hurricanes

NHL:n pudotuspeleissä pelattiin maanantaina kolme ottelua. Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen ja Nashville Predatorsin Erik Haula pääsivät maalien makuun joukkueiden pudotuspeliavauksessa. Tuukka Rask urakoi maalillaan 36 torjuntaa, kun Boston Bruins tasoitti Washington Capitalsia vastaan pelattavan ensimmäisen kierroksen ottelusarjan voitot 1-1:een. Mikko Rantanen tahditti syötöillään Colorado Avalanchen voittoon St. Louis Bluesista.

Kierroksen helmi
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 5-2 (voitot 1-0)
Filip Forsberg iski Predatorsin pudotuspelikevään ensimmäisen täysosuman, mutta ilo jäi lyhyeksi. Teuvo Teravainen nosti Hurricanesin tasoihin puolisentoista minuuttia myöhemmin, eikä Predators enää noussut johtoon.
Jordan Staal teki Hurricanesin johtomaalin toisen erän alussa, ja Erik Haula nosti vielä Predatorsin mukaan tasoituksellaan. Päätöserän alussa Nino Niederreiter yllätti Juuse Saroksen (33 torjuntaa) ja vei Hurricanesin lopulliselle karkumatkalle. Staalin toinen täysosuma ratkaisi pelin, ja Andrei Svechnikov niittasi loppulukemat tyhjään maaliin.
*** ***Seuraa meitä [Facebookissa ja Twitterissä, niin pysyt ajan tasalla NHL:n tapahtumista! ]
Alex Nedeljkovic torjui Hurricanesin maalilla 22 laukausta ja pelasi mainion pudotuspelidebyytin. Maalintekijä Teräväisen (+2) lisäksi suomalaisista myös Sebastian Aho (+1) ja Jani Hakanpää (+1) pelasivat plusmerkkiset ottelut. Hakanpää urakoi alivoimalla yli kaksi minuuttia. Aho pelasi ylivoimaa 3.55 ja Teräväinen 4.21, mutta ylivoimaosumia ei syntynyt. Predatorsin Mikael Granlund jäi pisteittä ja karusti pakkaselle, kun hänen plus-miinuslukemansa oli -3.
Hurricanes ja Predators kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin pelataan jälleen Raleigh'ssa. Paikka toiselle kierrokselle irtoaa neljällä voitolla.

CAR-NSH: Staal laukoo kiekon ohi Saroksen

Kierroksen muut tulokset:
Washington Capitals - Boston Bruins 3-4 je. (voitot 1-1)
Jake DeBrusk vei Bruinsin johtoon jo pelin kuudennella minuutilla, mutta Capitals punnersi tasoihin T.J. Oshien täysosumalla vain puolisentoista minuuttia myöhemmin. Patrice Bergeron taituroi Bruinsin karkumatkalle erän puolivälissä eikä johto taaskaan kestänyt kauaa, kun Garnet Hathaway tasoitti.
Toisessa erässä Bruinsin Tuukka Rask (36 torjuntaa) ja Capitalsin Craig Anderson (44) pitivät maalinsa koskemattomina, mutta Hathaway yllätti Raskin ennen päätöserän puoliväliä. Taylor Hallin arvokas tasoitus venytti ratkaisun jatkoerään, eikä Brad Marchand jättänyt paikkaansa käyttämättä. Hän yllätti Andersonin jo 39 sekunnin ylitöiden jälkeen.
Ratkaisija Marchandin lisäksi Bruinsilta loistivat Rask ja kaksi syöttöpistettä rohmunnut Matt Grzelcyk, joka pohjusti Hallin ja Marchandin täysosumat. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona.

WSH-BOS: Marchandin one-timer uppoaa jatkoerässä

St. Louis Blues - Colorado Avalanche 1-4 (voitot 0-1)
Runkosarjan ykkönen Avalanche hallitsi pudotuspelikevään avausotteluaan suvereenisti ja laukoi 49 kertaa kohti vastustajan maalia. Blues taisteli maalivahti Jordan Binningtonin (46 torjuntaa) johdolla ja taipui vasta päätöserässä.
Nathan MacKinnon ja Gabriel Landeskog tekivät maalin mieheen kolmannen erän alkupuolella ja ratkaisivat pelin. MacKinnon (2+1) nappasi syöttöpisteen Landeskogin (1+2) täysosumaan ja viimeisteli ruotsalaisen syötöstä vielä loppulukemat tyhjään maaliin. Myös Mikko Rantanen vietti kahden pisteen iltaa. Suomalaishyökkääjä pohjusti avauserässä ylivoimalla Cale Makarin maalin ja päätöserän alussa MacKinnonin täysosuman.
Bluesin ainoaksi jäi Jordan Kyroun toisen erän loppupuolella tekemä 1-1 tasoitus. Avalanchen Philipp Grubauer (22 torjuntaa) ei ollut yllätettävissä useammin.
Bluesin suomalaispuolustaja Niko Mikkola ja Avalanchen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi jäivät pisteittä. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran keskiviikkona.

COL-STL: MacKinnon laukoo kiekon ohi Binningtonin