Armia Maccelli 10 4

NHL:ssä pelattiin tiistaina seitsemän harjoitusottelua. Suomalaisista maalinteossa onnistuivat Montreal Canadiensin Joel Armia ja Arizona Coyotesin Matias Maccelli.

Montreal Canadiens - Ottawa Senators 4-5
Tapahtumarikkaan ottelun avauserässä nähtiin vain yksi maali, josta vastasi Senatorsin kesän tähtihankinta Alex DeBrincat, mutta toisessa erässä tehtailtiin peräti viisi rysää. Senators teki kolme, Canadiens kaksi.
Senatorsin illan toisen osuman iski Claude Giroux, jolle maali oli ensimmäinen uudessa seurassa. Vierailta maalin makuun pääsivät myös Tyler Motte ja Shane Pinto. Canadiensilta onnistuivat Joel Armia ja David Savard. Armian maaliin upean alustuksen teki Nick Suzuki, joka saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä.

MTL-OTT: Armia viimeistelee Suzukin upeasta esityöstä

Canadiens kavensi päätöserässä Cole Caufieldin osumalla, kun peliä oli jäljellä viitisen minuuttia. Brady Tkachuk vei kuitenkin Senatorsin 5-3 johtoon reilu minuutti myöhemmin. Arber Xhekaj toi Canadiensin vielä maalin päähän, mutta Tkachukin osuma jäi ottelun voittomaaliksi.
Montrealin Jesse Ylönen pelasi vajaat 13 minuuttia ja jäi pisteittä.
Vegas Golden Knights - Arizona Coyotes 4-3
Vegasin puolustaja Zachary Hayes vei joukkueensa ensimmäiselle erätauolle 2-0 johdossa tekemällä kaksi maalia, mutta vieraat painoivat pelin tasoihin toisella 20-minuuttisella. Coyotesin illan ensimmäisestä osumasta vastasi Matias Maccelli, jolla on menossa vahva harjoituskausi. Arizonan tasoitusmaalista vastasi puolestaan Barret Hayton.

VGK-ARI: Maccelli ohjaa kavennusmaalin Coyotesille

Vegas siirtyi päätöserässä uudelleen johtoon Pavel Dorofejevin osumalla, mutta Coyotes tuli tasoihin ajassa 57.44 Alex Chiassonin onnistuessa. Tasoituksesta kului kuitenkin vain 18 sekuntia, kunnes Vegas siirtyi taas johtoon. Ratkaisevan maalin viimeisteli William Karlsson.
Vegasin tehomies oli kolme syöttöpistettä saalistanut Michael Amadio. Joukkueen maalilla pelannut Adin Hill joutui kovaan kiekkosateeseen ja torjui 50 kertaa. Arizonan ykköstykki oli Hayton tehoillaan 1+2.
Maccelli pelasi ottelussa liki 17 minuuttia.
Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes 4-2
Sabres onnistui kampittamaan vieraansa heti avauserässä, sillä kotijoukkue pääsi ensimmäiselle erätauolle 3-0 johdossa. Maalinteon aloitti Vinnie Hinostroza ajassa 6.59, ja erän puolivälin paikkeilla verkkoa heilutti Tage Thompson. Dylan Cozensin alivoimalla syntynyt 3-0 rysä jäi voittomaaliksi.

BUF-CAR: Thompson tuplaa johdon hienolla osumalla

Hurricanes heräsi vasta kolmannen erän alussa, jossa joukkue takoi kaksi osumaa ja nousi jo maalin päähän. Jamieson Rees juhli ajassa 41.45, ja vain 19 sekuntia myöhemmin asialla oli entinen Suomen Liigan tähti, ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall. Hurricanes ei kuitenkaan koskaan noussut rinnalle. Sabresin John-Jason Peterka iski illan viimeisen osuman tyhjään rysään ottelun lopussa.
Carolinan suomalaisista jäällä viilettivät Jesperi Kotkaniemi (jääaikaa 17.02) ja Tuukka Tieksola (9.00), jotka eivät yltäneet pisteille. Pisteittä jäi myös Sabresin Henri Jokiharju (22.17), jonka plus-miinuslukema oli +3.
Philadelphia Flyers - New York Islanders 3-4 ja.
Islanders paineli voittoon ylitöiden kautta Noah Dobsonin osumalla. Puolustaja Dobson ratkaisi ottelun vain kahdeksan sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

