokseen oltuaan ensin tappiolla.

BOS-CAR: Aho ohjaa Svetshnikovin laukauksen reppuun

Hurricanesin avausmaalin torstaina ylivoimalla tehnyt Aho myönsi, että kolmannen erän jäähyt maksoivat heille voiton, mutta he ottavat siitä opikseen ja ovat seuraavassa ottelussa tarkempia. Hänestä peli oli tasainen kaksi ensimmäistä erää viidellä viittä vastaan pelattaessa, ja Hurricanes pelasi varsinkin kakkoserässä omaa peliään. Ahon mielestä heillä ei ole mitään hätää, jos he pysyvät pois jäähypenkiltä.
Myös Carolinan toinen suomalaistähti Teuvo Teräväinen näki, että tilanne on täysin hallinnassa.
- On hyvä, että olemme olleet samassa tilanteessa aikaisemminkin. Olimme tappiolla Washington-sarjassa, ja niistä kokemuksista on meille nyt apua, hän mainitsi.
Aho (1+0) ja Teräväinen (0+1) pelasivat torstain ottelussa Andrei Svetshnikovin kanssa, ja Ahon mielestä he onnistuivat ketjuna aika hyvin. Mutta aika hyvä ei riitä, vaan heidän pitää olla parempia.
Hurricanesin toisen maalin iski hyökkääjä Greg McKegg, joka painotti, että he ovat sitkeä joukkue ja pystyvät aika hyvin kokoamaan itsensä voittajaksi tappion jälkeen. Tällä kertaa se ei vain onnistunut yhtä hyvin kuin tavallisesti.

BOS-CAR: Rask estää Teräväisen yrityksen

• Tähän aikaan kaudesta jäljellä on vain hyviä joukkueita. Uskomme itseemme ja taitoihimme. Meidän täytyy vain pelata omaa peliämme täydet 60 minuuttia ja olla terävänä kaikilla kolmella alueella, hän pohti.
    Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind'Amour ruoti ottelua ja sanoi heidän pelanneen hyvin 40 minuuttia. Avauserässä joukkue oli hieman hitaanlainen, mikä ei ollut ihme pitkän tauon jälkeen, mutta toisessa erässä jalka liikkui jo hyvin.
    - Kolmannessa erässä jouduimme heti pelaamaan kuusi minuuttia alivoimaa. Se olikin sitten melkein siinä. Erän lopulla oli pari hyvää paikkaa, mutta emme onnistuneet niissä, valmentaja summasi.
    Hurricanesin kapteeni Justin Williams muistutti, että ottelusarjan ensimmäisessä kohtaamisessa aina vähän tarkkaillaan ja otetaan selvää, millaisesta vastustajasta on kyse. Hän harmitteli sitä, että voitto oli heidän käsissään, mutta he antoivat sen karata vastustajalle. Siitäkin huolimatta, että he ovat koko kevään osanneet puolustaa johtoaan.
    - Nyt tuli paha takaisku. Sitä ei ole tapahtunut hetkeen. Nyt ei auta muu kuin voittaa seuraava ottelu, kapteeni jyrähti.
    Pudotuspelien avauskierroksella New York Islandersia vastaan pelatussa sarjassa loukkaantunut hyökkääjä Saku Mäenalanen luisteli Hurricanesin joukkueen mukana torstain aamujäillä ennen ottelua, ja Brind'Amour uskoi suomalaisen palaavan pian kokoonpanoon.
    [Lue ottelusarjan BOS-CAR kaikki jutut täältä]
    - Toivon niin. Toivottavasti hän on pian yksi vaihtoehdoista ketjuihimme.
    Bruins ja Hurricanes kohtaavat seuraavan kerran sunnuntai-iltana Suomen aikaa Bostonissa. Brind'Amourilla oli selvä kaava siihen otteluun: tiivistetään rivit ja pelataan paremmin kuin avauksessa.
    - Jäähyjä vihelletään joka ilta. Olimmepa jäähyistä mitä mieltä tahansa, meidän täytyy tappaa ne paremmin ja käyttää ylivoimatilanteet hyväksemme, päävalmentaja tiivisti.
    Torstaina tuli siis jälleen todistetuksi se vanha fakta, että erikoistilanteiden arvo on mittaamaton erityisesti pudotuspeleissä.