PHI-NYI: Dobson tekee ylivoimamaalin jatkoajalla

Dobsonin ohella Islandersin sankareihin kuului Josh Bailey tehoillaan 1+2. Joukkueesta verkkoa heiluttivat myös Casey Cizikas ja Anders Lee. Flyersin maaleista vastasivat Scott Laughton, Owen Tippett ja Tanner Laczynski.
Islandersin hyökkääjä Otto Koivula oli ottelun ainoa suomalaispelaaja. Hän pelasi vajaat 13 minuuttia, joista ylivoimalla kului yli viisi minuuttia. Isokokoinen hyökkääjä jäi kuitenkin pisteittä.
St. Louis Blues - Minnesota Wild 4-2
Blues latoi avauserässä kaksi maalia ja toisessa erässä yhden, mikä riitti tuomaan isännille voiton. Kahdesta ensimmäisestä vastasivat Pavel Butshnevitsh sekä Jake Neighbours ja kolmannesta Nathan Walker.
Wildin ensimmäinen osuma syntyi päätöserässä Mason Shaw'n lavasta, mutta Klim Kostin vei Bluesin uudelleen kolmen maalin karkumatkalle. Tyson Jost kavensi vielä kerran ottelun viimeisellä minuutilla.
Bluesin puolustaja Niko Mikkola pelasi vajaat 20 minuuttia ja jäi ilman tehopisteitä.
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 5-4
Tiukassa väännössä taottiin maaleja tiuhaan, ja etenkin kuuden maalin toinen erä tarjosi faneille viihdettä. Avauserä mentiin lukemissa 1-1, kun Kingsiltä onnistui Gabriel Vilardi ja Ducksilta Derek Grant. Toisessa erässä Kings osui erän alkuun kahdesti, mutta Ducks vei loppuerän maalein 3-1.
Ducksin peliä johti tehot 1+3=4 kerännyt Grant. Toisessa erässä joukkueelta osuivat Pavol Regenda ja Max Jones, joka onnistui kahdesti. Vilardi teki illan toisen maalinsa erän alussa, ja Kingsiltä verkkoa heilutti myös Arthur Kaliyev. Päätöserän ainoa osuma ja ottelun voittomaali syntyi ajassa 40.51. Asialla oli Frank Vatrano.
Kingsin Rasmus Kupari pelasi vajaat 15 minuuttia ilman tehopisteitä.
Eisbären Berlin - San Jose Sharks 1-3
NHL Global Series Challengen toinen ottelu pelattiin Berliinissä, missä paikallinen Eisbären antoi kelpo vastuksen Sharksille, mutta NHL-nippu hoiti homman kotiin.
Isäntien Giovanni Fiore teki ottelun avausmaalin toisessa erässä, mikä herätti Sharksin. Timo Meier nosti vieraat rinnalle ajassa 37.06, ja vain 40 sekuntia myöhemmin Steven Lorentz iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman. Luke Kunin vastasi päätöserän ainokaisesta.

Sharksin Hertl ja Lorentz osuvat 40 sekunnin välein

Sharksin maaliin juuri ennen Fioren maalia tullut Kaapo Kähkönen torjui ottelussa yhdeksän kertaa. Myös Eisbärenin tolppien välissä oli suomalaisväriä, kun ex-NHL-vahti Jussi Markkasen Juho-poika tuli sisään Kähkösen kanssa samaan aikaan. Hän venyi kiekon tielle 12 kertaa. Markkanen on Los Angeles Kingsin varaus vuodelta 2020.